ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση κορυφής για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΡΕΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ AIMS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΡΕΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ AIMS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για απόψε (25/4) είναι προγραμματισμένη συνάντηση κορυφής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, την ΕΠΟ, τη Λίγκα και τα κανάλια (NOVA και ΕΡΤ).

Κυβέρνηση, ΕΠΟ και Super League βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση το τελευταίο διάστημα για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών. Έχετε διαβάσει στο Sport24.gr το πλάνο που προβλέπει πρωτάθλημα της Super League με δώδεκα ομάδες και νέα μορφή κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης με ΕΡΤ και NOVA στο παιχνίδι.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που ήταν απαραίτητο να πάρουν τελεσίδικη μορφή, οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση μεταξύ τους για τη ριζική αλλαγή της δομής του πρωταθλήματος, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και να υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για όλες τις ΠΑΕ, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τέλμα.

Απόψε (25/4) είναι προγραμματισμένη συνάντηση κορυφής για τις αλλαγές που αναμένεται να υπάρξουν, ανάμεσα στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τη Super League και τα δυο κανάλια που θα αναλάβουν την τηλεοπτική στέγη, τη NOVA και την ΕΡΤ.

Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και το πλαίσιο γύρω από το οποίο θα προχωρήσει το εγχείρημα. Προφανώς δεν είναι εύκολο και απλό, ούτε υλοποιείται εν μια νυκτί. Εντούτοις, πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο δεν το σκέφτηκαν... χθες, όμως θέλει αρκετή προεργασία και τη σύμφωνη γνώμη όλων προκειμένου να προχωρήσει.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση από τη νέα σεζόν ή αν πάει για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Αυτή την στιγμή οι πιθανότητες είναι 50/50 και κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά. Όπως και να 'χει όμως, υπάρχει πρόθεση και διάθεση κάτι να αλλάξει, διότι με τα τωρινά δεδομένα το ελληνικό ποδόσφαιρο οδεύει στον "γκρεμό".

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

Το σχέδιο, όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο ρεπορτάζ του Sport24.gr, προβλέπει Super League 1 με δώδεκα ομάδες και άκρως ικανοποιητικά χρήματα για όλες τις ΠΑΕ. Σε αυτήν την κατηγορία θα βρίσκονται οι 10 πρώτες ομάδες της φετινής Super League βάσει βαθμολογίας, μαζί με τον Άρη και τον ΟΦΗ.

Υπάρχει ένας αστερίσκος για τον Παναθηναϊκό, αν τερματίσει κάτω από την 11η θέση. Προφανώς και ένας πιο ισχυρός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να λείπει από τη μεγάλη κατηγορία. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και στο τέλος θα παίξουν play-off για τον πρωταθλητή οι ομάδες στις θέσεις 1-6 και play-out για την αποφυγή των δύο θέσεων του υποβιβασμού από τις θέσεις 7-12.

Η Super League 2 θα περιλαμβάνει δέκα ομάδες. Εδώ θα μετέχουν οι έξι ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στις θέσεις 11-16 της Super League και οι τέσσερις της Football League που θα καταλάβουν τις θέσεις 3-6. Επίσης θα υπάρχει μεγάλο οικονομικό δέλεαρ.

Τέλος, θα υπάρχει και η Football League με τις υπόλοιπες δώδεκα ομάδες. Εδώ λέγεται ότι θα μοιραστούν 3,6 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, δηλαδή 300.000 ευρώ σε κάθε ομάδα. Αυτό και αν είναι πολύ μεγάλο νούμερο και μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες να βγουν από το τέλμα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν μπορούν να λύσουν σήμερα.

Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να δοθεί, φτάνει τα 70.000.000 ευρώ για όλες τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών. Για κάτι τέτοιο, πρέπει να υπάρξει νέα μορφή Κεντρικής Διαχείρισης, με δύο τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδίδουν τα παιχνίδια και να χρηματοδοτούν τις ομάδες. Γι' αυτό και στην αποψινή συνάντηση θα είναι άνθρωποι της κρατικής τηλεόρασης και του συνδρομητικού καναλιού που αυτή την στιγμή έχει συμβόλαιο με οκτώ ομάδες για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ