STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Τα σενάρια για τα ζευγάρια των playoffs

Basket League: Τα σενάρια για τα ζευγάρια των playoffs

Ποιες είναι οι πιθανότητες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να βρεθούν αντιμέτωποι στην α΄ φάση των playoffs της Basket League. Ποια ομάδα θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ και ποια είναι τα τα σενάρια για τα ζευγάρια των playoffs της Basket League; Το Sport24.gr σάς απαντά...

To Sport24.gr μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της Basket League αναλύει τα δεδομένα για τις θέσεις 1-8 του βαθμολογικού πίνακα και σας παρουσιάζει τα σενάρια που προέκυψαν μετά τις νίκες του Ολυμπιακού, του Προμηθέα, του Ηφαίστου Λήμνου, του Κολοσσού H Hotels και του Ρεθύμνου Cretan Kings επί της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Περιστερίου Βίκος Cola αντίστοιχα.

H κατάσταση στις θέσεις 1-8 του βαθμολογικού πίνακα:

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΝΙΚΕΣ - ΗΤΤΕΣ
Παναθηναϊκός 47 23-1 (έχει ένα ματς λιγότερο)
ΑΕΚ 42 17-8
Προμηθέας 41 16-9
Περιστέρι Βίκος Cola 41 16-9
ΠΑΟΚ 40 15-10
Ήφαιστος 38 13-12
Ολυμπιακός 36 21-3 (έχει έναν μηδενισμό, ένα ματς λιγότερο και του έχουν αφαιρεθεί 8 βαθμοί)
Χολαργός 35 11-13 (έχει ένα ματς λιγότερο)

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική (26η, 12/5):

Πανιώνιος - Χολαργός

Ολυμπιακός - Προμηθέας

Άρης - Ρέθυμνο

Λαύριο - Ήφαιστος Λήμνου

Περιστέρι Βίκος Cola - ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Κύμη

Κοοσσός - ΑΕΚ

*Δεν έχουν οριστεί τα ματς Χολαργός - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός Κολοσσός.

Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Basket League και κατά πάσα πιθανότητα στα playoffs θα αντιμετωπίσει τον Χολαργό.

ΑΕΚ: Η Ένωση παρά την ήττα της από τον Ολυμπιακό εξασφάλισε και μαθηματικά την 2η θέση της κανονικής περιόδου και όλα δείχνουν πως στα playoffs θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ήφαιστο Λήμνου, ο οποίος αναμένεται να τερματίσει στην 7η θέση. Η Ένωση υπερτερεί του Προμηθέα και του Περιστερίου σε όλες τις περιπτώσεις ισοβαθμίες που μπορεί να προκύψουν.

Προμηθέας: Ο Προμηθέας θα πάρει την 3η θέση, αν νικήσει τον Ολυμπιακό. Αν ηττηθεί από τους ερυθρόλευκους, θα τερματίσει στην 4η θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Περιστέρι Βίκος Cola - ΠΑΟΚ.

Περιστέρι Βίκος Cola: Το Περιστέρι Βίκος Cola θα τερματίσει στην 3η θέση, αν νικήσει τον ΠΑΟΚ και ο ο Ολυμπιακός νικήσει τον Προμηθέα. H ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα βγει 4η, αν νικήσει τον ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ολυμπιακό. Αν το Περιστέρι ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ, θα τερματίσει στην 5η θέση.

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος θα πάρει την 3η θέση, αν επικρατήσει του ΠεριστερίουΒίκος Cola και και ο Ολυμπιακός νικήσει τον Προμηθέα. Αν ΠΑΟΚ νικήσει το Περιστέρι Βίκος Cola και ο Προμηθέας επιβληθεί του Ολυμπιακού, οι ασπρόμαυροι θα πάρουν την 5η θέση. Αν η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν φύγει νικήτρια από το "Α. Παπανδρέου", θα τερματίσει στην 5η θέση.

Ήφαιστος Λήμνου: Ο Ήφαιστος Λήμνου θα πάρει την 6η θέση, αν νικήσει το Λαύριο και ο Ολυμπιακός ηττηθεί τουλάχιστον σε ένα παιχνίδι. Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 0/2, ο Ήφαιστος θα πάρει την 6η θέση, ακόμα και αν ηττηθεί από το Λαύριο, αρκεί ο Χολαργός να μην κάνει το 2/2. Η ομάδα της Λήμνου αναμένεται να πάρει την 7η θέση, καθώς η μοναδική περίπτωση για να τερματίσει στην 8η θέση είναι ο Χολαργός να επικρατήσει τόσο του Πανιωνίου, όσο και του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός: Οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν την 6η θέση της κανονικής περιόδου, αν κάνουν το 2/2 ή αν πάρουν μία νίκη και ο Ήφαιστος ηττηθεί στο Λαύριο. Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 0/2 και ο Χολαργός το 2/2, οι ερυθρόλευκοι θα βγουν 8οι, αλλά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δείχνει πολύ μακρινό. Αν ο Ολυμπιακός πάρει μία νίκη, τότε το θα τερματίσει 6ος ή 7ος, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του ματς του Λαυρίου με τον Ήφαιστο,

Χολαργός: Οι νεοφώτιστοι κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσουν στην 8η θέση, αλλά υπάρχουν και κάποια σενάρια που μπορούν να τους οδηγήσουν πιο ψηλά. Ποια είναι αυτά; Ας τα δούμε...

*Αν ο Χολαργός κάνει το 2/2, θα πάρει την 6η θέση, αν Ολυμπιακός κάνει 0/2 και ο Ήφαιστος ηττηθεί στο Λαύριο.

*Αν ο Χολαργός κάνει το 2/2, ο Ήφαιστος ηττηθεί από το Λαύριο και ο Ολυμπιακός πάρει μία νίκη, ο Χολαργός θα είναι 7ος , ο Ήφαιστος 8ος και οι ερυθρόλευκοι 6οι.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Ο Παναθηναϊκός κρίνοντας από όσα προαναφέραμε, αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Χολαργό στην πρώτη φάση των playoffs, ενώ η ΑΕΚ κατά πάσα πιθανότητα θα κοντραριστεί με τον Ήφαιστο. Η ομάδα που θα επικρατήσει στο ματς του Περιστερίου Βίκος Cola - ΠΑΟΚ, αναμένεται να πάρει την 3η θέση και κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό. Όσον αφορά την ηττημένη, αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στον δρόμο του Προμηθέα, ο οποίος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Phot credits: Eurokinissi:

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ