STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Σαλούστρος λύτρωσε τον Κολοσσό, 67-65 το Λαύριο

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το Λαύριο DHI επέστρεψε από το -10 του 36'55'', αλλά ο Κολοσσός H Hotels πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη (67-65) χάρη στο καλάθι του Χρήστου Σαλούστρου στο 1.8'' για το φινάλε.

Για κάτι παραπάνω από τρεις περιόδους ο Κολοσσός H Hotels έδειχνε πως θα πάρει τη νίκη στην έδρα του Λαυρίου DHI με σχετική άνεση. Το σερί (δια χειρός Κέβιν Πάντερ) των γηπεδούχων όμως έκανε ντέρμπι το παιχνίδι, αφού το "Χ" (63-63 στο 39'37'') έδειχνε πως οδεύουμε για... παράταση.

Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα όμως, ο Χρήστος Σαλούστρος δήλωσε "παρών" και πετυχαίνοντας το ένα από τα δύο καλάθια του στο παιχνίδι (με 1.8'' για το τέλος), χάρισε τη νίκη στους "θαλασσί" (67-65) για την 11η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Ο MVP

Ο Τζουβόντε Ρέντικ είναι σε... beast mode τον τελευταίο καιρό. Απέναντι στο Λαύριο πραγματοποίησε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση, κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες. Ο σέντερ των "θαλασσί" ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους (με 10/16 δίποντα, 4/6 βολές) και 7 ριμπάουντ σε 35'04'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σε ένα αμυντικό ριμπάουντ που δεν πήραν οι γηπεδούχοι, με τον Χρήστο Σαλούστρο να "τρυπώνει" στη ρακέτα του Λαυρίου, να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να σημειώνει το καλάθι της νίκης στο 1.8'' για το τέλος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι δύο ομάδες δεν πήγαν καλά από τα 6μ75, με το Λαύριο πάντως να είναι αυτό που απογοήτευσε. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη είχαν 4/24 τρίποντα απέναντι στον Κολοσσό, με τους Στίβεν Γκρέι (0/6) και ΝτεΜάριους Μπολντς (0/3) να είναι αυτοί που αστόχησαν περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, στηρίχθηκαν στη δυναμική εκκίνηση του Λάνγκστον Χολ και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα. Όσο κι αν προσπαθούσε το Λαύριο, όσο οι περιφερειακοί του έβρισκαν σίδερο, ήταν αδύνατο να ανατρέψουν την κατάσταση. Γι αυτό, οι "θαλασσί" διατήρησαν με σχετική άνεση το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος του α' μέρους.

Η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε στο β' ημίχρονο, με τον Κολοσσό να διατηρεί το πάνω χέρι και τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να σημαδεύουν συνεχώς το σίδερο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Στίβεν Γκρέι (0/6 τρίποντα) και ΝτεΜάριους Μπολντς (0/3 τρίποντα) ήταν οι χειρότεροι για το Λαύριο, το οποίο έδειξε σημάδια αντίδρασης μόνο στα τελευταία μέτρα της κούρσας.

Με το σκορ στο +10 (65-55) υπέρ του Κολοσσού στο 36'10'', ο δεύτερος αποβλήθηκε για να δώσει την κατάλληλη αφορμή στους συμπαίκτες του να κυνηγήσουν την ανατροπή. Ο Κέβιν Πάντερ έβαλε δύο σερί τρίποντα, οι υπόλοιποι "κυανοκίτρινοι" έκαναν αυτά που δεν μπορούσαν για τρία δεκάλεπτα και κάπως έτσι το παιχνίδι ήρθε στο "Χ" με 23.4'' να μένουν για το τέλος.

Η τελευταία επίθεση του αγώνα ανήκε στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, η οποία είδε τον Χρήστο Σαλούστρο να σκοράρει στο 1.8'' για το φινάλε και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 31-36, 47-55, 65-67.

ΛΑΥΡΙΟ DHI (Σερέλης): Χάμιλτον 10 (1), Πάντερ 16 (3), Αθανασούλας 10, Κοκ 5, Μπολντς 8 (4/13 δίπ., 0/3 τρίπ.), Σέλτον 7, Γκρέι 4 (1/2 δίπ., 0/6 τρίπ.), Στεφανίδης 3, Περράκης, Κακλαμανάκης 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκογιάννης): Ρέντικ 24 (10/16 δίπ., 7 ριμπ.), Τσούκου 5 (1), Ρέλεφορντ 2 (1/9 σουτ), Βασιλόπουλος, Χολ 17 (2), Γεωργαλλής, Σαλούστρος 4, Άχονεν 15 (3), Ουάτσον.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ