ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ταχτσίδης: "Δεν θέλω Ιταλία ή Κροατία"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Ταχτσίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης εξέφρασε την επιθυμία του να μην κληρωθεί η Ελλάδα με μια εκ των Ιταλίας ή Κροατίας. Τι ανέφεραν Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος και Γιαννιώτας.

Δεν θέλει Ιταλία ή Κροατία ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας (Δανία ή Ελβετία οι άλλες υποψήφιες ομάδες). Ο 26χρονος διεθνής μέσος εξέφρασε την επιθυμία του, μιλώντας μετά το Ελλάδα - Γιβραλτάρ.

Είπε: " Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν ο πρόκριση. Ο στόχος ήταν η 2η θέση και την πήραμε αν και κανένας δεν μας πίστεψε. Αποδείξαμε ότι έχουμε μία πολύ καλή και μεγάλη ομάδα. Δεν θα ήθελα να πέσουμε με Ιταλία ή Κροατία. Το θέμα είναι σε αυτά τα ματς να τα δώσεις όλα και να δείξεις χαρακτήρα".

Ο Γιάννης Γιαννιώτας ανέφερε: "Ό,τι έγινε, έγινε και ανήκει στο παρελθόν με την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει πως είμαστε μεγάλη ομάδα και ότι ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Έτσι κάναμε και τώρα. Κάναμε μία πολύ σπουδαία και σοβαρή προσπάθεια και αυτό φάνηκε από το πώς πετύχαμε αυτά που θέλαμε.

Το να σκοράρεις με το εθνόσημο, είτε είναι σε φιλικό, είτε είναι σε επίσημο, είναι τρομερό και σπουδαίο συναίσθημα. Στα μπαράζ μπορούμε να προσπαθήσουμε σκληρά και να τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε".

Ο Ζέκα δήλωσε: "Αισθάνομαι πολύ καλά για την κατάληψη της 2ης θέση. Πρέπει να τα δίνουμε όλα όπως πάντα για να πάμε Μουντιάλ. Δεν έχω κάποια προτίμηση. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Υπάρχουν η Ιταλία και η Κροατία. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος θα τα δώσουμε όλα.

Είναι άλλα παιχνίδια αυτά των μπαράζ. Αυτό που χρειάζεται είναι να παλεύουμε, να έχουμε πάθος και να δίνουμε τα πάντα για τη νίκη αν τα κάνουμε όλα αυτά, θα είναι πιο εύκολα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσωπική μου απόδοση αλλά και από την συνολική εμφάνιση της ομάδας".

Ο Χριστοδουλόπουλος σχολίασε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης:

«Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει συνηθίσει τον κόσμο να του δίνει χαρές, με ωραίες εμφανίσεις, προκρίσεις. Το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Ο στόχος ήταν να προκριθούμε στα μπαράζ, θα δούμε τώρα τι θα γίνει αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα έχουμε την ευκαιρία μας».

Για το αν θέλει πιθανό αντίπαλο:

«Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο, όλα τα παιχνίδι δύσκολα και σε αυτό το επίπεδο να προτιμάς κάποιον αντίπαλο είναι λάθος».

Για την πορεία της Εθνικής:

«Ήταν μια προκριματική φάση στην οποία εγώ δεν συμμετείχα πολύ. Ξέροντας τα παιδιά, μπορώ να μιλήσω σαν τρίτος για αυτή την πορεία. Το θέλανε πολύ το δείχνανε πολύ, υπάρχει αυτή η μίνι παράδοση που η ομάδα δεν λείπει από τις μεγάλες διοργανώσεις και όλοι ήθελαν να επιστρέψουν εκεί».

Για το που κρίθηκε η πρόκριση:

«Με Βοσνία και Βέλγιο το κάτι παραπάνω. Όπως και το παιχνίδι στην Εσθονία. Είναι σημαντικό να παίρνεις βαθμούς εκεί που δεν παίρνουν οι άλλοι».

Για το αν σκέφτεται το καλοκαίρι να βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας:

«Αυτή η ομάδα να μας δώσει αυτή τη χαρά κι αν μπορέσω και εγώ να είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας θα είναι το καλύτερο για όλους».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ