ΑΕΚ

Με σκωτσέζους κουνάει "σεντόνι" η ΑΕΚ

Με σκωτσέζους κουνάει "σεντόνι" η ΑΕΚ
EUROKINISSI

Αν τελικά η Σέλτικ και όχι η Ρόζενμποργκ βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ, θα έχει όπλο η Ένωση τουλάχιστον την εξαιρετική παράδοση, αλλά και το πλεονέκτημα της παρουσίας στους "ισχυρούς" στην επόμενη κλήρωση.

Εκείνο που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έλεγε ήδη από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε, ήταν πως "κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος, όταν μιλάμε για προκριματικά του Champios League".

Από την άλλη μεριά, δεδομένα ο τεχνικός της ΑΕΚ θα προτιμούσε να μην έπεφτε η Ένωση πάνω στον νικητή του ζευγαριού Σέλτικ - Ρόζενμποργκ. Έστω και αν μια πρόκριση απέναντι στους Σκωτσέζους, θα φέρει την ΑΕΚ στους ισχυρούς στην κλήρωση για τα play off του Champions League.

Πάντως όπως και να έχει, η Ένωση θα μπει για την πρόκριση είτε είναι η Ρόζενμποργκ, είτε η Σέλτικ που είναι φαβορί να περάσει από το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Ωστόσο αν προκύψουν τελικά οι Σκωτσέζοι, η ΑΕΚ θα πάει στην μάχη με μια εξαιρετική παράδοση. Η Ένωση μετρά το... απόλυτο σε προκρίσεις σε ομίλους Champions League, απέναντι σε ομάδες από την Σκωτία.

Το 1994 η ΑΕΚ "πέταξε" εκτός την Ρέιντζερς και μάλιστα με δυο νίκες, όπως και το 2006 που πάλι με δυο νίκες προκρίθηκε επί της Χαρτς.

Ενώ οι "κιτρινόμαυροι" έχουν αποκλείσει και τους σκωτσέζους της Νταντί το καλοκαίρι του 2010 για τα προκριματικά του Europa αλλά και τους επίσης σκωτσέζους της Χιμπέρνιαν, τον Σεπτέμβρη του 2001 για το κύπελλο κυπελλούχων.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ