STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Φραγκιάς: "Τα εύσημα στους παίκτες"

Φραγκιάς: "Τα εύσημα στους παίκτες"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Φραγκιάς μίλησε για τη νίκη παραμονής της ομάδας του, τα τέσσερα panadol που πήρε, το γεμάτο γήπεδο και τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Κολοσσού

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Κολοσσού με το Περιστέρι, ο Βασίλης Φραγκιάς ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που η ομάδα του κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από σερί ήττες.

Πλέον, ο Κολοσσός θα παλέψει για την παραμονή του στο παιχνίδι με την Καβάλα, όπως ξεκαθάρισε ο Έλληνας προπονητής, καθώς στη συνέχεια υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και την τελευταία αγωνιστική το

"Έχουμε φτάσει στα τέσσερα… Panadol σήμερα. Ήταν ένα παιχνίδι που όλο αυτό τον καιρό, το είχαμε στο μυαλό μας. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που είχαμε στοχεύσει να πάρουμε για να παραμείνουμε στην Α1. Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς για τα καλά του λόγια", σχολίασε ο Βασίλης Φραγκιάς και συμπλήρωσε:

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Περιστέρι το οποίο παρακολουθούσα ακόμη κι όταν ήμουν στο εξωτερικό, είναι μία ομάδα η οποία σε κάθε παιχνίδι βγάζει πάνω από το 100%. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Πρέπει και οφείλω να βγάλω το καπέλο στον κόουτς γιατί η ομάδα του δίνει τα πάντα μέσα στο παρκέ.

Ξέρω πολύ καλά ότι το Περιστέρι δεν τα παρατάει με τίποτα, όση κι αν είναι η διαφορά. Από κει και πέρα πήραμε μία βαθιά αναπνοή. Έχουμε μπροστά μας τη διακοπή. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα αυτή που πέρασε, αφού έχουμε να κερδίσουμε από τις 6 Φεβρουαρίου. Σαν προπονητής δεν το έχω περάσει αυτό και νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους παίκτες.

Τα εύσημα- και το λέω από την καρδιά μου αυτό- ανήκουν στους παίκτες μου. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε σήμερα και μας στήριξε. Σχεδόν γέμισε το γήπεδο σε μία δύσκολη περίοδο, όπου ανοίγει η τουριστική περίοδος στο νησί. Τον αποζημιώσαμε, κάναμε μία νίκη και έχουμε ένα μικρό προβάδισμα στις ισοβαθμίες, αφού με τις ομάδες που είμαστε κοντά είτε έχουμε δύο νίκες είτε έχουμε καλύψει τις διαφορές.

Αυτό που μένει είναι να ξεκουραστούμε 2-3 μέρες και να πάμε στην Καβάλα και να σκοτωθούμε μήπως και καταφέρουμε να τελειώσουμε εκεί την υπόθεση παραμονή. Μετά παίζουμε εκτός με τον Παναθηναϊκό που δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι και στο τέλος θα φιλοξενήσουμε τον Άρη. Εύχομαι καλή συνέχεια στον κόουτς και στο Περιστέρι".

Από την πλευρά του, ο Μάρκους Χάτεν σχολίασε: "Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο. Τους στενοχωρήσαμε πάρα πολύ αυτό τον καιρό με τις συνεχόμενες ήττες που κάναμε. Ευτυχώς κερδίσαμε σήμερα και τους δώσαμε λίγη χαρά. Για πρώτη φορά ίσως είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης, αν και φυσιολογικά είχαμε ορισμένα κενά διαστήματα. Ήταν μία πολύ μεγάλη και ομαδική νίκη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μπορούσαμε.

Δώσαμε τα πάντα, γιατί το παιχνίδι ήταν τελικός για μας. Ευτυχώς κερδίσαμε και θα κάνουμε τις υπόλοιπες νίκες για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να επενδύσουμε πάνω σ’ αυτή τη νίκη που κάναμε και στα επόμενα τρία παιχνίδια που απομένουν να κάνουμε τις νίκες που πρέπει για να σωθούμε. Πραγματικά αξίζει να σωθεί ο Κολοσσός".

Κουστένης: "Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά"

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζίμης Κουστένης ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να έχει παράπονο από τους παίκτες του, καθώς προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκορ, αλλά δεν μπήκαν τα σουτ που επιχείρησαν: "Να συγχαρώ τον κόουτς Βασίλη Φραγκιά και τον Κολοσσό για τη δίκαιη νίκη. Ήταν ουσιαστικά μία επανάληψη του αγώνα που δώσαμε εμείς την περασμένη εβδομάδα, μόνο που αυτή τη φορά είμαστε στην πλευρά των χαμένων.

Είχαμε πει πριν από το παιχνίδι, ότι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται πέρα από την τακτική και την ανάλυση, στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Τα παιδιά του Κολοσσού ήξεραν ότι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Έβγαλαν όλη την ενέργεια τους μέσα στο γήπεδο και αυτό αποτυπώθηκε σε κάποιες κερδισμένες φάσεις και στα ριμπάουντ. Εμείς από το γ’ δεκάλεπτο και μετά ακολουθούσαμε στο σκορ και αν παίρναμε το παιχνίδι αυτό θα γινόταν με 1-2 μεγάλα σουτ.

Είχαμε τη δυνατότητα αυτή, δεν μπήκαν τα σουτ που θα γύριζαν το παιχνίδι και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Και στο παιχνίδι αυτό προσπάθησαν με εξαίρεση ένα τρίλεπτο στο γ’ δεκάλεπτο, όπου δείξαμε ολιγωρία με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να κάνει τη διαφορά.

Συνεχίζουμε, έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς. Η κατάσταση για μας είναι ελεγχόμενη, αφού γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και προετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με τον Άρη στην έδρα μας, όπου πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Να συγχαρώ και πάλι τον κόουτς και τον Κολοσσό και ελπίζω στο τέλος οι δύο ομάδες να καταφέρουν να μείνουν στην Α1».

Τέλος, ο Δημήτρης Κομποδιέτας υπογράμμισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες του Κολοσσού, οι οποίοι μας κέρδισαν δίκαια. Ήταν ένα παιχνίδι σε μία δυνατή έδρα. Είπαμε να μπούμε δυνατά από την αρχή, αλλά δεν είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και σε κάποια σημεία βιαστήκαμε.

Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος σε εκτός έδρας παιχνίδια και στα 40 λεπτά, δεν μπορείς να κερδίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Είναι στα χέρια μας να μείνουμε στην κατηγορία και θα παλέψουμε για την ιστορία της ομάδας, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα είμαστε αυτοί που μαζί με τον Κολοσσό θα μείνουμε στην κατηγορία. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Κολοσσό".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ