ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Εζίλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Γερμανίας

Ο Εζίλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Γερμανίας
AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ο Μεσούτ Εζίλ, λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στα γερμανικά media, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά για τη Γερμανία όσο νιώθει "ρατσισμό και ασέβεια". "Είμαι Γερμανός όταν νικάμε και μετανάστης όταν χάνουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή (22/7) ο Μεσούτ Εζίλ βγήκε μπροστά και ξέσπασε σε βάρος των γερμανικών media, μετά την κριτική που του ασκήθηκε λόγω της φωτογραφίας του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ώρες αργότερα, γνωστοποίησε μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας.

Σε ηλικία 30 ετών (είναι γεννημένος στις 15 Οκτωβρίου 1988) ο χαφ της Άρσεναλ αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, έχοντας καταγράψει 92 συμμετοχές με 23 γκολ. Στη νέα του δήλωση ο Εζίλ ξέσπασε σε βάρος της γερμανικής ομοσπονδίας, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τον ρατσισμό που του έδειξαν.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: " Ο τρόπος με τον οποίο με αντιμετώπισε η γερμανική ομοσπονδία με κάνει να μη θέλω να ξαναφορέσω τη φανέλα της εθνικής. Νιώθω ανεπιθύμητος και ότι όλα όσα πετύχει από το 2009 μέχρι σήμερα, όταν και έκανα το ντεμπούτο μου, έχουν ξεχαστεί. Οι άνθρωποι με φυλετικά διακριτικά υπόβαθρα δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να εργάζονται στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον κόσμο, που έχει πολλούς παίκτες από οικογένειες διπλής κληρονομιάς. Συμπεριφορές όπως αυτών, απλώς δεν αντικατοπτρίζουν τους παίκτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Με βαριά καρδιά και μετά από σκέψη, δεν θα ξαναπαίξω με την εθνική Γερμανίας σε διεθνές επίπεδο, έχοντας βιώσει αυτό το αίσθημα ρατσισμού και ασέβειας. Συνήθιζα να φοράω τη φανέλα της Γερμανίας με τιμή και ενθουσιασμό, αλλά τώρα όχι. Η απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, διότι έδινα τα πάντα για τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και τους καλούς ανθρώπους της Γερμανίας. Όταν όμως τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της γερμανικής ομοσπονδίας μου συμπεριφέρονται έτσι, δείχνουν ασέβεια στις τουρκικές μου ρίζες και εγωϊστικά με στρέφουν σε πολιτική προπαγάνδα, αρκετά. Δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο παίζω μπάλα, δεν θα μείνω άπραγος. Ο ρατσισμός δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός".

Ο Εζίλ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, αναφέροντας τα εξής: "Στα μάτια του Γκρίντελ, όταν νικούσαμε ήμουν Γερμανός, όταν χάναμε μετανάστης. Παρότι πλήρωνα φόρους στη Γερμανία, έκανα δωρεές στα γερμανικά σχολεία και παρότι πήραμε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, ακόμη δεν είμαι αποδεκτός στην κοινωνία. Μου συμπεριφέρονται λες και είμαι διαφορετικός. Οι φίλοι μου Λούκας Ποντόλσκι και Μίροσλαβ Κλόζε δεν έχουν αναφερθεί ως Γερμανοπολωνοί. Εγώ γιατί είμαι Τουρκογερμανός; Γεννήθηκα και πήγα σχολείο στη Γερμανία, γιατί δεν δέχονται ότι είμαι Γερμανός;".

Θυμηθείτε όσα είχε γράψει νωρίτερα σχετικά με τη φωτογραφία του με τον Τούρκο πρόεδρο.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ