ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Εμπλοκή του ονόματος του Αμπράμοβιτς στο σκάνδαλο για το Μουντιάλ της Ρωσίας

Εμπλοκή του ονόματος του Αμπράμοβιτς στο σκάνδαλο για το Μουντιάλ της Ρωσίας

Το όνομα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, εμπλέκεται στις αποκαλύψεις που αφορούν τον τρόπο επιλογής της Ρωσίας για το Μουντιάλ 2018. Διαβάστε τι αναφέρει η έκθεση του Μάικλ Γκαρσία.

Οι αποκαλύψεις σοκάρουν αναφορικά με το πώς ανατέθηκαν τα δυο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα. Ένα από τα ονόματα που φέρονται εμπλεκόμενα βάσει της αναφοράς των 430 σελίδων της έκθεσης του Αμερικανού δικηγόρου, Μάικλ Γκαρσία, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, είναι και αυτό του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γκαρσία στην έκθεση για τις παρατυπίες και τα σκάνδαλα, ο Ρώσος μεγιστάνας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Από το 2006 στην κατοχή του βρίσκεται η ποδοσφαιρική ακαδημία Κονόπλιοφ, υπολογιστές της οποίας δανείστηκε η αρμόδια επιτροπή κατάθεσης της υποψηφιότητας της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ώστε να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι υπολογιστές αυτοί στην συνέχεια βρέθηκαν κατεστραμμένοι. Όταν ζητήθηκαν έγγραφα από τους Ρώσους για να ολοκληρώσουν την πρότασή τους για την ανάληψη του Μουντιάλ, δόθηκαν ελάχιστα στοιχεία, αφού τα υπόλοιπα βρίσκονταν σε υπολογιστές που... καταστράφηκαν μόλις τους επέστρεψαν στην ακαδημία.

Βέβαια, δεν υπάρχει κάποια καταγγελία σε βάρος του Αμπράμοβιτς, ωστόσο συνδέεται με το περιστατικό, καθώς θα έπρεπε να έχει επίγνωση και να έχει απαγορεύσει την καταστροφή των αρχείων. Πριν λίγες μέρες, παρόμοιες κατηγορίες σχετικά χρηματικό ποσά, είχαν αποκαλυφθεί και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι, τόσο θα βγαίνουν πράγματα στη φόρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ