ΠΑΟΚ

Επίσημο: Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου

Επίσημο: Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου
Λουτσέσκου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ είναι και επισήμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς, που σε δύο ματς είχε 1 νίκη και 1 ισοπαλία, απολύθηκε 57 μέρες μετά την πρόσληψή του.

Στις 16 Ιουνίου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του ΑλεκσάνταρΣτανόγεβιτς. Την Παρασκευή (11/8) ο Δικέφαλος του Βορρά εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι "ο Στανόγεβιτς είναι ένας καλός προπονητής, αλλά όχι αυτός που χρειάζεται η ομάδα στην παρούσα φάση".

Παρελθόν 57 μέρες μετά, ύστερα από δύο ευρωπαϊκά ματς, αυτά με την Ολίμπικ Ντόνετσκ (μία νίκη, μία ισοπαλία και πρόκριση στα playoffs του Europa League). Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι αυτός που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία αντί του Σέρβου που απολύθηκε, είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δούλευε στην Ξάνθη. Όσο καιρό καθοδήγησε τους Θρακιώτες ο 48χρονος Ρουμάνος, είχε απολογισμό 36 νίκες, 36 ισοπαλίες και 34 ήττες. Η σπουδαιότερη επιτυχία του ότι οδήγησε την Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου τον Μάιο του 2015.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόφασή της για αλλαγή προπονητή. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς είναι ένας καλός προπονητής, αλλά όχι αυτός που χρειάζεται η ομάδα στην παρούσα φάση. Σ΄αυτή την κοινή απόφαση κατέληξαν η Διοίκηση και ο Αθλητικός Διευθυντής του Συλλόγου, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την πλήρη ευθύνη, απόφαση που τελικά αποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης. Την δεδομένη χρονική στιγμή η ιδανική λύση είναι οΡαζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα.

Γνωρίζει το πρωτάθλημα, ήταν εξ αρχής στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων με το τέλος της προηγούμενης σεζόν και έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους υψηλότερους στόχους. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία".

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ

Οι ασπρόμαυροι, στο τελευταίο ραντεβού που είχαν με τον 43χρονο τεχνικό, του γνωστοποίησαν την απόφαση για λύση της συνεργασίας, καταλογίζοντας του, μεταξύ άλλων, την κίνησή του να αμφιβάλλει - μέσω δηλώσεων - για το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί, και την αδυναμία παρουσίασης αγωνιστικής προόδου της ομάδας σε αυτό το διάστημα παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας. Στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως η ομάδα παρουσιάστηκε εντός γηπέδου μπερδεμένη και ανασφαλής, με τον Λούμπος Μίχελ να είναι εκείνος που πρότεινε την αλλαγή σκυτάλης στην πάγκο του ΠΑΟΚ.

ΓΙΑ 2+1 Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν με τον Ρουμάνο τεχνικό, εκείνος έδειξε να έχει πίστη στο ρόστερ της ομάδας, και δεν ζήτησε χρόνο προσαρμογής, δεσμευόμενος παράλληλα πως μπορεί να φέρει εις πέρας τους υψηλούς στόχους του ΠΑΟΚ. Για το συμβόλαιο που υπογράφηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές (για 2+1 χρόνια) οι συζητήσεις ήταν ελάχιστες, με τον Λουτσέσκου να συμφωνεί σε υψηλά μπόνους κατάκτησης στόχων. Ο Ρουμάνος θα δώσει το παρών στην προπόνηση που ήταν προκαθορισμένη από τον Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς, για τις 7:30.

ΟΠΩΣ ΜΕ ΜΠΕΡΕΤΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ προσλαμβάνει προπονητή και τον διώχνει πριν από την έναρξη επίσημων υποχρεώσεων. Τον Ιούνιο του 2010 οι Θεσσαλονικείς είχαν παρουσιάσει τον Μάριο Μπερέτα. Μετά από φιλικό με τη Νυρεμβέργη στις 20 Ιουλίου, ο Ιταλός αποτέλεσε παρελθόν και δύο μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης με βοηθό Μάχη Χάβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μετέωρος ο Στανόγεβιτς στον ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ