SPORT24

Οι πρωταγωνιστές της αγωνιστικής στον Sport24 Radio 103.3

BASKET LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Oι πρωταγωνιστές της 19ης αγωνιστικής στη Stoiximan.gr Basket League μίλησαν στους δημοσιογράφους του Sport24 Radio 103.3 για την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό.

Ο Χρήστος Σαλούστρος, ο Νώντας Παπαντωνίου, ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης οδήγησαν πρώτα τις ομάδες τους σε νίκη κι εν συνεχεία μίλησαν στον Sport24 Radio 103.3 για το θετικό αποτέλεσμα στη 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, αλλά και όσα έρχονται.

Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Πάτρας)

Για τη νίκη του Προμηθέα κόντρα στα Τρίκαλα και το ρεκόρ πόντων που σημείωσε: "Είναι η κορυφαία επίδοση που είχα μέχρι τώρα σε κάθε εθνική κατηγορία. Νιώθω πολύ καλά εδώ κι έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Παίζω από το "2" έως το "4", όπου ζητήσει. Είναι πολύ σημαντικό γιατί όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο βρίσκεις ρυθμό. Προσπαθώ να καλύψω τα κενά που υπάρχουν. Κρατάμε τη νίκη και προχωράμε, δεν ήμασταν καλοί ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος".

Για τη σημασία της 12ης νίκης στην Stoiximan.gr Basket League: "Σημαίνει ότι δεν σταματάμε την προσπάθεια. Έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να φτάσουμε έως το τέλος. Έχουμε ακόμα επτά παιχνίδια και αν τα καταφέρουμε στο τέλος θα είμαστε ευτυχισμένοι. Έχουμε κάνει μία εξαιρετική σεζόν και πρέπει να την εξαργυρώσουμε, αν όχι στην τετράδα, σίγουρα να είμαστε στην εξάδα".

Σταύρος Τουντζιαράκης (Προμηθέας Πάτρας)

Ο σέντερ των Πατρινών, Σταύρος Τουτζιαράκης, μίλησε για τους στόχους της ομάδας: "Ως πρώτος στόχο είχαμε βάλει να πάμε καλύτερα από πέρσι. Φέραμε όμως μεγάλες νίκες, ξεκινώντας με ένα μεγάλο διπλό στην έδρα του ΠΑΟΚ και αρχίσαμε να το πιστεύουμε περισσότερο . Εμείς ακολουθούμε αυτό που λέει ο προπονητής. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Όλοι οι παίκτες στην ομάδα έχουν ποιότητα αλλά μας βοηθάει και ο κόσμος που είναι στο πλευρό μας. Η πορεία μας δείχνει ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Θα είναι μεγάλη τιμή για την πόλη της Πάτρας να έχει δύο ομάδες που θα έχουν παίξει στην Ευρώπη".

Για την νίκη επί των Τρικάλων με 88-71: "Σήμερα κάναμε μια άσχημη εμφάνιση αλλά ευτυχώς ήρθε η νίκη. Μας μπλόκαρε η ζώνη των Τρικάλων. Ο αντίπαλος είναι άξιος συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που κάνει. Η τελική διαφορά στο σκορ είναι πλασματική. Η σημερινή νίκη ήρθε δύσκολα, αλλά πήραμε δύο σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια".

Για τον Άρη: "Δεν νομίζω ότι ο Άρης θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Σίγουρα έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα βρει τον δρόμο του. Το επόμενό μας παιχνίδι είναι με τον Άρη και για εμάς είναι ένα από τα πιο δύσκολα του πρωταθλήματος".

Για την εμπειρία του στο πρωτάθλημα του Κατάρ: "Πήγα εκεί λόγω του Μάνου Μανουσέλη, ο οποίος με βοήθησε αρκετά, αλλά έμεινα εκεί μόνο για έναν μήνα. Είδα όμως καινούργια πράγματα εκεί. Είδα και πως βλέπουν το μπάσκετ στην Ασία. Είναι πολύ μπροστά στις υποδομές, αλλά πιο πίσω στο μπάσκετ. Γι΄αυτό έχουν πάει πολλοί Έλληνες και Σέρβοι, ώστε να εξελίξουν το άθλημα".

Νώντας Παπαντωνίου (ΓΣΛ Φάρος)

Για την επικράτηση απέναντι στον Άρη: "Μεγάλη υπόθεση αυτή η νίκη. Καταφέραμε μέσα από ομαδική δουλειά να πάρουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας και στην παραμονή. Έχει πολλές αγωνιστικές ακόμα, δεν θέλουμε να κοιτάμε τις άλλες ομάδες, κάτι το οποίο είπαμε και την περασμένη εβδομάδα όταν νικήσαμε τα Τρίκαλα. Δεν θέλουμε να εξαρτιόμαστε από κανέναν άλλο. Με την αξία μας θέλουμε να παραμείνουμε, χωρίς να έχουμε το άγχος των άλλων αποτελεσμάτων".

Για την αλλαγή στα διοικητικά: "Είναι μια επιτυχία που βρέθηκαν οικονομικά ισχυροί άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν μία οικονομική σταθερότητα κι ένα διέξοδο σε αυτό που περνούσαμε, γιατί κακά τα ψέμματα θεωρώ ήρωες τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο, γι' αυτό που κάναμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Όλοι ήταν απλήρωτοι και τόσο ο προπονητής μας, όσο και ο Μανώλης Παπαμακάριος που προσπάθησαν να κρατήσουν την ομάδα ενωμένη. Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος".

Δημήτρης Κατσίβελης (ΠΑΟΚ)

Για την αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από το Basketball Champions League: "Χρειαζόμασταν τη νίκη και αυτή την αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Καρσίγιακα. Το ματς ξεκίνησε καλά, πήραμε μια διαφορά αλλά δεν καταφέραμε να την κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη από να κενά διαστήματα που είχαμε και από το γεγονός πώς χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Παρόλα αυτά στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".

Για την διαφορά που μειώθηκε σε λίγα λεπτά: "Σίγουρα έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ καθώς εκμεταλλεύτηκαν τ' αμυντικά λάθη που κάναμε. Στην επίθεση δεν "διαβάσαμε" σωστά τις αδυναμίες του Ρεθύμνου. Σε γενικές γραμμές ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια".

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα: "Πρέπει ν' αντιδράσουμε. Ήταν ευκαιρία να προκριθούμε στους "8" του Champions League και με τον τρόπο που έγινε μας αφήνει μια πικρή γεύση. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει, έχουμε δύο μήνες, ώστε να παλέψουμε και να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο)

Για τη νίκη στο ματς με τον Κόροιβο: "Είχαμε ένα παιχνίδι απέναντι στον Κόροιβο που είναι μια ομάδα επικίνδυνη. Την αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρά και αυτό φάνηκε από την άμυνα που παίξαμε στο μεγαλύτερο διάστημα, με συνέπεια να φτάσουμε στη νίκη".

Για τους στόχους: "Τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου στην ουσία καλούμαστε να υπερασπιστούμε την τρίτη θέση. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας. Η ομάδα είναι υγιής και προπονείται σκληρά".

Ο φόργουορντ των "κυανοκίτρινων", Γιάννης Κουζέλογλου μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας του: "Δεν περιμέναμε ότι η χρονιά θα ήταν τόσο καλή. Είμαι χαρούμενος γι΄αυτό. Μού δίνει έξτρα κίνητρο για να δουλεύω περισσότερο και να βελτιώνομαι. Όταν ανταμείβονται οι κόποι σου, ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Έχουμε σωστή νοοτροπία και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, μπορεί κανείς να πετύχει τους στόχους σου. Δεν έχουμε μπει στη διαδικασία του να πούμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Κάθε φορά δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι μια παρέα και σε αυτό βοηθάει ότι το Λαύριο είναι μια μικρή πόλη. Επίσης, ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Γεμίζει το γήπεδο και μας στηρίζει. Μας φέρεται θερμά όπου και αν μας συναντήσει".

Για τους προσωπικούς του στόχους: "Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μετά. Κοιτάζω τις υποχρεώσεις μου με τη ομάδα και δουλεύω για να βελτιώνομαι συνεχώς".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ