ΑΡΗΣ

"Κουσέιρο ή Καρντόσο για προπονητής στον Άρη"

Portugal's coach Jose Julio Martins Couceiro reacts prior to the start of the UEFA under21 match Portugal verusus Belgium at Euroborg stadium in Groningen, northern Netherlands, Sunday June 10, 2007. (AP Photo/Peter Dejong)
Portugal's coach Jose Julio Martins Couceiro reacts prior to the start of the UEFA under21 match Portugal verusus Belgium at Euroborg stadium in Groningen, northern Netherlands, Sunday June 10, 2007. (AP Photo/Peter Dejong) AP2007

Οι Ζοζέ Κουσέιρο και Μιγκέλ Καρντόσο είναι τα δύο φαβορί για την τεχνική ηγεσία του Άρη σύμφωνα με την "A Bola". Στην Πορτογαλία ο πρόεδρος των "κιτρίνων", Θοδωρής Καρυπίδης.

Στην Πορτογαλία βρίσκεται ο πρόεδρος του Άρη, Θοδωρής Καρυπίδης, για να έχει επαφές μεταγραφικής φύσης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο τεχνικός που θα καθοδηγήσει τους "κίτρινους" στη Super League Σουρωτή να προέρχεται από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα, "A Bola", οι Ζοζέ Κουσέιρο και Μιγκέλ Καρντόσο είναι τα δύο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Στα θετικά των δύο υποψηφίων συνεκτιμάται το γεγονός ότι αμφότεροι έχουν εργαστεί εκτός Πορτογαλίας.

Ο Ζοζέ Κουσέιρο είναι 52 ετών και γεννήθηκε στη Λισαβόνα. Ως ποδοσφαιριστής ήταν αμυντικός, αλλά η καριέρα του δεν ήταν αξιόλογη. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Αλβέρκα το 2004 κι ακολούθησε η Σετούμπαλ. Το 2005 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Πόρτο. Άντεξε 50 ημέρες και την επόμενη σεζόν κάθισε στον πάγκο της Μπελενένσες.

Το 2006 ανέλαβε την U21 της εθνικής Πορτογαλίας, πόστο στο οποίο κάθισε ένα έτος. Ξενιτεύτηκε για πρώτη φορά το 2008 για τη Λιθουανία. Ανέλαβε αρχικά την τεχνική ηγεσία της Κάουνας και λίγο μετά ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας.

Το 2009 ακολούθησε η Γκαζιαντέπσπορ στην Τουρκία και το 2011 επέστρεψε στην πατρίδα του. Αρχικά ως τεχνικός διευθυντής της Σπόρτινγκ και μετά από ενάμιση μήνα ως προσωρινός προπονητής των "λιονταριών".

Το καλοκαίρι του 2011 τον βρήκε στη Μόσχα και τον πάγκο της Λοκομοτίβ (μία σεζόν), το 2013 επέστρεψε στην Πορτογαλία για τη Σετούμπαλ. Το 2014 ανέλαβε τα ηνία της Εστορίλ - τέθηκε αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό στο Europa League (1-1 στην Αθήνα και 2-0 στην Πορτογαλία) - ενώ την τρέχουσα σεζόν είναι και πάλι στον πάγκο της Σετούμπαλ. Το συμβόλαιό του με τη Βιτόρια εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ την έχει μετά από 31 ματς στην Primeira Liga με 29 βαθμούς στην 14η θέση.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι 45 ετών και γεννήθηκε στην Τρόφα. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2004 ως βοηθός στην Μπελενένσες. Από το πόστο του βοηθού εργάστηκε στους πάγκους των Μπράγκα, Ακαδέμικα, Σπόρτινγκ, Ντεπορτίβο, Ντόνετσκ, ενώ στην αρχή της τρέχουσας σεζόν ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στη Ρίο Άβε, την οποία έχει μετά από 31 ματς στην Primeira Liga με 44 βαθμούς στην 5η θέση της κατάταξης. Ως βοηθός ήταν στο πλευρό του Ντομίνγκος Πασιένσια σε Μπράγκα, Ακαδέμικα και Σπόρτινγκ, ενώ στο πλευρό του Πάουλο Φονσέκα στο Ντόνετσκ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ