ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπάζογλου στο Sport24.gr: "Με την Εθνική Ελλάδας δεν παίζεις!"

Παπάζογλου στο Sport24.gr: "Με την Εθνική Ελλάδας δεν παίζεις!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θανάσης Παπάζογλου μίλησε στο Sport24.gr για το ματς της Εθνικής με το Βέλγιο, δεν χάνει την αισιοδοξία του για ένα θετικό αποτέλεσμα αρκεί να μην δεχτούμε γρήγορο γκολ, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπληκτική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο ακαδημιών στη χώρα.

Γνωρίζει το βελγικό ποδόσφαιρο όσο λίγοι, αφού έχει αγωνιστεί εκεί και το ξέρει από "μέσα". Μπορεί πλέον να συνεχίζει την καριέρα του στην Ολλανδία και τη Ρόντα του Γιάννη Αναστασίου ως δανεικός από την Κορτράικ, όμως έχει άποψη για την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας και την κατέθεσε ανοιχτά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος επί Μίχαελ Σκίμπε είχε κάνει ντεμπούτο με την γαλανόλευκη φανέλα στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση με την Ισλανδία τον Μάρτιο του 2016, όπου μάλιστα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα (ήττα με 3-2 για την Εθνική μας στο Καραϊσκάκη), μίλησε για το επικείμενο ματς (25/3, 21:45) των προκριματικών του Μουντιάλ, αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Παπάζογλου στο Sport24.gr: "Με την Εθνική Ελλάδας δεν παίζεις!"

Ο 29χρονος υψηλόσωμος φορ, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του το 2006 στον Άρη και η πορεία του περιελάμβανε σταθμούς όπως ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος, προτού πάει στο εξωτερικό (είχε μετεγγραφεί και στον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρόλαβε να παίξει ποτέ σε επίσημο ματς), δεν θεωρεί την Εθνική μας από χέρι, αρκεί να μην δεχτεί γρήγορο γκολ!

Παράλληλα, μίλησε για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες στο Βέλγιο, όπου τα αποτελέσματα είναι θαυμαστά και γι' αυτό έχει βγει μια φουρνιά που λίγες ομάδες στον πλανήτη διαθέτουν, ενώ βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, αφού δεν αρκείται απλά στην πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, αλλά θέλει και διάκριση όπως το 2014 στην Βραζιλία.

Το Βέλγιο έχει φοβερές υποδομές και ακαδημίες, ρίχνουν τεράστιο βάρος και πολλά χρήματα

"Το περιμένουν πολύ το ματς στο Βέλγιο και δεν μας θεωρούν ως έναν εύκολο αντίπαλο. Η Ελλάδα είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και έχουμε παίκτες από μεγάλα πρωταθλήματα με παραστάσεις και εμπειρία, όπως βέβαια και αυτό. Πάντως, δεν μας υποτιμούν, το μόνο σίγουρο και φαίνεται και από το ότι είναι sold out τα εισιτήρια απ' όσο ξέρω", είπε αρχικά στο Sport24.gr ο διεθνής στράικερ και συνέχισε για το πώς οι Βέλγοι έχουν καταφέρει να βγάλουν τέτοια φουρνιά πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών:

"Το Βέλγιο έχει φοβερές υποδομές και ακαδημίες, ρίχνουν τεράστιο βάρος και πολλά χρήματα στο κομμάτι της παραγωγής ταλέντων και γι' αυτό έχει βγει αυτή η φουρνιά. Βέβαια, θα πει κανείς ότι οι προηγούμενες φουρνιές δεν ήταν έτσι, όμως γίνεται συστηματική δουλειά και φαίνεται. Όταν είναι συστηματικά προοδευτική, αποδίδει καρπούς κάποια στιγμή.

"Έρχονται και άλλα ταλέντα από πίσω, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όταν υπάρχει καλή βάση, τότε υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα και στο Βέλγιο έχουν πάρα σοβαρά αυτό το κομμάτι".

Παπάζογλου στο Sport24.gr: "Με την Εθνική Ελλάδας δεν παίζεις!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική μας προκειμένου να διεκδικήσει κάτι καλό σε αυτό το ματς, ανέφερε: "Η Εθνική είναι γνωστή για το καλό αμυντικό της ποδόσφαιρο. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να παίξει καλά αμυντικά και να χτυπήσει στην κόντρα. Το σημαντικό είναι να μην φάμε γρήγορο γκολ, αυτό για μένα είναι το κλειδί. Αυτό θα κυνηγήσουν οι Βέλγοι και θα μπουν δυνατά. Αν δεν φάμε γρήγορο γκολ, τότε θα έχουμε ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα".

Με την Εθνική Ελλάδα δεν πρέπει να παίζεις. Είναι ικανή για όλα

Εν συνεχεία, τον ρωτήσαμε να μας πει με το χέρι στην καρδιά αν πιστεύει ότι έχουμε τύχη να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και δεν το λέει απλά για να το πει. Η απάντησή του φαίνεται ειλικρινής...

"Με το χέρι στην καρδιά, σου λέω ότι η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει και με την Εθνική Ελλάδας δεν πρέπει να παίζεις. Είναι ικανή για όλα. Έχει και την φανέλα και πολλές φορές παίζει και αυτό το ρόλο της. Έχουμε ταλέντο ως ομάδα και με την σωστή καθοδήγηση του κ. Σκίμπε, θα παλέψουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί μέσα".

Πρόκριση στο Μουντιάλ και διάκριση

Ο Παπάζογλου δεν αρκείται να βλέπει την Εθνική απλά στις τελικές φάσεις, αλλά να προχωράει σε αυτές, Όπως ο ίδιος μας είπε "στόχος πρέπει να είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ και από 'κει και πέρα η διάκριση όπως κάναμε και πριν τρία χρόνια. Πρέπει να πρωταγωνιστούμε, όπως κάνουμε από το 2004 και μετά. Η προηγούμενη διοργάνωση ήταν μια αρνητική παρένθεση που για μένα έχει κλείσει".

KV Kortrijk  :  Thanasis Papazoglou 
foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk : Thanasis Papazoglou foto VDB / BART VANDENBROUCKE VDB

Όσο για τους παίκτες-κλειδιά αυτής της ομάδας, που θα έχει και απουσίες όπως ο Αζάρ ή ο Κομπανί, απάντησε: " Μια ομάδα σαν το Βέλγιο, με τους παίκτες που έχει, δεν στέκεσαι σε συγκεκριμένους παίκτες. Έχει φοβερό ρόστερ. Ναι, λείπει ο Αζάρ που θεωρείται παίκτης-κλειδί. Όλοι τον ξέρουμε, αλλά μήπως δεν είναι ο Λουκακού που είναι πρώτος σκόρερ στην Αγγλία ή ο Ντε Μπράινε; Αν μπορέσουμε να τους κλείσουμε, ίσως πετύχουμε κάτι".

Αν θέλω να ξαναπαίξω στην Εθνική; Έπρεπε να το γράψεις... μόνος σου

Τέλος, δεν κρύβει ότι θέλει να φορέσει πάλι την φανέλα με το εθνόσημο: "Εννοείται ότι θέλω να ξαναπαίξω στην Εθνική και το περιμένω να συμβεί και πάλι. Αυτό δεν έπρεπε καν να το ρωτήσεις, έπρεπε να το γράψεις... μόνος σου (σ.σ γέλια)".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ