ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εβδομάδα πέντε... αστέρων για τον Παναθηναϊκό

Εβδομάδα πέντε... αστέρων για τον Παναθηναϊκό

Καθοριστική είναι η τρέχουσα εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό, καθώς αναμένονται εξελίξεις και στο ιδιοκτησιακό πεδίο και για τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη αλλά και στις ανοιχτές υποθέσεις πολλών παικτών.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “η εβδομάδα της κρίσης” στον Παναθηναϊκό αυτή που αρχίζει σήμερα. Ίσως δεν είναι η πιο καθοριστική για την “επόμενη μέρα” του συλλόγου, είναι όμως δεδομένα η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων μηνών.

Κι αυτό, διότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα σε διαφορετικά πεδία, από των οποίων την εξέλιξη θα κριθούν πολλά για το πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι στο Τριφύλλι. Θέματα και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ και για το αγωνιστικό σκέλος, δηλαδή για τον επόμενο προπονητή και το ρόστερ της ομάδας. Αναλυτικά…

1.HΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΤΗΕNSALIVE»

Ο ηγέτης της ΚΑΕ μαζί με τον στενό συνεργάτη του Σταύρο Κωνσταντινίδη έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συναρμόδιους Υπουργούς (σίγουρη θεωρείται η παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου) για το μέλλον του “AthensAlive” πρότζεκτ.

Αν συμφωνήσουν, έστω και εν μέρει, είναι πολύ πιθανή τις επόμενες ημέρες η κατάθεση και τρίτης πρότασης προς τον Γιάννη Αλαφούζο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αν δεν τα βρουν, όλα είναι ανοιχτά. Είτε για οριστική ακύρωση του πρότζεκτ (δύσκολο...), είτε για νέες τροποποιήσεις του πλάνου, ώστε να βρεθεί μελλοντικά η “χρυσή τομή”. Αν το ραντεβού αναβληθεί λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Πρωθυπουργού, θα προγραμματιστεί για άλλη ημέρα εντός της εβδομάδας.

2.HΠΙΘΑΝΗ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Παϊρότζ Πιεπμπονγκσάντ, ο οποίος στις 5 Μαΐου υπέγραψε με τον Γιάννη Αλαφούζο κοινή ανακοίνωση για την κατ’ αρχήν συμφωνία τους και την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ, αναμένεται εντός της εβδομάδας στην Αθήνα.

Αυτό δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από την ΠΑΕ, αλλά όπως έχει αποδειχθεί στο συγκεκριμένο θέμα οι κυβερνητικές πηγές είναι αξιόπιστες. Αν συμβεί αυτό, το θέμα θα είναι σοβαρό, διότι ο Ταϊλανδός (έχει αποδειχθεί ότι) δεν έρχεται στην Αθήνα για ψύλλου πήδημα ή για… δημόσιες σχέσεις. Θα είναι για καλό ή για… κακό άραγε;

3.TΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Γιώργο Δώνη, ενώ δεν αποκλείεται ο πρώην κόουτς του ΑΠΟΕΛ να συζητήσει εκ νέου και με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει... άφθονο χρόνο για να περιμένει τον Δώνη που έχει ανοιχτές προοπτικές για το εξωτερικό και το θέμα αναμένεται να δρομολογηθεί στην τελική ευθεία του μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δεν αποκλείεται ο Δώνης να ζητήσει προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα ή για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου για την οριστική απόφασή του.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του Νίκου Νταμπίζα. Πάντως ο 48χρονος προπονητής που έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Ηλυσιακό, ΑΕΛ, ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, παραμένει προς το παρόν φαβορί για τη διαδοχή του Μαρίνου Ουζουνίδη.

4.ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αναμένεται η τελική απόφαση της ομοσπονδίας για τις ποινές που θα επιβληθούν στον Παναθηναϊκό λόγω της μη απόκτησης άδειας συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι θα μάθουν ακριβώς τους περιορισμούς στις μεταγραφές και το αν θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών (ακούγεται έντονα το “-6” εδώ και δύο εβδομάδες) από την εκκίνηση του επόμενου πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο Νταμπίζας θα έχει στα χέρια του τον «οδικό χάρτη» για τις μεταγραφές, δηλαδή για το «τι είδους» και πόσους παίκτες μπορεί να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός (κάτω των 23 ετών, Έλληνες, ξένους κ.ο.κ.).

5.ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Πολλά ανοιχτά θέματα έχει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Δώνης, Λουντ, Μολίνς, Ευαγγέλου είναι σε πρώτο πλάνο διότι λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ίσως, όμως, συζητήσει και με τον Κάτσε, τον Μουνιέ, τον Λουτσιάνο, τον Κουρμπέλη, τον Κουλιμπαλί και άλλους παίκτες.

Οι επαφές με τους μάνατζερς – ίσως και με τους ίδιους τους παίκτες- θα πυκνώσουν, διότι το πρόβλημα είναι διπλό: και ως προς τη λειψανδρία στη μεσαία γραμμή και την επίθεση, αλλά και ως προς το ενδεχόμενο μείωσης της αμοιβής κάποιων ξένων παικτών…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ