Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το φετινό "θαύμα" του Αγροτικού Αστέρα

Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πριν ξεκινήσει η σεζόν, σχεδόν όλοι είχαν τελειωμένο τον Αγροτικό Αστέρα των χιλίων προβλημάτων. Η ομάδα του Ευόσμου όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά έλαμψε με την παρουσία της, αναδεικνύοντας τη δουλειά και την αγάπη των ανθρώπων του Ερασιτέχνη.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Χρόνης Αρετάκης, ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Στογιάννης και γ.γ. Μιχάλης Ριζόπουλος, μιλούν στο Sport24.gr για τις δυσκολίες που συνάντησε ο Αγροτικός Αστέρας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν πρόσωπα, που αγαπούν την ομάδα, αλλά και η Ακαδημία του συλλόγου.

ΧΡΟΝΗΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ)

Το φετινό "θαύμα" του Αγροτικού Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Στις 7 Αυγούστου και αφού είχε παρέλθει η ημερομηνία για την δήλωση των ομάδων στη Β' εθνική ξεκινήσαμε μια προσπάθεια μην έχοντας κανένα δελτίο ποδοσφαιριστή , αντικρίζοντας ένα κατεστραμμένο γήπεδο αφού κάποιοι είχαν φροντίσει φεύγοντας να το λεηλατήσουν παίρνοντας τα πάντα , με ένα καμένο χορτοτάπητα και μηδενικές οικονομικές δυνατότητες. Πέραν αυτών από την κατηγορία θα έπεφταν οι μισές ομάδες. Δικαίως οι πιθανότητες παραμονής ήταν ελάχιστες".

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

"Δημιουργήσαμε μια ομάδα με βάση 15 ποδοσφαιριστές 17 και 18 ετών από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και κάποιες προσθήκες που κάναμε. Ήταν μια χρονιά πραγματικό σχολείο για αυτά τα παιδιά που απέδειξαν ότι έχουν πλούσιο ταλέντο και το μέλλον τους ανήκει απόλυτα. Μια χρονιά που δεχτήκαμε έναν άνανδρο πόλεμο από κάποιους “φίλους” μας που δεν τους άρεσε η ιδέα αυτής της προσπάθειας γιατί είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Ετσι καθόλη τη διάρκεια έκαναν τα πάντα για να απογοητευθούμε να τα παρατήσουμε , και να αποτύχουμε. Δυστυχώς για αυτούς η προσπάθεια αυτή τελείωσε με επιτυχία και τώρα βλέπω την απογοήτευση στα μάτια τους.".

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

"Ο Αγροτικός Αστέρας είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιρικός οργανισμός πρότυπο για τη δυτική Θεσσαλονίκη με μια μεγάλη ακαδημία 400 αθλητών αγοριών και κοριτσιών..το μέλλον του αστέρα περνάει μέσα από αυτή την ακαδημία και ο μόνος δρόμος είναι η περαιτέρω οργάνωση της και η παράγωγη δικών του ποδοσφαιριστών. Η εποχή των πλούσιων επιχειρηματιών έχει περάσει και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι..δεν υπάρχει κανένας λόγος να έβαζε κάποιος 400 και 500.000 σε μια ομάδα με 100 εισιτήρια ..κι αν γίνει αυτό θα είναι για 2-3 χρόνια. Μόνο με οργάνωση και τις δίκες του δυνάμεις μπορεί να είναι αυτάρκης αξιοπρεπής και να πρωταγωνιστεί ο Αστέρας όπως και οι περισσότερες ομάδες. Η καινούργια χρονιά είναι προ των πυλών και στο σύλλογο δεν περισσεύει κάνεις ..πρέπει όσοι αγαπάμε την ομάδα παρά τις διαφορετικές απόψεις μας να είμαστε μια γροθιά και έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΕΥΜΑ ΓΗΠΕΔΟΥ

"Το 1994 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος Ευόσμου ανέλαβε να πληρώνει το ρεύμα του γηπέδου. Τον Ιούνιο του 2017 ειδοποιηθήκαμε ότι σταματάει αυτή η παροχή προς το σωματείο κι έτσι αναλάβαμε αμέσως την ηλεκτροδότηση. Κατόπιν, με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο δήμος ζητάει αναδρομικά 20 ετών. Αφού δεν μπόρεσαν να περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο αυτή την τραγελαφική απαίτηση έριξαν το μπαλάκι στην οικονομική υπηρεσία…Είναι πρωτοφανές και ανήθικο όλο αυτό που συμβαίνει. Σαφώς και νομικά δεν στηρίζεται πουθενά…είναι μια ιστορία που «βρομάει» καθώς προσωπικά πιστεύω ότι είναι μεθοδευμένη από κάποιους που δεν τους αρέσει όλο αυτό που κάνουμε…ας μην ξεχνάμε ότι ο σύλλογος διαθέτει ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο στο κέντρο του Ευόσμου (γήπεδο) και πολλοί είναι αυτοί που ονειρεύονται πράγματα επ' αυτού. θα πάμε την υπόθεση αυτή στα δικαστήρια αν χρειαστεί –ελπίζοντας ότι θα επικρατήσει η λογική - καθώς δεν συμφωνούμε να δοθεί ούτε ένα ευρώ αναδρομικά από καμιά διοίκηση (ΠΑΕ και Ερασιτέχνη). Οσοι διαφημίζουν ότι υποστηρίζουν τον Αστέρας, πρέπει να το αποδεικνύουν και στην πράξη… Με λύπησε το γεγονός ότι δημοτικοί σύμβουλοι που περάσαν από τον Αγροτικό ψηφίσαν να χρεωθεί ο σύλλογος τα αναδρομικά… Αυτό λέει πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά: Τους Μιχάλη Ριζόπουλο (γεν. γραμματέα), Ελένη Κοντοζίδου υπευθυνη των υποδομων μας, τον πρωην αντιπροεδρο, Νίκο Διακάκη, τους Παύλο Χατζηγεωργιάδη (γεν. Αρχηγό), Ηλία Στογιάννη & Γιώργο Τζόλλα (προπονητές), Γιώργο Καραγιάννη & Λάζαρο Δαμιανίδη (μέλη), Κυριάκο Κερανόπουλο & Αφροδίτη Λατινοπούλου και περισσότερο τους χορηγούς και υποστηρικτές μας για την τεράστια βοήθεια που μας προσέφεραν φέτος. Ο Αγροτικός Αστέρας έχει τεράστιο μέλλον και θα στηρίζεται κατά βάση στους δικούς του αθλητές από τις υποδομές, που είναι από τις πιο οργανωμένες σε όλη την Ελλάδα.

ΗΛΙΑΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Α' ΟΜΑΔΑΣ)

Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

"Παρότι ήμουν 20 χρόνια επαγγελματίας τερματοφύλακας, με αρκετά από αυτά στην Σούπερ Λίγκα, η φετινή χρονιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου, καθώς οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και το εγχείρημα φάνταζε ακατόρθωτο. Οι άνθρωποι που πήραν αυτό το ρίσκο είναι άξιοι συγχαρητηρίων και παρότι μας έλειπαν ακόμα και τα βασικά για την καθημερινότητά μας, η διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μας. Ολοι μαζί προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο για τη σωτηρία της ομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές μου απέδειξαν ότι εκτός από το τεράστιο ταλέντο, είναι και υπέροχα παιδιά, καθώς ελάχιστες φορές χρειάστηκε να μιλήσουμε για θέματα πειθαρχίας φέτος. Εύχομαι αυτός ο μεγάλος σύλλογος να συσπειρώσει όλους τους φίλους του, γιατί μόνο έτσι, αυτές τις δύσκολες, στιγμές θα έχει μέλλον. Είναι η 3η χρονιά που βρίσκομαι στην Αγροτικό Αστέρα και πλέον τον θεωρώ δεύτερο σπίτι μου. Ως στρατιώτης θα τον υπηρετήσω και την επόμενη χρονιά, από όποια θέση μου ζητηθεί, καθώς το θεωρώ μεγάλη μου τιμή”.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ)

Στον ερασιτέχνη τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να οργανώσουμε σε υψηλό επίπεδο τις υποδομές του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή ο Αγροτικός έχει μια από τις πιο ανταγωνιστικές ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Τα τμήματα μας είναι στα τελικά της Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο ενώ η κ17 μας συμμετέχει στη β κατηγορία του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΠΣΜ, για 2 χρονιά, με τους 16χρονους αθλητές μας να αποκομίζουν τεράστιες εμπειρίες και να προωθούνται πιο έτοιμοι στην μεγάλη ομάδα του συλλόγου.

Φέτος έχουμε τη δέσμευση του Δήμου και των ΕΛΠΕ ότι τα δύο πλαστικά και το ένα υπό κατασκευή γήπεδο φυσικού χορτοτάπητα, θα παραδοθούν επιτέλους στον Αστέρα. Ετσι από τον Ιούλιο, τα τμήματά μας θα έχουν το δικό τους σπίτι στο αθλητικό πάρκο της ΕΚΟ και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους κυρίους Κορωναίο Γιάννη και Καλαφατάκη Γιώργο. Η διοίκησή μας έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την εκμάθηση του ποδοσφαίρου στα παιδιά της περιοχής μας, σωστά και με ασφάλεια. Τη δημιουργία καλών αθλητών, σωστών ανθρώπων, αλλά και καλών μαθητών. Και φυσικά την ανάδειξη των καλύτερων, που θα συνεχίσουν στην πρώτη ομάδα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες".

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ