SERIE A

Ζήτησε να φύγει από τη Νάπολι ο Χάμσικ

Ζήτησε να φύγει από τη Νάπολι ο Χάμσικ
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Μάρεκ Χάμσικ κλείνει τον κύκλο του στη Νάπολι μετά από 11 σεζόν, αφού ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα στην οποία είναι αρχηγός και ρέκορντμαν τερμάτων.

Τέλος εποχής για τον Μάρεκ Χάμσικ, τον αρχηγό της Νάπολι, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση να του επιτρέψει να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο ρέκορντμαν σε τέρματα, ξεπερνώντας φέτος κατά πέντε γκολ τον Ντιέγκο Μαραντόνα, και τρίτος σε συμμετοχές (πίσω μόλις κατά 10 από τον πρωτοπόρο Τζιουζέπε Μπρουσκολότι), μίλησε στην " Pravda" της πατρίδας του και αποκάλυψε ότι ίσως έχει κλείσει ο κύκλος του στο "Σαν Πάολο".

"Πέρασα όλο τον χρόνο εδώ, δίνοντας όλη την ενέργειά μου. Ίσως τώρα ήρθε η ώρα που οι δρόμοι μας χωρίσουν. Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι νέο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο 30χρονος μέσος.

Ο Χάμσικ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων από την Κίνα, με τον πατέρα του να δηλώνει πως η περίπτωση να συνεχίσει ο γιος του στην Ασία είναι 60%-40%. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, έχει ήδη μιλήσει με τη διοίκηση κι έχει ζητήσει να αποχωρήσει, μετά από τη φετινή μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει το σκουντέτο.

Ο διεθνής Σλοβάκος αποκτήθηκε από τη Νάπολι το καλοκαίρι του 2007 από την Μπρέσια για 5.500.000 ευρώ κι έκτοτε έχει αποτελέσει βασικό στέλεχος στην ανοικοδόμηση της ομάδας και την προσέγγιση των επιπέδων του '80.

Μέσα στις 500 συμμετοχές και τα 120 γκολ συγκαταλέγονται δύο κύπελλα, το 2012 και το 2014, καθώς και το supercoppa του 2014.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ