STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γλίτωσε το έμφραγμα ο Κολοσσός

Γλίτωσε το έμφραγμα ο Κολοσσός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κόροιβος έδειξε ικανός για το "διπλό" στο Βενετόκλειο, έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, αλλά ο Κολοσσός πήρε τη νίκη (90-88) έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάνγκστον Χολ.

Είδε τον Χάρο με τα μάτια του, αλλά στο φινάλε ο Κολοσσός έκανε ό,τι χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Κόροιβο (90-88) και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Τα τρία τρίποντα του Γιάννη Γεωργαλλή στην τελευταία περίοδο κι η ψυχραιμία του Λάνγκστον Χολ ήταν τα δύο στοιχεία που έφεραν τη νίκη στους "θαλασσί", με τον Κεν Μπράουν να εξελίσσεται από ωραίος σε... μοιραίο, αφού έκανε λάθος στα 15'', ενώ στο 1.1'' για το τέλος, έχασε μια βολή.

Ο MVP

Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά ο Λάνγκστον Χολ ήταν αυτός που αποφάσισε για το παιχνίδι, όταν η μπάλα "έκαιγε". Ένα δίποντο και δύο βολές στο τελευταίο λεπτό αρκούσαν για να τον χρίσουν πολυτιμότερο της αναμέτρησης, με τον Γιώργο Γεωργαλλή να είναι επίσης καθοριστικός αφού πέτυχε τρία τρίποντα στην τελευταία περίοδο, βοηθώντας στο να γίνει η ανατροπή του σκορ και των δεδομένων της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ντίνος Καλαμπάκος έκανε εξαιρετική διαχείριση των παικτών του και των καταστάσεων, αλλά ο Ντέβον Βαν Όοστρουμ έχασε το κρίσιμο τρίποντο (υπό δύσκολες συνθήκες βέβαια) στα 10.8'', την ώρα που είχε προηγηθεί ένα κρίσιμο λάθος από τον Κεν Μπράουν στα 15''. Από την άλλη, ο Λάνγκστον Χολ ήταν ψύχραιμος βάζοντας δύο βολές (στα 10.8'') για να σιγουρέψει τη νίκη της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κόροιβος κυριάρχησε στα ριμπάουντ (41 έναντι 28), είχε 45% στα τρίποντα, αλλά έφυγε ηττημένος από το παρκέ. Οι γηπεδούχοι έβαλαν τα σουτ που είχαν το "πρέπει" πάνω τους, για να πάρουν τη νίκη στο Βενετόκλειο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κάτι που αποτυπωνόταν πλήρως στη συνέπεια που είχαν πίσω από τα 6μ75. Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου είχαν αξιοζήλευτη συνέπεια στο περιφερειακό σουτ, την ώρα που αυτοί του Άρη Λυκογιάννη είτε αστοχούσαν είτε έκαναν λάθος επιλογές. Το +3 (40-43) του ημιχρόνου ήταν ενδεικτικό της κατάστασης, με τον Κολοσσό να περιμένει σχεδόν τα πάντα από τον Τζουβόντε Ρέντικ, ο οποίος πήρε τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στο β' μέρος, οι "θαλασσί" βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους συμπεριφορά για να ξεφύγουν στο σκορ, με το +7 (64-57) του 30ου λεπτού να τους καθιστά κυρίαρχους στο παρκέ. Μόλις όμως ο Κόροιβος θυμήθηκε να... σκοράρει από μακριά, όλα ανατράπηκαν. Ας όψεται ο Γιάννης Γεωργαλλής, που είχε τρία τρίποντα στο ξεκίνημα της δ' περιόδου, κι η δράση τον Λάνγκστον Χολ, για να δώσουν στους "θαλασσί" το δίποντο.

Ο δεύτερος μάλιστα έβαλε ένα κρίσιμο δίποντο και δύο βολές στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, για να διαφυλάξει το προβάδισμα της ομάδας του. Από την άλλη, ο Κεν Μπράουν έκανε ένα λάθος στα 15'' κι ο Ντέβον Βαν Όοστρουμ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στα 10.8'' για να οδηγήσει τη νίκη στην... απέναντι πλευρά. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στις τελευταίες στιγμές του αγώνα ήταν να βάλουν μια βολή (την ώρα που ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχασε ένα ζευγάρι), για να "γράψουν" το τελικό σκορ στο Βενετόκλειο (90-88), με τον Κόροιβο να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη του στην Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 41-43, 64-57, 90-88.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 19 (9 ριμπ.), Γεωργαλλής 9 (3), Ρέλεφορντ 11 (1 τρίπ., 7 ασ.), Βασιλόπουλος 6, Χολ Λ. 17, Λιάπης 6 (2), Τσούκου 8 (2), Άχονεν 12 (4), Παπαδάκης, Ουάτσον 2.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μπράουν 18 (4), Μιλουτίνοβιτς 18 (4 τρίπ., 9 ριμπ.), Γκότσερ 8 (9 ριμπ.), Μιχάλογλου 2, Χολ Κ. 9, Βαν Όοστρουμ 18 (4), Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 4, Σπυριδωνίδης, Ρίτσαρτ 9 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ