ΣΤΗΛΕΣ

Δες πώς να βρίζεις τον διαιτητή του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στα ισπανικά

Δες πώς να βρίζεις τον διαιτητή του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στα ισπανικά

Αγχώνεσαι ότι αν πας γήπεδο δεν θα ξέρεις πώς να τα χώνεις στον Μπορμπαλάν στη γλώσσα του; Μη. Μεταφράσαμε τα πιο συνηθισμένα μπινελίκια προς διαιτητές στα ισπανικά για σένα.

Φέρνουν Ισπανό διαιτητή για να κάνει τον κομάντο στον τελικό Κυπέλλου και στερούν απ' τους φιλάθλους τη χαρά να μπορούν να τα χώσουν στον διαιτητή, αυτό είναι δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο, εμποδίζει την επικοινωνία, τι να πεις...

Ωστόσο, η στήλη του ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ σου έχει τη λύση που δεν είναι άλλη από ένα μάτσο βρισιές που να τις καταλαβαίνει ο Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

Και επειδή εμείς δεν θέλουμε να εισάγουμε ισπανικές βρισιές, όλα αυτά τα ξενόφερτα που μολύνουν την ψυχή την ελληνορθόδοξη, προτιμήσαμε να μεταφράσουμε τις ελληνικές βρισιές, αυτές που γαλούχησαν με το μπινελικομεγαλείο τους ολόκληρες γενιές κάφρων και ούγκανων.

Εκείνα τα βρισίδια που τα εξαπολύεις στον διαιτητή και γεμίζει το στόμα σου, αγαλλιάζει η ψυχούλα σου, χαίρεται η πλάση όλη.

Ακολουθούν, λοιπόν, μερικά πολύ συνηθισμένα μπινελίκια, αλλά και γενικότερα 'απαξιωτικές εκφράσεις' που λέμε στους διαιτητές, ώστε να τις πούμε στον Μπορμπαλάν και να τον κάνουμε γρήγορα να αισθανθεί σαν στο σπίτι του.

Α, και να δούμε ένα καλό ματς.

1. Σφύρα καλά = Pita bien cabrón (Πίτα μπιέν καμπρόν)

2. Την κίτρινη δεν την είδες στην προηγούμενη φάση, αυτήν την είδες όμως = La tarjeta amarilla no la vista en la jugada pasada, esta la viste (λα ταρχέτα αμαρίγια νο λα βίστα εν λα χουγάδα πασάδα, έστα λα βίστε)

3. Βάλε το σημαιάκι στον κώ@#$@# σου = Métete el banderín por el culo! (μέτετε ελ μπανδερίν πορ ελ κούλο)

4. Πόσα πήρες; = Cuánto te han pagado? (Κουάντο τε αν παγάδο)

5. Μπάλα πήρε, ρε μ@λ@@# = Tocó la pelota, cabrón! (τοκό λα πελότα, καμπρόν)

6. Είσαι πουλημένος = Estás comprado! (εστάς κομπράδο)

7. Πού το είδες το φάουλ; = Dónde la viste la falta? (δόνδε λα βίστε λα φάλτα)

8. Δυο μέτρα οφσάιντ ήταν = Estaba dos metros en fuera de juego! (εστάμπα δός μέτρος εν φουέρα δε χουέγο)

Κεντρική Φωτογραφία: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ