ΙΣΠΑΝΙΑ

Στη La Liga η Ουέσκα για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Στη La Liga η Ουέσκα για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η Ουέσκα επικράτησε 2-0 της Λούγο για την 40ή αγωνιστική της Segunda Division και πανηγύρισε και μαθηματικά την άνοδο στη La Liga για πρώτη φορά στην ιστορία της. (VIDEO)

Ιστορικές στιγμές για την Ουέσκα. Η ομάδα της Αραγωνίας, που ιδρύθηκε το 1910, αλλά απέκτησε τη συγκεκριμένη μορφή το 1960, πανηγύρισε την άνοδο στη La Liga για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Ρούμπι επικράτησε 2-0 της Λούγο στο πλαίσιο της 40ής αγωνιστικής της Sedunda Division, έφτασε τους 75 βαθμούς και "σφράγισε" το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, αφού βρίσκεται στο +7 απ' την τρίτη Σπόρτινγκ Χιχόν, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Τα γκολ της ομάδας απ' την Αραγωνία σημείωσαν ο Άλεξ Γκαγιάρ στο 6ο λεπτό και ο Χόρχε Πουλίδο στο 38', ενώ, όπως είναι λογικό, μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν έξαλλοι πανηγυρισμοί απ' τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, αλλά και τους φιλάθλους που ταξίδεψαν στη Γαλικία για τον ιστορικό αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σπουδαιότερο κατόρθωμα της Ουέσκα, πριν απ' την άνοδο στη La Liga, ήταν η κατάληψη της 6ης θέσης στη Segunda Division, την οποία κατέκτησε την περυσινή σεζόν.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ