ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κάργας στο Sport24.gr: "Ο Μαραντόνα μας έδωσε δύναμη"

Κάργας στο Sport24.gr: "Ο Μαραντόνα μας έδωσε δύναμη"
Κάργας

Ο Γιάννης Κάργας που αγωνίζεται στη Ντινάμο Μπρεστ, ομάδα της οποίας την προεδρία ανέλαβε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μίλησε στο Sport24.gr για τον Αργεντινό θρύλο και τη νέα του ζωή στη Λευκορωσία.

Από τον Φεβρουάριο ο Γιάννης Κάργας είναι μέλος της Ντινάμο Μπρεστ. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε την απόφαση να παίξει στη Λευκορωσία, αφήνοντας για πρώτη φορά την Ελλάδα. Μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες έχει προλάβει να πάρει δύο τρόπαια! Ένα Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο! Και τα δύο ματς με αντίπαλο τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ!

Ο Κιλκισιώτης αμυντικός μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα του ζωή στο Μπρεστ, για το ποδόσφαιρο της χώρας, για την πόλη που έχει "φθηνή ζωή, αρκετά μαγαζιά και καφετέριες" και παραδέχτηκε ότι μόλις πάτησε το πόδι του στη Λευκορωσία, έπαθε πλάκα...

Κάργας στο Sport24.gr: "Ο Μαραντόνα μας έδωσε δύναμη"
Κάργας

Αναφέρθηκε στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της ομάδας του, αλλά και στον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν κατάφερε να μείνει. Διαβάστε όσα ανέφερε ο πρώην παίκτης της Καβάλας, του Φωστήρα, της Παναχαϊκής, του Πλατανιά και του Πανιωνίου...

Είπα μέσα μου πώς γίνεται να παίξω με τόσο κρύο;

-Πώς είναι η πρώτη σου εμπειρία εκτός Ελλάδας;

"Πάντα ήθελα να πάω σε ένα ξένο μέρος, να δοκιμάσω τον εαυτό μου και να δω και να γνωρίσω νέα πράγματα εκτός Ελλάδας".

-Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες μόλις έμαθες για την προοπτική της Ντινάμο Μπρεστ;

"Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Με πήραν τηλέφωνο αργά το βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί είχα φύγει".

-Είναι τα πράγματα όπως τα φανταζόσουν; Καλύτερα ή χειρότερα;

"Να πω την αλήθεια τα πράγματα είναι πολύ ωραία και ήρεμα εδώ. Νομίζω είναι καλύτερα από ό,τι περίμενα".

-Ποιο είναι αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλο το πρώτο διάστημα στη Λευκορωσία;

"Να καταλάβω την γλώσσα, είναι πολύ δύσκολη".

-Πώς είναι οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα;

"Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί, ειδικά τα παιδιά στην ομάδα. Μου συμπεριφέρονται λες και είμαι Λευκορώσος. Είναι πολύ καλά παιδιά όλοι και έχω εκπλαγεί από το ωραίο κλίμα που έχουν δημιουργήσει".

-Πώς είναι η πόλη στην οποία μένεις; Πώς είναι ο καιρός; Έχει καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης;

"Την πρώτη μέρα μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο, είχε τόσο πολύ χιόνι που δεν πίστευα στα μάτια μου. Έλεγα από μέσα μου «πώς γίνεται να παίξεις μπάλα με τόσο κρύο; Μετά από λίγες μέρες ο καιρός έγινε εκπληκτικός. Είναι πλέον ζεστός. Η πόλη είναι ήρεμη, έχει αρκετά μαγαζιά, καφετέριες... Είναι όμορφη και νομίζω ιδανική για έναν ποδοσφαιριστή, για να κάνει την δουλειά του σωστά".

-Ποιο είναι αυτό που σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από κάθε άλλο όσο καιρό είσαι εκεί;

"Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι πολύ φανατισμένοι. Νομίζω είναι οι καλύτεροι σε όλοι την χώρα, αγαπάνε πολύ την ομάδα".

Ένας καφές στο Μπρεστ έχει 70 λεπτά

-Το επίπεδο του ποδοσφαίρου σε σχέση με την Ελλάδα;

"Θα έλεγα ότι μοιάζει με της Ελλάδας, απλά εδώ δεν υπάρχουν οι τρεις - τέσσερις μεγάλες ομάδες που κάνουν την διαφορά. Όλες είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Μπορεί να κερδίσει ο οποιοσδήποτε σε κάθε αγώνα".

-Πώς είναι τα οικονομικά της Λευκορωσίας στο ποδόσφαιρο και στη ζωή γενικότερα; Παίρνουν καλά χρήματα οι παίκτες; Πόσο κοστίζει ένα μπουκάλι νερό ή ένας καφές;

"Είναι πολύ φθηνή η ζωή εδώ. Ένας καφές έχει 70 λεπτά σε καφετέρια. Στο ποδόσφαιρο τα λεφτά είναι πολύ καλά για να ζεις στη Λευκορωσία, αλλά και για τους ξένους που έρχονται να παίξουν εδώ. Εύκολα μαζεύεις χρήματα από το ποδόσφαιρο παίζοντας σε αυτή τη χώρα".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κάργας EUROKINISSI SPORTS

-Πώς περνάς την καθημερινότητά σου; Αφού ξυπνήσεις τι πρόγραμμα έχεις;

"Το πρόγραμμα τις ημέρας μου είναι ανάλογα με τις υποχρεώσεις. Κάποιες φορές που έχω ρεπό, θα κοιτάξω να πάω γυμναστήριο και να κάνω κάτι έξτρα προπόνηση για εμένα, αν νιώθω καλά. Γενικά, όμως, ό,τι έκανα και στην Ελλάδα. Θα πάω για καφέ με συμπαίκτες μου, θα πάω να δω νέα μέρη, γιατί είναι ωραία η πόλη και θέλω να βλέπω καινούργια πράγματα".

-Τι σου αρέσει περισσότερο στη νέα σου ζωή στη Λευκορωσία;

"Μου αρέσει η ηρεμία που επικρατεί στην ζωή μου εδώ στην πόλη. Το μόνο που μένει να κάνω είναι να ασχολούμαι με αυτό που έχω έρθει να κάνω, δηλαδή να παίζω μπάλα".

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου;

"Για αρχή να πάρουμε το Σούπερ Καπ, το οποίο καταφέραμε να κατακτήσουμε. Νέος στόχος ήταν να κατακτήσουμε το κύπελλο, το οποίο και πάλι το κατακτήσαμε με αντίπαλο μια πολύ δυνατή ομάδα, Τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, που αγωνίζεται χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία και σε εμάς. Στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσαμε καλά. Κάναμε κάποια κακά αποτελέσματα, αλλά τώρα νομίζω ήρθε η ώρα να δείξουμε τι πραγματικά αξίζει αυτή η ομάδα".

Μας μίλησε μέσω βίντεο ο Μαραντόνα, μας έδωσε δύναμη

-Πώς ονειρεύεσαι τη συνέχεια της καριέρας σου;

"Κοιτάζω το τώρα. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι άλλο και να χάνω τον στόχο που έχω τώρα. Βήμα - βήμα, μέρα - μέρα και ο Θεός ξέρει καλύτερα το μέλλον, ελπίζω να με βοηθήσει".

-Τι σχόλιο έχεις να κάνεις για το ελληνικό πρωτάθλημα; Έπαιξες σε Καβάλα, Παναχαϊκή, Πλατανιά και Πανιώνιο... Που πέρασες καλύτερα και γιατί;

"Κάθε ομάδα που φόρεσα την φανέλα της, δεν την ξεχνάω ποτέ γιατί ήταν το σκαλί για να πάω λίγο πιο πάνω. Έτσι, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Όλες οι ομάδες είχαν ανθρώπους που με βοήθησαν αρκετά και με πολλούς κρατάω επαφές".

-Στον Ολυμπιακό θα ήθελες να μείνεις; Νιώθεις ότι δεν πήρες μια ευκαιρία;

"Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο κλαμπ, στο οποίο όλοι θα ήθελαν να αγωνιστούν. Εγώ δεν τα κατάφερα για πολλούς και διάφορους λόγος να παίξω εκεί. Μέσα μου κρατάω ότι με βοήθησαν και τους ευχαριστώ γι' αυτό".

- Πρόεδρος στην ομάδα σου ανέλαβε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Πρόλαβες να τον δεις; Έτυχε να μιλήσετε;

"Για τον Μαραντόνα δεν μπορώ να πω κάτι, είναι η ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό τα λέει όλα. Ακόμη δεν τον γνώρισα από κοντά, γιατί έχει κάποιες υποχρεώσεις ακόμα στην χώρα του και θα έρθει σε λίγο καιρό. Μας μίλησε μέσα από ένα βίντεο πριν τον τελικό του κυπέλλου και μας έδωσε δύναμη".

- Τι σας είπε;

"Καλή τύχη στο ματς, ότι θα το δει από την τηλεόραση και ότι σύντομα θα είναι κοντά μας".

* Ο Κάργας έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο στη Ντινάμο Μπρεστ, ενώ υπάρχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

** Στο πρωτάθλημα η ομάδα του έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες σε επτά παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ