ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εξίσωση για τους γκολκίπερς του Ολυμπιακού: μόνος σίγουρος ο Γιαννιώτης

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο "αλμυρός" Αντόνιο Ντοναρούμα, ο "εύκολος" Γιώργος Αθανασιάδης, ο "πύργος" της ΑΪΚ, Όσκαρ Λινιέρ και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης τον οποίο θέλει ο Ανιγκό στον Πανιώνιο.

Θολό είναι το τοπίο αναφορικά με την τριπλέτα των τερματοφυλάκων. Μετά την κατάληξη της υπόθεσης του Στεργιάκη και την – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – αποχώρηση του Σίλβιο Προτό από τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι ενόψει της νέας σεζόν έχουν στην παρούσα φάση μόνο έναν σίγουρο για τον "άσο": Τον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας έχει ενημερωθεί από τους ανθρώπους των Πειραιωτών ότι αυτή τη φορά θα έχει ρόλο στην ομάδα και δεν θα παλέψει – όπως έκανε τα προηγούμενα καλοκαίρια – για τη θέση του στο ρόστερ.

Ήδη έχει γίνει και η σχετική ενημέρωση στον Ατρόμητο ότι θα πληρωθεί η ρήτρα αγοράς του που είχε μπει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο συμβόλαιο του Γιαννιώτη με τους Περιστεριώτες.

Βεβαίως, θα πρέπει ο διεθνής γκολκίπερ να αποδείξει στην καλοκαιρινή προετοιμασία ότι αξίζει να πάρει τα γάντια του βασικού. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα με την παρουσία του να το “φωνάξει” στον προπονητή του, τον Πέδρο Μαρτίνς ότι θα πρέπει να στηριχθεί πάνω του για την υπεράσπιση της κόκκινης εστίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από την πλευρά του ήταν σύμφωνος με τον επιστροφή του Γιαννιώτη στον Ρέντη στις συζητήσεις που έκανε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Το ερωτηματικό λοιπόν έχει να κάνει με τους παίκτες που θα συμπληρώσουν την τριάδα. Στο ρόστερ υπάρχει ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που ανανέωσε τη συνεργασία του. Αυτό δεν του εξασφαλίζει όμως και την παραμονή του στην ομάδα, καθώς υπάρχει μία άποψη εντός Ρέντη ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάει κάπου και να πάρει παιχνίδια στα χέρια του. Για παράδειγμα, ο Ανιγκό τον θέλει στον Πανιώνιο...

Ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να μείνει ακόμη και ως τρίτος, αλλά θα πρέπει κι εκείνος για μία σεζόν να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής...

Η παραμονή του Χουτεσιώτη θα κριθεί ανάλογα με τις κινήσεις που θα γίνουν. Και το λέμε αυτό, γιατί έχει κυκλοφορήσει και ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι εντός της ομάδας καλοβλέπουν και το δίδυμο Γιαννιώτη – Χουτεσιώτη. Είναι ένα σενάριο, ωστόσο, που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν γυρίζει το χαρτί με τον Σίλβιο Προτό, έχουν εμφανιστεί διάφορα ονόματα τις τελευταίες μέρες και ώρες ως υποψήφιοι στόχοι για την υπεράσπιση της ερυθρόλευκης εστίας.

Ας τους δούμε λοιπόν έναν-έναν...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ο 25χρονος γκολκίπερ έπαιξε βασικός σε όλα τα ματς του Αστέρα Τρίπολης και ήταν κατά γενική ομολογία ένας από τους στυλοβάτες των Αρκάδων στην πορεία που έκανε για να βρεθούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Αθανασιάδης είναι ένας παίκτης που έχουν σε εκτίμηση στον Ολυμπιακό (και στον ΠΑΟΚ απ' ό,τι λένε οι πληροφορίες), αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση και δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει κιόλας.

Φαινομενικά είναι μία εύκολη περίπτωση και η απόφαση του Αστέρα να κινηθεί για την απόκτηση του Νίκου Παπαδόπουλου από την Λαμία, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αναμένονται εξελίξεις με τον Αθανασιάδη. Το αν θα πάει στον Ολυμπιακό, σε άλλη ελληνική ομάδα ή στο εξωτερικό, είναι κάτι που θα φανεί το προσεχές διάστημα.

ΑΝΤΟΝΙΟ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ

Παλιά ιστορία για τον Ολυμπιακό. Πέρσι το καλοκαίρι, προτού τον πάει ο Ραϊόλα στην Μίλαν, είχε κάνει κάποιες συζητήσεις με τους ερυθρόλευκους.

Ο μεγαλοατζέντης στις κουβέντες που έκανε με τους Πειραιώτες για το μέλλον του Κασάμι, είχε ρίξει στο τραπέζι το όνομα του Αντόνιο Ντοναρούμα που προερχόταν από μία αξιοσημείωτη σεζόν στην Τρίπολη.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν αποφασίσει τότε να πορευτούν με δίδυμο Καπίνο – Γιαννιώτη (μετά ήρθε ο Χάσι και ήθελε τον Προτό) και δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωση του Ιταλού τερματοφύλακα. Το όνομα του Ντοναρούμα το επανέφεραν Ιταλοί δημοσιογράφοι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό.

Μόνο που υπάρχει μία... λεπτομέρεια: Ο Ντοναρούμα έχει συμβόλαιο με λίγο περισσότερα από ένα εκατομμύριο στη Μίλαν. Ο Μίνο Ραϊόλα δεν αποκλείεται να τον πρότεινε εκ νέου στους ερυθρόλευκους, αλλά όταν έχει τέτοιο συμβόλαιο στους "ροσονέρι" είναι δύσκολο να πιάσει λιμάνι, όχι μόνο για δεύτερος, αλλά ούτε για πρώτος...

ΟΣΚΑΡ ΛΙΝΙΕΡ

Το φρέσκο όνομα στην εξίσωση των γκολκίπερς είναι αυτό του 21χρονου Σουηδού. Ο πανύψηλος (2.00μ.) τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο με την ΑΪΚ Στοκχόλμης για ακόμη δύο χρόνια.

Η χρηματιστηριακή του αξία εκτιμάται κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ. Ο Λινιέρ έχει προταθεί στους ερυθρόλευκους και είναι μία περίπτωση που θα εξεταστεί. Δεν είναι από τις περιπτώσεις παικτών που προτείνονται και απορρίπτονται οι Πειραιώτες.

Θα δουν τα υπέρ και τα κατά του Λινιέρ, θα μιλήσουν με τον Πέδρο Μαρτίνς και αναλόγως θα πράξουν. Οι πληροφορίες από την Σουηδία πάντως αναφέρουν ότι η ΑΪΚ, στην οποία παίζει βασικός παρεμπιπτόντως, θα ζητήσει περισσότερα χρήματα από τα 800 χιλιάρικα που ακούγεται ότι κοστίζει.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Φουλάρει" για Μολέντο ο Ολυμπιακός
O "ερυθρόλευκος", Μαντί Καμαρά, ήταν ο ήρωας της Αζαξιό!
Πέθανε ο συνθέτης του ύμνου του Ολυμπιακού
Εμενίκε: "Ελπίζω να επιστρέψω τη νέα σεζόν"
Γκαλέτι: "Οι οπαδοί έκλαιγαν για εμένα και είπα αυτό ήταν"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ