ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Υπέρβαση" για φορ

"Υπέρβαση" για φορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απόκτηση σέντερ φορ και η σύνθεση της μεσαίας γραμμής τα δύο βασικά ζητούμενα για τον Νίκο Νταμπίζα, που έχει πάρει υπόσχεση για αυξημένο μπάτζετ ως προς τη θέση του επιθετικού από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Σχεδόν για πέντε μήνες ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποχρεώθηκε εφέτος να παρατάσσει τον Παναθηναϊκό με "υπηρεσιακό" σέντερ φορ τον Χρήστο Δώνη, αλλά ασφαλώς ο 24χρονος μέσος δεν θα είναι και την επόμενη σεζόν ο… βασικός επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Βασικό ζητούμενο για τον νέο τεχνικό διευθυντή, Νίκο Νταμπίζα, είναι η απόκτηση ενός γκολτζή σέντερ φορ και γι’ αυτό όχι μόνο έχει ήδη κάνει έρευνα αγοράς, αλλά έχει εξασφαλίσει και μεγαλύτερο από το… κανονικό - για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό - μπάτζετ από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Το ποσό που θα μπορεί να δαπανήσει ο Παναθηναϊκός για τον βασικό επιθετικό του θα κριθεί ασφαλώς και από το «ποινολόγιο» για τις μεταγραφές (περιορισμοί/απαγορεύσεις) που αναμένεται να αποφασιστεί από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής. Όμως το συμβόλαιο που θα μπορεί να προσφέρει ο Παναθηναϊκός με διάφορους τρόπους (bonuses, πολύ εφικτά πριμ) μπορεί να αγγίξει και τις 300.000 ευρώ και αυτό θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι από τη στιγμή που κλείσει ο επόμενος προπονητής του Τριφυλλιού.

Δεδομένου ότι ο δανεικός Μυστακίδης αποχώρησε, το θέμα του "ακριβού" Λουσιάνο είναι ορθάνοιχτο, ο Μουνιέ δεν είναι σέντερ φορ και από την πράσινη Ακαδημία δεν υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας για τη θέση του φορ, το πρόβλημα είναι ολοφάνερο στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα έχει σίγουρα και τον "βραχνά" των μεταγραφικών περιορισμών.

Γι' αυτό και δεν πρέπει να αποκλειστεί η παραμονή και του Γκιγιέρμο Μολίνς, αν ασφαλώς ο Σουηδός επιθετικός εξοφληθεί και δεν βρει κάποια καλύτερη προσφορά. Για τον Μολίνς, άλλωστε, σημαντικό ρόλο παίζει και η θετική ενέργεια και επίδρασή του στα αποδυτήρια, στα οποία δίνει μεγάλη σημασία ο Νταμπίζας…

Η λειψανδρία στην επιθετική γραμμή, πάντως, δεν είναι το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα στο ρόστερ της ομάδας. Η πιθανότατη αποχώρηση του Λουντ, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο πώλησης του Κουρμπέλη και το θολό τοπίο για τον Κάτσε ο οποίος ανήκει στον ΠΑΟΚ αλλά αρέσει πολύ στον Νταμπίζα που θα ήθελε την ανανέωση του δανεισμού του, δημιουργούν θολό και… γκρίζο τοπίο.Aν το καλοσκεφτούμε, αυτή τη στιγμή μόνο ο Τζανδάρης, ο Στάικος και ο Μπουζούκης μπορούν να θεωρούνται "δεδομένοι"!

Γι' αυτό ο Νταμπίζας θέλει την παραμονή του Χρήστου Δώνη, γι' αυτό θέλησε να πείσει τον νεαρό Μπουζούκη, γι’ αυτό θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για τον Λουντ. Ίσως και για τον Κουλιμπαλί, αν και ο αμυντικός από το Μάλι φαίνεται αποφασισμένος να αποχωρήσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπαίνει στη ρύθμιση και διευκολύνεται ο Παναθηναϊκός
Ξανά στο εξωτερικό ο Νταμπίζας

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ