STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΕΚΟ Basket League: Καταιγισμός από μεγάλα σουτ!

ΕΚΟ Basket League: Καταιγισμός από μεγάλα σουτ!
EUROKINISSI

Αυτό το... ένα μεγάλο σουτ που νίκησε το buzzer, μαζί και το ματς, έχει εμφανιστεί ήδη πέντε φορές στην ΕΚΟ Basket League μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές. Το Sport24.gr θυμάται τα ματς που κρίθηκαν στο ένα σουτ, ενώ τιμά και αυτά που "χάθηκαν" στην εξέλιξη.

Η εκκίνηση της ΕΚΟ Basket League μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχει να επιδείξει πολλά "κλειστά" παιχνίδια, αρκετά εκ των οποίων μάλιστα, στην τελική τους ευθεία, είχαν ένα φινάλε που... έσπασε καρδιές!

Παιχνίδια που κρίθηκαν στο ένα σουτ, αυτό το μεγάλο σουτ που νίκησε τον χρόνο, μαζί και τον αντίπαλο. Για την ώρα, μετά από τέσσερις στροφές στο φετινό Πρωτάθλημα, έχουμε ζήσει πέντε τέτοιες δραματικές εμπειρίες, που αποτελούν και την επιτομή της αγωνίας, της ανταγωνιστικότητας και της δημοτικότητας του αθλήματος στα μάτια του κόσμου. Πέντε παιχνίδια που κρίθηκαν σε αυτό το ένα σουτ, το οποίο αποδείχτηκε νικητήριο! Πέντε μεγάλες στιγμές, πέντε buzzer beater από πέντε διαφορετικούς παίκτες που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους. Σουτ μάλιστα, απο οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου, εντός κι εκτός παιδιάς, αφού μέχρι στιγμής έχουμε δει ματς να κρίνονται από τρίποντο, λέι απ μέχρι και...βολή!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Πάσαλιτς στο Σαββατιάτικο (19/10) ματς του Πανιωνίου με το Ρέθυμνο. Το ματς ήταν ισόπαλο (67-67), ο Πανιώνιος είχε κατοχή με το ρολόι να δείχνει 5,5'' για το τέλος. Η επαναφορά έγινε από τη baseline, η μπάλα πήγε στα χέρια του Πάσαλιτς, ο οποίος με τρίποντο από την κορυφή έδωσε τη νίκη στους "κυανέρυθρους"!

Σημαντική υποσημείωση; Μέχρι αυτό το νικητήριο μακρινό σουτ, ο Πάσαλιτς είχε 0/3 τρίποντα!

ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ένα buzzer beater λέι απ! Η ΑΕΚ είναι μπροστά με έναν πόντο (90-89), απομένουν 6,9'' και το Περιστέρι μοιάζει καταδικασμένο αφού έχει επαναφορά από την πίσω πλευρά του παρκέ. Ο Χάτσερ πασάρει στον Σκούτσι Σμιθ, ο οποίος με σπριντ διανύει το παρκέ σε 4,6''! "Διεμβολίζει" την αδρανή άμυνα της ΑΕΚ που πιθανότατα να περίμενε μακρινό σουτ, "χτυπά" στα πόδια τοπν Χρυσικόπουλο και φτάνει στο λέι απ! Τελικό σκορ 90-91!

Τι είχε κάνει ο Σμιθ μέχει εκείνο το σημείο; Είχε πετύχει μόλις 3 πόντους, με 1/3 δίποντα και 0/1 τρίποντα!

ΉΦΑΙΣΤΟΣ - ΑΕΚ

Ένα από τα πιο δραματικά φινάλε που έχουμε δει μέχρι τώρα, με δύο εκατέρωθεν μεγάλα σουτ. Ο Κιθ Λάνγκφορντ ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων με 28,2'' για τη λήξη και βάζει μπροστά την ΑΕΚ με 67-70 μέσα στο "Νίκος Σαμαράς". Ο Ήφαιστος Λήμνου, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Την είπε διά στοματος και... χειρός Μάριο Λιτλ. Ο Αμερικανός πήρε την μπάλα, σούταρε με 13'' για το τέλος και ευστόχησε, δίνοντας προβάδισμα και νίκη στους γηπεδούχους!

Να σημειωθεί πως ο Κιθ Λάνγκφορντ ειχε 0/9 σουτ μέχρι αυτό που πέτυχε στο φινάλε, ενώ ο Μάριο Λιτλ είχε 5/12 σουτ (3/12 τρίποντα) στην εκκίνηση της Basket League μέχρι το νικητήριο τρίποντο!

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ

Η δεύτερη νίκη του Λαυρίου στο Πρωτάθλημα ίσως να μην ξεχαστεί από τους ανθρώπους της ομάδας, ανεξάρτητα με την πορεία τους μέσα στη χρονιά. Ο Κολοσσός Ρόδου έχει προβάδισμα 2 πόντων (73-71),ενώ το Λαύριο από την πλευρά του έχει επαναφορά από την πλάγια γραμμή και μόλις 7,4'' για να το ανατρέψει. Ο Γουάτσον με πολύ ωραία κίνηση, θα προσποιηθεί πως "κόβει" στη ρακέτα, αλλά θα βγει στο τρίποντο και θα παραλάβει την μπάλα. Θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Πουλιανίτη που θα χάσει τον βηματισμό μετά από ντρίμπλα έξω από τη γραμμή του τριπόντου του Αμερικανού, από το χέρι του οποίου η μπάλα θα φτάσει στο στοχο και η νίκη θα πάει στο Λαύριο (73-74).

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Γκλιν Γουάτσον είχε 1/3 τρίποντα!

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ

Το μοναδικό ματς που δεν κρίθηκε με σουτ εντός παιδιάς. Ο Άρης με τον ΠΑΟΚ έχουν μεταφέρει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών τους στην παράταση, ενώ φαινόταν ότι θα χρειαστεί και δεύτερη αν ο Τσόχλας δεν είχε στείλει τον Λευτέρη Μποχωρίδη στις βολές. Με ισόπαλο σκορ 82-82 και 4,8'', ο αρχηγός των γηπεδούχων κερδίζει φάουλ και πηγαίνει στη γραμμή. Ευστοχεί και οδηγεί τους "κιτρινόμαυρους" στη νίκη.


ΤΑ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΛΛΑ... ΧΑΘΗΚΑΝ

Υπάρχουν βέβαια και κάποια ακόμη σπουδαία σουτ που έχουν βρει στόχο, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να κρίνουν αποτέλεσμα. Ήταν, όμως, αρκετά για να τα μνημονεύσουμε σήμερα. Όπως για παράδειγμα στο τελευταίο ματς που αναφέραμε, αυτό στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Ο Σμιθ τελείωσε το ματς με 4/11 τρίποντα, ωστόσο ένα εξ αυτών ήταν πολύ μεγάλο, τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Ο Αμερικανός με τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση (70-70), ωστόσο ουδείς το θυμάται μετά την εξέλιξη του έξτρα πενταλέπτου και τη νικη του Άρη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ