STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 81-88: Πύρρειος νίκη για το τριφύλλι

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άρη (88-81), έχασε όμως στη διάρκεια του αγώνα με τραυματισμό τόσο τον Τζέικομπ Γουάιλι όσο και τον ΝτεΣον Τόμας.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έπαιξε στο ρελαντί απέναντι στον Άρη, εν τούτοις πήρε δίχως τη νίκη στο Αλεξάνδρειο (88-81) απέναντι στους κίτρινους που παρουσιάστηκαν πολύ ανταγωνιστικοί, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League. Αυτό που απασχολεί βέβαια περισσότερο από κάθε τι άλλο τον Ρικ Πιτίνο είναι η κατάσταση της υγείας του ΝτεΣον Τόμας (μέση) και του Τζέικομπ Γουάιλι (αστράγαλος), οι οποίοι αποχώρησαν από το παρκέ στη διάρκεια του δεύτερου μέρους. Ο πρώτος στο γόνατο κι ο δεύτερος στη μέση, με τους πράσινους να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση δίχως αυτούς.

Από την άλλη, ο Άρης έδωσε ένα καλό τεστ εν όψει της τελικής ευθείας της ΕΚΟ Basket League, καλείται όμως να λύσει μια σειρά από προβλήματα που έχουν προκύψει. Κι αυτό γιατί εκτός του Δημήτρη Φλιώνη που απουσίασε λόγω τραυματισμού, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα έγινε γνωστό πως ο Κεν Μπράουν αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τη Θεσσαλονίκη για τις ΗΠΑ επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι του συλλόγου ενημερώθηκαν πως ο παίκτης θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδες, ανέφεραν όμως πως θα κληθεί σε απολογία.

O MVP

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος του τριφυλλιού, γεγονός που τον κράτησε στο παρκέ για 33'43'' στο Αλεξάνδρειο. Ο 26χρονος φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους (με 7/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 1/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε ένα παιχνίδι που αποδείχθηκε ανταγωνιστικό μέχρι τέλους, η αστοχία των κιτρίνων έπαιξε ρόλο προκειμένου να μην μπορέσουν να διεκδικήσουν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη τελείωσαν με 9/19 από την γραμμή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι, πήρε γρήγορα διψήφιο προβάδισμα (0-10 στο 3'), αλλά δεν είχε ανάλογα καλή συνέχεια στην πορεία. Ο Άρης βρήκε λύσεις στην επίθεση μέσα από το low post και την δράση του Λευτέρη Μποχωρίδη, παράλληλα όμως δεχόταν αρκετούς πόντους από αιφνιδιασμό. Οι πράσινοι έμειναν σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με διαφορές όμως μικρότερες των δέκα πόντων. Κι ας είχαν οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα (14/22 στην ανάπαυλα), όσο ήταν τόσο άστοχοι από την περιφέρεια (2/13) δεν μπορούσαν να αποκτήσουν μεγαλύτερο προβάδισμα. Το +5 (42-47) άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της συνέχειας, ειδικά από την στιγμή που οι γηπεδούχοι έδειχναν αρκετά πεισμωμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους όσες πιθανότητες είχαν για να προβληματίσουν περαιτέρω τους πράσινους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι πράσινοι βρήκαν συνεχόμενους πόντους από την περιφέρεια, την ώρα που ο Γιώργος Παπαγιάννης δέσποζε στη ρακέτα. Η διαφορά πήγε ξανά πάνω από τους δέκα πόντους για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (48-59 στο 23') κι έμεινε εκεί μέχρι το τέλος της περιόδου, δεδομένου ότι οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι φορτώθηκαν με φάουλ. Επί της ουσίας πάντως, αυτό που απασχολούσε τον Ρικ Πιτίνο ήταν η κατάσταση της υγείας των Νικ Καλάθη (γόνατο) και ΝτεΣον Τόμας (μέση), οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν αλλαγή λόγω ενοχλήσεων.

Στην πορεία του αγώνα, το τριφύλλι έχασε ακόμη έναν παίκτη με τραυματισμό (Τζέικομπ Γουάιλι - αστράγαλος), γεγονός που έφερε τον έντονο εκνευρισμό του προπονητή της ομάδας. Μαζί, σε κάποια διαστήματα, οι πράσινοι έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού, με τους παίκτες του Σάββα Καμπερίδη να κερδίζουν συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και χάρη σε όσα έκαναν ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς (στη ρακέτα) κι ο Λευτέρης Μποχωρίδης (στην περιφέρεια) να πέφτει η διαφορά στους τέσσερις (80-84) με δύο λεπτά για το τέλος. Δύο συνεχόμενα δίποντα όμως από τον Νικ Καλάθη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου έγραψαν τον επίλογο, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να παίρνει τη νίκη (81-88) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε το Αλεξάνδρειο, είχε όμως παλμό και ωραία ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα - Παναγιώτου - Ανδρικόπουλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-29, 42-47, 62-74, 81-88.

ΑΡΗΣ (Καμπερίδης): Μποχωρίδης 18 (4/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Βλάσιος, Μιλόσεβιτς 15 (7/13 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/3 βολές, 14 ριμπάουντ), Ντραγκίτσεβιτς 19 (9/13 δίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μόρις 7, Φιτσπάτρικ 12 (2/6 τρίποντα), Σιδηροηλίας 2, Σανδραμάνης, Γκετσεβίτσιους 8 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης (5 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 19 (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπαγιάννης 11 (4/6 δίποντα, 3/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 τάπες), Παπαπέτρου 21 (7/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φρεντέτ 6 (1/4 τρίποντα), Καλάθης 9 (0/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Ράις 7 (1), Ράουτινς, Παππάς 4, Περσίδης, Γουάιλι 4, Μήτογλου 7 (1/7 σουτ, 4 ρμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - Άρης: 27/48 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 9/19 βολές, 45 ριμπάουντ (31+14), 19 ασίστ, 18 λάθη, 3 κλεψίματα, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 26/47 δίποντα, 5/25 τρίποντα, 21/24 βολές, 39 ριμπάουντ (23+16), 15 ασίστ, 7 λάθη, 10 κλεψίματα, 7 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Για τη 19η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Κολοσσό (29/2) κι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Λάρισα (29/2), πριν από αυτό όμως το τριφύλλι θα δώσει δύο αγώνες στην EuroLeague απέναντι σε Μπαρτσελόνα (21/2) και Ρεάλ Μαδρίτης (24/2).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ