STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ - Περιστέρι Βίκος Cola 66-67: Ο Γκρέι καθάρισε το ματς των απογοητευμένων

ΑΕΚ - Περιστέρι Βίκος Cola 66-67: Ο Γκρέι καθάρισε το ματς των απογοητευμένων
EUROKINISSI

Σκορδίλης και Γκρέι έκαναν τη διαφορά, με τον δεύτερο να βάζει το μεγάλο τρίποντο για το 67-66 του Περιστερίου Βίκος Cola και το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών της Basket League 2018/19. (VIDEO)

Δεν ήταν εύκολο για τον Λούκα Μπάνκι και τον Αργύρη Πεδουλάκη να δώσουν κίνητρα στους παίκτες τους για την σειρά των μικρών τελικών της Basket League 2018/19. Δεν ήταν εύκολο και αποδείχθηκε στη διάρκεια του πρώτου αγώνα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Κακό μπάσκετ, κακές αποφάσεις, απογοήτευση, πολλές απουσίες, ελάχιστοι θεατές, τίποτα δεν θύμιζε playoffs, όμως στο φινάλε είδαμε τουλάχιστον σασπένς. Νικητές ήταν οι φιλοξενούμενοι του Περιστερίου Βίκος Cola (67-66), με τον Στίβεν Γκρέι να βάζει στα έξι δευτερόλεπτα το μεγάλο τρίποντο από την κορυφή και τον Ντελρόι Τζέιμς να αστοχεί στη συνέχεια σε δικό του μακρινό σουτ.

Ο MVP

Τρομερή η δουλειά που έκανε ο Γάιος Σκορδίλης κοντά στο καλάθι, μεγάλο το σουτ όμως του Στίβεν Γκρέι για το τελικό 67-66. Σε αυτόν πρέπει να πάει το βραβείο του MVP, καθώς με το σκορ χαμηλά εκείνος έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. 13 πόντους πέτυχε ο Αμερικανός, οι τρεις τελευταίοι του αγώνα έκαναν τη διαφορά.

Εξαιτίας τεχνικού προβλήματος της στατιστικής υπηρεσίας, τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης θα προστεθούν το συντομότερο δυνατό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ανώτερη στο πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ είχε περισσότερη ενέργεια και αποτελεσματικότητα, έκλεισε την περίοδο με προβάδισμα 11 πόντων (18-7), κράτησε το Περιστέρι Βίκος Cola στα 2/11 σουτ και πέτυχε εννέα πόντους από τα πέντε λάθη των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Πεδουλάκη είχε καλή αντίδραση, μείωσε στους επτά (27-20) στα μέσα της δεύτερης περιόδου, δέχθηκε ένα μικρό 6-0 από τους κιτρινόμαυρους, απάντησε όμως με ένα δικό της 0-11 για το 33-32 την ώρα που το ένα timeout διαδεχόταν το άλλο. Το 39-34 του ημιχρόνου άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, τουλάχιστον κρατούσε ζωντανό το ενδιαφέρον.

Το Περιστέρι Βίκος Cola μπήκε καλά στο τρίτο δεκάλεπτο και με επι μέρους σκορ 2-10 πέρασε μπροστά (41-44) από τρίποντο του Γκρέι στον αιφνιδιασμό και δίποντο του Κάλαχαν στο 24'. Η ΑΕΚ δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, πολλές επιλογές των παικτών της ήταν τουλάχιστον συζητήσιμες, αν όχι απογοητευτικές, όμως το 50-52 της περιόδου μάλλον κολάκευε την ομάδα του Μπάνκι. Μπεντίλ και Γκρέι έβαλαν δύο παλικαρίσια δίποντα για το 55-59 στο 36', η ΑΕΚ απάντησε όμως και με βολές του Σάκοτα στα 24.9" πέρασε μπροστά (66-64). Στο χρόνο που έμενε ο Γκρέι έβαλε το μεγάλο τρίποντο από την κορυφή για το 66-67, που ήταν και το τελικό σκορ καθώς ο Τζέιμς αστόχησε στο τρίποντο στο μηδέν.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Απογοητευτική η εικόνα του ΟΑΚΑ, δεν ήταν περισσότεροι από 200 οι φίλοι του μπάσκετ που παρακολούθησαν δια ζώσης την αναμέτρηση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσαρούχα, Παναγιώτου

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-7, 39-34, 50-52, 66-67

ΑΕΚ (Μπάνκι): Γιορκ 10, Τζέιμς 13, Ξανθόπουλος 7, Σάκοτα 12, Τσαλμπούρης 4, Μωραΐτης 7, Θίοντορ, Ρογκαβόπουλος 1, Γιαννόπουλος 10, Εμπάκουε 2

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Φλέμινγκς 3, Σμιθ, Σκορδίλης 15, Μούρτος, Αγραβάνης 3, Ντάνιελ 2, Καράμπελας 2, Βασιλόπουλος 7, Κάλαχαν 10, Γκρέι 13, Μπεντίλ 12

Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων: Θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης (19:30) στο "Ανδρέας Παπανδρέου" του Περιστερίου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ