VIRAL

Ισραήλ και Eurovision βγάζουν νικητή Champions League και Μουντιάλ

Netta from Israel celebrates after winning the Eurovision song contest in Lisbon, Portugal, Saturday, May 12, 2018 during the Eurovision Song Contest grand final. (AP Photo/Armando Franca)
Netta from Israel celebrates after winning the Eurovision song contest in Lisbon, Portugal, Saturday, May 12, 2018 during the Eurovision Song Contest grand final. (AP Photo/Armando Franca) AP

Η Νέτα αναδείχθηκε πρώτη στη Eurovision 2018 και η στατιστική αποδεικνύει ότι όταν κερδίζει το Ισραήλ στο διαγωνισμό τραγουδιού τότε η Ρεάλ ή η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτριες Ευρώπης. Ο καλός "οιωνός" για τη Ρωσία.

Για τρίτη φορά στην ιστορία της Eurovision, το Ισραήλ πανηγύρισε την πρώτη θέση. Το Σάββατο (12/5), η Νέτα αναδείχθηκε πρώτη. Όπως συνέβη το 1978, το 1998 και το 2018 (περιοδικότητα 20 ετών). Τι σχέση μπορεί να έχει ένας διαγωνισμός τραγουδιού με το ποδόσφαιρο;

Η στατιστική (Mr Chip) επιβεβαιώνει ότι όποτε το Ισραήλ πανηγυρίζει στη Eurovision, Ρεάλ ή Λίβερπουλ αναδεικνύονται πρωταθλήτριες Ευρώπης. Το 1978 η Λίβερπουλ νίκησε στον τελικό του "Wembley" την Μπριζ και κατέκτησε το τρόπαιο, ενώ το 1998 η Ρεάλ νίκησε (1-0) τη Γιουβέντους στο Άμστερνταμ και πήρε το Champions League.

Την τρέχουσα σεζόν, "merengues" και "reds" θα μονομαχήσουν στο Κίεβο και τον τελικό της διοργάνωσης. Οπότε, πάλι αναγκαστικά ο τίτλος θα καταλήξει είτε στο Λίβερπουλ είτε στη Μαδρίτη. Εκείνες τις χρονιές (1978 και 1998) είχαμε Μουντιάλ. Όπως, έχουμε και φέτος.

Και τις δύο, το κατέκτησαν οι διοργανώτριες χώρες. Η Αργεντινή κατέκτησε το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο στον τελικό του Μπούενος Άιρες με αντίπαλο την Ολλανδία το 1978, ενώ το 1998 η Γαλλία κατέκτησε κι αυτή τον πρώτο της τίτλο στον τελικό του Παρισιού με αντίπαλο τη Βραζιλία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 διεξάγεται στη Ρωσία. Η διοργανώτρια χώρα παραμένει αουτσάιντερ, αλλά έχει τουλάχιστον έναν καλό (εξ Ισραήλ) οιωνό ως σύμμαχο...

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ