ΠΑΟΚ

Πέλκας: "Πέρυσι βάλαμε γκολ οφσάιντ, διαλέγω το φετινό Κύπελλο"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Πέλκας φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του λέγοντας πως η φετινή κατάκτηση του Κυπέλλου του άρεσε περισσότερο καθώς πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με γκολ οφσάιντ.

Η φετινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟΚ άρεσε περισσότερο στον Δημήτρη Πέλκα όπως τόνισε ο 24χρονος μέσος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Metropolis 95.5.

Ο Έλληνας μέσος έκανε αυτό τον διαχωρισμό καθώς όπως τόνισε το περσινό Κύπελλο ήρθε με ένα γκολ οφσάιντ παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και μετά ακούστηκαν πάρα πολλά. Φέτος όμως κανείς δεν έχει να πει τίποτα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να νικάει καθαρά και μέσα στην έδρα της ΑΕΚ και με τον ίδιο μάλιστα βασικό.

Για αυτούς τους λόγους ο Πέλκας απάντησε πως του άρεσε περισσότερο η κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου. Ο διεθνής μέσος υποστήριξε επίσης πως είπε στον Βιεϊρίνια πριν εκτελέσει το φάουλ με το οποίο άνοιξε το σκορ "Βάλ'το σε παρακαλώ" ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν ακούει όσα γράφονται για την Μπεσίκτας και την Τουρκία λέγοντας πως θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ.

Επίσης τόνισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Ιβάν Σαββίδη στην προεδρεία της θα ανεβάσει το επίπεδό της, ενώ σημείωσε πως ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

Για το γκολ στον τελικό:
«Ήταν απίστευτο το γκολ, δεν το αλλάζω με τίποτα. Ήταν αυτό που πανηγύρισα περισσότερο στην καριέρα μου. Με αυτό επικυρώθηκε η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο για την ομάδα, νιώσαμε τεράστια χαρά. Είναι το πιο έντονο συναισθηματικά γκολ. Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο στο οποίο να ήμουν πιο συναισθηματικά φορτισμένος».

Για τον πανηγυρισμό μετά το γκολ στον τελικό:
«Με το που έβαλα το γκολ αμέσως μου ήρθε να βγάλω τη φανέλα μου και να πάω στον κόσμο να πανηγυρίσω. Θέλαμε να κλείσει καλά η χρονιά και το καταφέραμε».

Για το τι είπε στον Βιεϊρίνια λίγο πριν την εκτέλεση του φάουλ με το οποίο έγινε το 1-0:
«Του έδωσα μια ιδέα, να κοιτάξει καλά που βρίσκεται ο τερματοφύλακας. Να είναι ήρεμος. Και τον παρακάλεσα να βάλει το γκολ. Συνήθως οι δυο μας χτυπάμε τα φάουλ στην προπόνηση. Μου είπε ότι ήθελε να το χτυπήσει αυτός, τελείωσε εκεί η συζήτηση και του είπα “βάλτο σε παρακαλώ”. Ήμουν κι εγώ έτοιμος. Από τη στιγμή που το αποφάσισε και ήταν σίγουρος, το χτύπησε. Είχε μια σιγουριά ότι θα το βάλει. Του είπα να είναι ήρεμος, να μην βιαστεί. Είχα και εγώ μια σιγουριά μέσα μου ότι θα το βάλει".

Για το ποιο από τα δύο Κύπελλα διαλέγει περισσότερο:
«Το φετινό προτιμώ. Πέρσι, καλώς ή κακώς, άσχετα ότι αξίζαμε να το πάρουμε, το Κύπελλο ήρθε με ένα γκολ που τυχαίνει να ήταν ένα μέτρο οφσάιντ. Ακούσαμε πολλά. Φέτος δεν υπάρχει τίποτα από τη πίσω πλευρά του ματιού που λένε. Παίξαμε πολύ καλύτερα μέσα στην έδρα του αντιπάλου που κάνει μεγαλύτερη τη νίκη. Διαλέγω το φετινό».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ στον τελικό:
«Πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Στον προηγούμενο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δεν ήμουν στην ομάδα, ήμουν δανεικός. Μου άρεσε πολύ που ήταν τόσος κόσμος μαζί μας. Ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Προσπαθούσα να ηρεμήσω και να νιώσω ότι ήμουν όπως στην Τούμπα. Υπάρχει ένα άγχος σε τέτοια παιχνίδια. Όταν καταφέρνεις να το διαχειριστείς και σου φεύγει μέσα στο γήπεδο είναι όλα καλά».

Για την ευκαιρία του Αραούχο στο τέλος:
«Άμα δεις τη φάση, πάμε να βγούμε στην κόντρα με τον Μακ. Τρέχουμε να καλύψουμε και παγώσαμε όλοι. Έκανε πολύ καλά το σουτ. Ευτυχώς για εμάς έφυγε έξω».

Για το αν η κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του:
«Εννοείται. Έπαιξα και στα 90 λεπτά, ενώ πέρσι δεν αγωνίστηκα καθόλου. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι βοήθησα την ομάδα να κατακτήσει το Κύπελλο».

Για το πού το αφιερώνει:
«Θα το αφιέρωνα πρώτα στην οικογένεια και στην κοπέλα μου. Είναι οι άνθρωποι που με στηρίζουν. Αμέσως μετά, το αφιερώνω σε όλους τους υπόλοιπους, τον πρόεδρο, τον κόσμο, τους συμπαίκτες μου. Αξίζαμε το Κύπελλο και είμαστε χαρούμενοι που το πήραμε».

"Εννοείται πως αυτός είναι ο στόχος. Πρέπει να δούμε τι θα μας φέρει η κλήρωση, να αναλύσουμε τις ομάδες, βέβαια έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας".

Άγιαξ ή Βασιλεία;
"Ο Άγιαξ ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις προσθαφαιρέσεις του ρόστερ. Η Βασιλεία είναι πρωταθλήτρια κάθε χρόνο, μόνο φέτος δεν το πήρε και ίσως αυτό είναι καλό για εμάς. Βέβαια φέτος κέρδισε μέσα στη Μάντσεστερ Σίτι. Είμαι σίγουρος ότι θα πέσουμε με τον Άγιαξ βέβαια, που πέφτουμε κάθε χρόνο".

Του χρόνου θα είσαι στον ΠΑΟΚ;
"Ναι θα είμαι, που να είμαι;"

Εδώ διαβάζω για Τουρκία και Μπεσίκτας...
"Και εγώ τα διαβάζω, δεν μου έχει πει κανείς τίποτα. Εγώ έκανα νέο συμβόλαιο τον Οκτώβριο και θέλω να δώσω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ".

Τα 7 εκατομμύρια είναι αρκετά για να φύγει ο Πέλκας από τον ΠΑΟΚ;
"Αν αρκούν στον ΠΑΟΚ αυτά τα λεφτά... Εγώ σκέφτομαι να είμαι καλά εδώ στον ΠΑΟΚ. Έχει μεγαλώσει πολύ η ομάδα με τον κ. Σαββίδη και θα μεγαλώσει κι άλλο τα επόμενα χρόνια".

Πώς ο Λουτσέσκου βρήκε το κουμπί του Πέλκα; Γιατί στην αρχή έπαιζε ο Ελ Καντουρί στη θέση σου αλλά μετά κάποια στιγμή χτύπησε...
"Όταν έπαιζε ο Ομάρ εγώ έπαιζα αριστερά γιατί αρέσαμε και οι δυο στον προπονητή. Χτύπησε δυστυχώς, έγιναν έτσι τα πράγματα, μπήκα σε εκείνη τη θέση, άρχισα και έπαιρνα αυτοπεποίθηση και ακολούθησε αυτό που έγινε. Υπάρχει καλή χημεία με τον προπονητή".

Νιώθεις ηγέτης του ΠΑΟΚ;
"Ναι εννοείται πως νοιώθω πως είμαι αν όχι ο ηγέτης, ένας από τους ηγέτες, γιατί και ο Αντρέ έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να δείχνω κάθε μέρα στη προπόνηση ότι είμαι καλύτερος και οι συμπαίκτες μου να με κοιτούν και να έχουν αυτοπεποίθηση σε μένα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ