ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Κίνδυνος αποκλεισμού της Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Κίνδυνος αποκλεισμού της Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Mε επιστολή της στην ισπανική Π.Ο., η FIFA απειλεί με αποκλεισμό την ισπανική Ομοσπονδία από τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω της εμπλοκής της κυβέρνησης στην υπόθεση του Άνχελ Μαρία Βιγιάρ. Καθησυχαστικός παρουσιάζεται ο Μαριάνο Ραχόι.

Στον "αέρα" βρίσκεται η παρουσία της εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "El Pais", η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε επιστολή σε πολύ αυστηρό ύφος και προειδοποιεί την ισπανική Ομοσπονδία με αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής η "furja roja" στις διοργανώσεις της FIFA, επομένως και στο επικείμενο Μουντιάλ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εμπλοκή της ισπανικής κυβέρνησης στην υπόθεση του παραιτηθέντα, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, παρουσιάζεται καθησυχαστικός.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο είχε ζητήσει να επαναληφθούν οι εκλογές για την προεδρία μετά την ανάμειψη του Βιγιάρ σε σκάνδαλο διαφθοράς, που οδήγησε και στην αποπομπή του τον περασμένο Αύγουστο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ισπανίας θα αποφασίσει, όμως αυτό παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA. Επομένως, ο κίνδυνος αποβολής είναι υπαρκτός...

Η επιστολή της FIFA έχει προκαλέσει φόβο και αναταραχή στους ποδοσφαιρικούς κόλπους της Ισπανίας, αλλά και στα κυβερνητικά κλιμάκια. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του εκτελόντα χρέη προέδρου της Ομοσπονδίας, Xoυάν Λουίς Λαρέα, με τον υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, για να λυθεί το θέμα και να ενημερωθεί η FIFA.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΒΙΓΙΑΡ

Ο Βγιάρ και ο γιος του συνελήφθησαν μαζί με τον Παδρόν και τον γραμματέα της Τενερίφης, Ραμόν Ερνάντεθ Μπαουσού, για μία υπόθεση που άνοιξε το 2016, έπειτα από επίσημη διαμαρτυρία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας.

Οι υποψίες για τη διαχείριση της ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν μετά από έναν λογιστικό έλεγχο που παρήγγειλε το Συμβούλιο και αποκάλυψε οφειλή 24.000.000 ευρώ που δεν είχε ζητηθεί ποτέ από την εταιρία "Santa Mónica Sport", στην οποία ήταν πρόεδρος ο Χεσούς Σαμπέρ που πέθανε προ διετίας.

Η εταιρία ανέλαβε τα δικαιώματα και τις χορηγίες της εθνικής Ισπανίας, αγόρασε τη Ρεάλ Μουρθία και ανέλαβε να κατασκευάσει ένα θεματικό πάρκο στην πόλη, ενώ αγόρασε και τα δικαιώματα προβολής και άλλων συλλόγων, μέχρι να χρεοκοπήσει το 2015.

Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι ο επί 28 χρόνια πρόεδρος της ισπανικής ΠΟ έπαιρνε προμήθειες από τις συμφωνίες για την εθνική ομάδα και χρησιμοποίησε τα συμβόλαια και τις λοιπές επαγγελματικές σχέσεις για να ευνοήσει τον γιο του, δικηγόρο με ειδίκευση στο αθλητικό Δίκαιο.

Ο Εισαγγελέας Διαφθοράς της Ισπανίας είχε την προφυλάκιση του Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, καθώς και του γιου του, Γκόρκα, για πιθανή ζημιά τουλάχιστον 45.000.000 ευρώ στα ταμεία της.

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΑΧΟΪ

Ο πρωθυπουργος της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση, αναφέροντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες πως "δεν είμαι απλά πεπεισμένος ότι η εθνική Ισπανίας θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ότι θα το κατακτήσει κιόλας".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ