ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γαβριηλίδης: "Φανταστείτε με τα τελευταία γεγονότα να είχαμε Έλληνα διαιτητή"

Γαβριηλίδης: "Φανταστείτε με τα τελευταία γεγονότα να είχαμε Έλληνα διαιτητή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης μίλησε για τη διεξαγωγή του τελικού ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και την αναγκαία παρουσία ξένου διαιτητή.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM" μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης. Ο παράγοντας της ΕΠΟ αναφέρθηκε στην οργάνωση της διεξαγωγής του τελικού, τόνισε πως υπήρξαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία φέρουν ευθύνη -κυρίως- οι ομάδες, ενώ μίλησε και για την απόφαση να οριστεί ξένος διαιτητής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την οργάνωση της διεξαγωγής του τελικού: "Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατόν καλύτερο. Νομίζω ότι ήταν κοντά στους στόχους μας. Μπορούσαμε να πάμε λίγο καλύτερα. Είναι και κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να τους προβλέψεις. Αλλά δεν πρέπει ν’ αρχίσουμε να ρίχνουμε ευθύνες".

Για το αν υπήρχε αγωνία για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού: "Μία αγωνία υπήρχε, αλλά υπήρχε και αισιοδοξία απ’ την πλευρά τη δική μου. Με τις κινήσεις που έβλεπα από την πλευρά των ομάδων και της αστυνομίας πίστευα ότι θα πάμε καλά. Ίσως να υπήρξαν και κάποια πράγματα που δεν τα προβλέψαμε, κάποιες ελλείψεις, αλλά γενικότερα πήγαμε καλά".

Για κάποια μεμονωμένα περιστατικά: "Αυτά όμως δεν μπορούμε να τα χρεώσουμε μόνο στην αστυνομία, πρέπει να τα χρεώσουμε και λίγο στις ομάδες. Θα μπορούσαν κι αυτές να είχαν κάνει καλύτερη συνεννόηση με τους συνδέσμους, με τους φιλάθλους. Εγώ νομίζω ότι οι ομάδες όταν θέλουν μπορούν να ελέγξουν τους φιλάθλους. Η Τούμπα για παράδειγμα στα δύο ντέρμπι ήταν εκκλησία".

Για τη διαιτησία του τελικού: "Πριν τον αγώνα όλοι είχαμε να πούμε και κάτι. Ότι μειώνουμε το ποδόσφαιρο, μειώνουμε την διαιτησία. Φανταστείτε με τα τελευταία γεγονότα να είχαμε Έλληνα διαιτητή. Είχα και μία συζήτηση με κάποιους από τους κορυφαίους διαιτητές πάνω στο θέμα αυτό πριν τον αγώνα και είπα ότι δεν φταίει μόνο η ομοσπονδία, αλλά ότι φταίνε και αυτοί. Δεν το αρνήθηκαν, μου είπαν ότι είχα δίκιο".

Για την οργάνωση της επόμενης σεζόν: "Σίγουρα θα έχουμε μία επιτροπή. Θα συζητήσουμε σαν επιτροπή διοργανώσεων και Κυπέλλων. Θέλουμε να κάνουμε μία αλλαγή και να συμμετέχουν και οι Κυπελλούχοι των ενώσεων του Ερασιτεχνικού στην πρώτη φάση πριν φτάσουμε στους ομίλους, γιατί τους ομίλους βάσει της συμφωνίας που έχουμε με τον ΟΤΕ δεν μπορούμε να την αλλάξουμε".

Για την περίπτωση διεξαγωγής του επόμενου τελικού στη Θεσσαλονίκη: "Αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και το κατάλληλο γήπεδο σε μία πόλη μεγάλη που έχει εμπειρία και η αστυνομία, γιατί όχι;".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ