STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πανιώνιος - Περιστέρι 48-61: Κέρδισε ο λιγότερο κακός

Πανιώνιος - Περιστέρι 48-61: Κέρδισε ο λιγότερο κακός

Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, το Περιστέρι κέρδισε τον Πανιώνιο στο "Σ. Μπεφόν" (48-61), μένοντας εντός τετράδας και βάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες τους κυανέρυθρους.

Ένα πραγματικά πάρα πολύ κακό παιχνίδι στο "Σ. Μπεφόν" (οι δύο ομάδες είχαν μαζί 8/53 τρίποντα και 34 λάθη!), με μεγάλη αστοχία, πολλά λάθη, χαμηλό ρυθμό και σκορ από τις δύο ομάδες, μα ακόμα περισσότερο από τον Πανιώνιο, ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει ούτε τους 50 πόντους (έχασε και αυτός παίκτη, τον Ντουρέν λόγω τραυματισμού) και έτσι γνώρισε δεύτερη σερί ήττα, μπαίνοντας σε μεγαλύτερους μπελάδες στη "σφαγή" που γίνεται για την παραμονή. Αντίθετα, το Περιστέρι που ήταν εξίσου κακό, άστοχο ενώ έβγαλε και κούραση (έχασε και τον Χάτσερ λόγω που τραυματίστηκε), κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ανανέωσε πολλές επιθέσεις και πήρε τρίτη διαδοχική νίκη.

O MVP

Πολύ δύσκολο να διακρίνεις κάποιον που να διακρίθηκε σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο οι Μπλέικ και Μόουζες έκαναν πολλή δουλειά για την ομάδα τους και μάλιστα "έγραψαν" και τους ίδιους σχεδόν αριθμούς. Είχαν από 9 πόντους και 10 ριμπάουντ, έχοντας μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι του Περιστερίου στη ρακέτα, όσο οι περιφερειακοί έχαναν τρίποντα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Ο Πανιώνιος πέτυχε ένα τρίποντο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και το επόμενο το πέτυχε στην αρχή του τέταρτου, έχοντας στο μεσοδιάστημα 1/22 τρίποντα! Τελείωσε το παιχνίδι με 3/26 τρίποντα, με το Περιστέρι να έχει 5/27! Οι γηπεδούχοι είχαν 20 λάθη, οι φιλοξενούμενοι 14, ωστοσο αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν τα ριμπάουντ του Περιστερίου. Πήρε 48 συνολικά, τα 19 εξ αυτών ήταν επιθετικά και εκεί βασίζει ουσιαστικά τη νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το κακό παιχνίδι από το... πρώτο δεκάλεπτο φαίνεται, όπως δηλαδή έγινε και στο "Σ. Μπεφόν", σε μία αναμέτρηση πολύ χαμηλής ποιότητας, χαμηλού ρυθμούς και σκορ από τις δύο ομάδες και δη από τον Πανιώνιο. Οι "κυανέρυθροι" είχαν πολλές κερδισμένες βολές από τις οποίες πήραν 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο ήταν απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια. Είχαν 7 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο για να έρθει το πρώτο εύστοχο από τον Καμπερίδη. Το πρώτο και... τελευταίο δηλαδή μέχρι την τέταρτη περίοδο, έχοντας σε αυτό το διάστημα 1/22 τρίποντα και μόλις 6 ασίστ!

Το Περιστέρι από την πλευρά του, σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά για να πάρει προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι και να το κρατήσει μέχρι το τέλος. Με τους Γκρέι, Μπλέικ και Μόουζες να κάνουν ολη τη δουλειά στο σκοράρισμα και με τους δύο τελευταίους να "καθαρίζουν" τα ριμπάουντ, οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκε απλά να μη συνεχίσουν να κάνουν τα λάθη που είχαν στην εκκίνηση (6 στο πρώτο δεκάλεπτο).

Έτσι, ξέφυγαν με 12 πόντους στο ημίχρονο (23-35), πράγμα που αποδείχτηκε εύκολο από τη στιγμή που ο Πανιώνιος πέτυχε μόλις 4 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο! Κακή και η τρίτη περίοδος, αυτή τη φορά και για τις δύο ομάδες που είχαν από 10 πόντους! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αστοχούν από την περίμετρο, με το Περιστέρι να χαλά επίσης τα ποσοστά του από μακριά (5/21 τρίποντα στο 33'), αλλά ανανέωνε διαρκώς τις επιθέσεις του έχοντας 16 επιθετικά ριμπάουντ 4' πριν το τέλος του αγώνα. Η ομάδα του Παπανικολόπουλου πέτυχε την τρίτη διαδοχική της νίκη και κρατήθηκε στην τετράδα, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον Πανιώνιο (48-61).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε μεν το "Σ. Μπεφόν", ωστόσο αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, όπου μάλιστα τα μισά έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο ίδρυμα "Ελπίδα", κάτι που αποτελούσε επιθυμία της γνωστής φιλάθλου του Πανιωνίου, Ρενάτας η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Ανδρικόπουλος, Αντ. Αναστόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 23-35, 33-45, 48-61

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γαβριήλ): Ντουρέν 3, Βερργίνης 14 (1), Πέτροβιτς, Καμαριανός 2, Σάμουελς 12 (1), ΜακΓκίλ (6 ριμπάουντ), Σουίτνεϊ 2, Μπάουμαν 2, Καμπερίδης 5 (1), Λαμπρόπουλος 8.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπανικολόπουλος): Κάζινς 5 (1), Σκορδίλης 6, Αγραβάνης, Βασιλόπουλος 4, Γκρέι 15 (2 τρίποντα, 3 ασίστ), Μπλέικ 9 (10 ριμπάουντ), Σαλούστρος 2, Μορέιρα 1, Καράμπελας 10 (5 ριμπάουντ),Γόντικας, Χάτσερ, Μόουζες 9 (10 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά του Πανιωνίου: 12/24 δίποντα, 3/26 τρίποντα, 15/24 βολές, 37 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 5 κλεψίματα, 20 λάθη, 2 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Περιστερίου: 16/40 δίποντα, 5/27 τρίποντα, 14/19 βολές, 48 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 4 κλεψίματα, 14 λάθη, 4 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Πανιώνιος ταξιδεύει στο Ρέθυμνο για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα (25/1, 15:30), ενώ το Περιστέρι θα υποδεχτεί την ΑΕΚ την ίδια μέρα (17:45), έχοντας όμως πρώτα υποδεχτεί τη Μόρναρ Μπαρ (21/1, 19:00) για το Basketball Champions League.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ