STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Ψηφίστηκαν η δημιουργία επιτροπής αδειοδότησης και η εγγυητική

ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI)
ΔΣ ΕΣΑΚΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI) PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ψήφισε υπέρ της δημιουργίας τριμελούς ανεξάρτητης επιτροπής αδειοδότησης και της καταβολής εγγυητικής ύψους 200.000 ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου. Συνεχίζεται η διαδικασία.

Οι ομάδες της Basket League ενέκριναν μέσω ψηφοφορίας δύο βασικά θέματα που είχαν πέσει στο τραπέζι ως προτάσεις πριν από μια εβδομάδα. Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου, οι ομάδες - μέλη του ΕΣΑΚΕ ψήφισαν υπέρ τόσο της δημιουργίας τριμελούς ανεξάρτητης επιτροπής αδειοδότησης, που θα καταθέτει τις εισηγήσεις της στην ΕΕΑ σχετικά με το ποιες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν αδειοδότηση (πριν αυτή δώσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα) όσο και της αύξησης του ποσού της εγγυητικής επιστολής στις 200.000 ευρώ, η οποία θα πρέπει να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όπως είχε καταστεί σαφές εδώ και μία βδομάδα, το συγκεκριμένο ποσό θα αφορά στις 60.000 ευρώ που υποχρεούνταν να καταβάλλουν οι ομάδες μέχρι πρότινος, συν άλλες 140.000 ευρώ που θα κατατίθενται σε έναν λογαριασμό ειδικού σκοπού του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να εκταμιεύονται χρήματα σε περίπτωση έλλειψης ρευστότητας των ομάδων και τα οποία -εν συνεχεία- θα "ελευθερώνονται" προς χρήση από την εκάστοτε ομάδα τον Ιανουάριο.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο αυτών διαδικασιών, αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ο Μάκης Αγγελόπουλος (ο οποίος είχε ενημερώσει εξαρχής ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θα πρέπει να φύγει νωρίτερα), ενώ η συζήτηση εντός της αίθουσας συνεντεύξεων του ΟΑΚΑ συνεχίζεται κανονικά.

Λίγο μετά τις 16:00 αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο κι ο εκπρόσωπος του Ιωνικού Νικαίας, Βαγγέλης Τσάπας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ