ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χάντερ: "Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα χάσουμε"

Χάντερ: "Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα χάσουμε"
EUROKINISSI

Ο Βινς Χάντερ δήλωσε στο Sport24.gr ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι η ΑΕΚ μπορούσε να ηττηθεί από τη Μονακό στον τελικό του BCL, αποθέωσε τον κόσμο και δήλωσε δικαιωμένος που υπέγραψε στην “Ένωση” στα μέσα της χρονιάς.

Ηταν ο άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στο ξεκίνημα του τελικού με τη Μονακό με την επίθεσή του και στην τέταρτη περίοδο με την άμυνά του. Έπειτα από έναν κακό ημιτελικό, ο Βινς Χάντερ ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στον τελικό με τους Μονεγάσκους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Basketball Champions League.

Μιλώντας στο Sport24.gr, ο Αμερικανός με τα δυσκολίας έβρισκε λόγια για να περιγράψει τα συναισθήματά του. Στο τέλος όμως βρήκε τον τρόπο να βγάλει όλη την ένταση του τρομερού τριημέρου για την ΑΕΚ, η οποία έστειλε στον έβδομο ουρανό τους φιλάθλους της ομάδας.

Φίλε, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Ποτέ ξανά στην ζωή μου δεν έχω αισθανθεί έτσι. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για εμένα και την ομάδα μου για αυτό που πετύχαμε” δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός, πριν παραδεχθεί ότι αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να συμφωνήσει με την ΑΕΚ στα μέσα της σεζόν: “ Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου. Επέστρεψα στην Ελλάδα μετά το πέρασμά μου από τον Παναθηναϊκό και υπέγραψα σε μία πολύ καλή ομάδα με στόχο να κερδίζουμε και κάναμε ακριβώς αυτό. Σίγουρα αισθάνομαι δικαιωμένος για την απόφασή μου να έρθω στην ΑΕΚ”.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στον ημιτελικό με τη Μούρθια ο Αμερικανός σέντερ ήταν αρνητικός, αφού έκανε 4 γρήγορα φάουλ. Στον τελικό ωστόσο έμοιαζε με άλλο παίκτη. Από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, “χτυπώντας” τον Κικάνοβιτς στην επίθεση, ενώ στην άμυνα ήταν Κέρβερος, κάνοντας τη μία τάπα μετά την άλλη. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 κοψίματα. Τι άλλαξε όμως μέσα σε δυο μέρες; “ Αισθάνθηκα ότι απογοήτευσα την ομάδα μου στον ημιτελικό. Ήμουν πολύ κακός και δεν βρήκα ποτέ ρυθμό. Ένιωσα ότι μπορούσα να προσφέρω πολύ περισσότερα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Δεν ήθελα να επαναλάβω μία παρόμοια εμφάνιση στον τελικό. Έπρεπε να προσφέρω περισσότερα και να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στον στόχο της. Είδα ότι είχα πλεονέκτημα με τον Κικάνοβιτς, οι συμπαίκτες μου με έψαξαν και μπόρεσα έτσι να βρω ψυχολογία από την επίθεση”.

Το γεγονός ότι ο Χάντερ “χτύπησε” τον Κικάνοβιτς στα αργά του πόδια δεν ήταν τυχαίο. Γενικώς η ΑΕΚ έψαξε τα μις-ματς σε όλο το παιχνίδι και κατά τον Αμερικανό αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά της νίκης, μαζί με την άμυνα της ομάδας: “ Προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε τη Μονακό να τρέξει, τουλάχιστον όσο γινόταν και να τους βγάλουμε λίγο από τον ρυθμό τους σε καταστάσεις σετ παιχνιδιού, όπου έχουν πολλά plays.

Από εκεί και πέρα στην επίθεση προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε όποιο μις-ματς μας έδιναν, όπως αυτό που είχα εγώ με τον Κικάνοβιτς στην αρχή ή αργότερα με τον Γκριν και τον Σάκοτα. Γενικώς πήραμε ό,τι μας έδωσε η άμυνα, παίξαμε μυαλωμένα και για αυτό κερδίσαμε”.

Η ΑΕΚ έχει την τάση φέτος να κάνει όλα τα παιχνίδια της θρίλερ και αυτό έκανε και κόντρα στη Μονακό. Παρόλα αυτά, ο εκρηκτικός σέντερ τόνισε ότι ποτέ δεν ανησύχησε σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα: “ Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα χάσουμε. Ήξερα ότι η Μονακό θα μας έκανε δύσκολη την ζωή και πως στο φινάλε θα μας ζόριζε, όπως και έγινε, αλλά παίξαμε με αυτοπεποίθηση και κερδίσαμε. Φαινόταν από την αρχή όπως μπήκαμε στο παρκέ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Ειδικά με αυτό τον κόσμο στο πλευρό μας”.

Και μιλώντας για τον κόσμο, ο Χάντερ είχε να πει μία ατάκα και για αυτόν: “ Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι οι καλύτεροι φίλε! Είναι οι καλύτεροι! Αυτές τις δύο ημέρες μας στήριξαν απίστευτα, δημιουργώντας μία καταπληκτική ατμόσφαιρα. Χωρίς αυτούς αποκλείεται να είχαμε καταφέρει να κατακτήσουμε το τρόπαιο”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ