STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έτοιμος για τα playoffs ο Παναθηναϊκός, 87-63 τον Κολοσσό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με όπλο την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Κολοσσού H Hotels (87-63) στην πρόβα τζενεράλε πριν από τα playoffs της EuroLeague.

Στην πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των playoffs της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε δίχως πρόβλημα του Κολοσσού H Hotels στο ΟΑΚΑ (87-63) για την 23η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Με εξαίρεση το α' δεκάλεπτο, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στην αναμέτρηση, κάνοντας μια καλή προπόνηση πριν από τις μονομαχίες με τη "Βασίλισσα".

Στα "συν" για το "τριφύλλι" η επανεμφάνιση του Κέι Σι Ρίβερς (μετά από περίπου είκοσι μέρες λόγω ενοχλήσεων στον ώμο), ο οποίος όμως έδειξε ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και η παρουσία του Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος επέστρεψε στις επάλξεις μετά από ολιγοήμερη απουσία λόγω έκτακτου ταξιδιού -για προσωπική υπόθεση- στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, οι "θαλασσί" παρουσιάστηκαν με... ενδεκάδα, αφού ο Γιώργος Τσαλμπούρης έμεινε στα "πιτς" λόγω τραυματισμού.

Για ένα δεκάλεπτο (το πρώτο), ο Κολοσσός H Hotels παρουσιάστηκε κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός. Χτυπώντας τους γηπεδούχους στις περιστροφές και με τον Μπράντον Γιάνγκ να κάνει εξαιρετική δουλειά, οι "θαλασσί" διατηρούσαν το προβάδισμα για περίπου εννιά λεπτά.

Μέχρι δηλαδή, να αναλάβουν δράση ο Ίαν Βουγιούκας και ο Νίκος Παππάς. Οι δυο τους ήταν αυτοί που έδωσαν το έναυσμα για την αντεπίθεση στη β' περίοδο, ενόσω οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη άρχισαν να δυσκολεύονται απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods.

Κάπως έτσι, το "τριφύλλι" άρχισε σταδιακά να ξεμακραίνει, για να φτάσει στο +13 (49-36) της ανάπαυλας, που τον βρήκε να έχει 18/23 δίποντα και 34/49 πόντους του μέσα από τη ρακέτα του Κολοσσού H Hotels.

Η όποια αντίδραση των φιλοξενούμενων μετά την ανάπαυλα περιορίστηκε σε ένα μικρό ξέσπασμα δύο λεπτών, αφού ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε βρει -για τα καλά- ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ. Η πεντάδα των Νικ Καλάθη, Νίκου Παππά, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον και Τζέιμς Γκιστ υπεραπλούστευσε την κατάσταση, με τη διαφορά να φτάνει στο +22 (70-48) με την ολοκλήρωση της γ' περιόδου.

Πέραν της ουσίας βέβαια, στο ΟΑΚΑ υπήρχε και θέαμα, με τον Ζακ Όγκαστ και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να δίνουν αρκετές αφορμές στους φίλους των "πρασίνων" να σηκωθούν από τη θέση τους και να χειροκροτήσουν.

Δίχως το παραμικρό ίχνος πίεσης και με την κατάλληλη διαχείριση από την πλευρά του Τσάβι Πασκουάλ, οι "πράσινοι" έφτασαν στη νίκη (87-63) και μαζί στο "23 στα 23" στη Stoiximan.gr Basket League. Την ίδια ώρα, ο Κολοσσός H Hotels μέτρησε την έβδομη σερί ήττα του, για να παραμείνει εκτός της οκτάδας που δίνει το εισιτήριο για τα playoffs.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο MVP

Με όλους τους παίκτες των "πρασίνων" να έχουν σκοράρει και να έχουν γεμάτη στατιστική, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μόνο έναν. Ενδεχομένως το "κάτι παραπάνω" να έκανε ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος είχε 14 πόντους (με 0/1 δίποντο, 3/3 τρίποντα και 5/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα σε μόλις 16'18'' συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κολοσσός H Hotels πέτυχε 24 πόντους στην α' περίοδο, για να σημειώσει άλλους τόσους στις δύο επόμενες. Η διαφορά στα ποσοστά των "θαλασσί" ήταν μεγάλη, κυρίως λόγω της άμυνας του Παναθηναϊκού Superfoods. Από τα 7/13 δίποντα, τα 2/4 τρίποντα τις 4/5 βολές, τις 5 ασίστ και τα 2 λάθη, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη πήγαν στα 5/9 δίποντα, τα 4/17 τρίποντα, τις 2/4 βολές, τις 6 ασίστ και τα 11 λάθη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Όλη η διαφορά ήταν η ουσία ήταν η άμυνα του "τριφυλλιού" από τη β' περίοδο κι έπειτα. Με καλύτερη προσωπική άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ, το παιχνίδι δεν άργησε να "ανοίξει" με τον Παναθηναϊκό Superfoods να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 1.500 φίλοι του "τριφυλλιού" βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τους "θαλασσί" του Άρη Λυκογιάννη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Τζιοπάνος, Ζάχαρης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-24, 49-36, 70-48, 87-63.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Ντένμον 8 (2/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γκιστ 8 (4/11 σουτ, 6 ριμπάουντ), Γκάμπριελ 2 (6 ριμπάουντ), Καλάθης 7 (10 ασίστ), Αντετοκούνμπο 8, Σίνγκλετον 14 (3/3 τρίποντα), Ρίβερς 4, Παππάς 8, Βουγιούκας 12 (6/7 δίποντα), Λεκαβίτσιους 2 (5 ασίστ), Όγκαστ 9, Μήτογλου 5.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκογιάννης): Χάρις 17 (3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Σχίζας 5 (1), Μπρέι 6 (1), Ράιτ 10 (11 ριμπάουντ), Γιανγκ 14 (1), Ουέαρ 5 (1/5 τρίποντα), Γεωργαλλής, Μπιλλής, Αγγελάκος 2, Σταμάτης 4 (6 ασίστ), Παπαδάκης.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 28/42 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 16/23 βολές, 36 ριμπάουντ (27+9), 22 ασίστ, 7 λάθη, 9 κλεψίματα, 5 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Κολοσσός H Hotels: 17/31 δίποντα, 7/28 τρίποντα, 8/11 βολές, 29 ριμπάουντ (23+6), 14 ασίσστ, 15 λάθη, 6 κλεψίματα, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει στο πρόγραμμα τα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της EuroLeague (17/4 και 19/4) στο ΟΑΚΑ. Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, το επόμενο παιχνίδι των "πρασίνων" είναι με αντίπαλο τον Κόροιβο (4/5) στην Αμαλιάδα και των "θαλασσί" αυτό με την Κύμη (4/5) στο Βενετόκλειο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ