STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πιτίνο: "Κι εγώ καπνίζω πούρα, αλλά χωρίς κόσμο γύρω μου"

Πιτίνο: "Κι εγώ καπνίζω πούρα, αλλά χωρίς κόσμο γύρω μου"

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε υπερήφανος για την αντίδραση των παικτών του έπειτα από 25 ημέρες αγωνιστικής απραξίας και δεν δεν άφησε ασχολίαστη την... ομιχλώδη ατμόσφαιρα στο Περιστέρι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς playoffs της Basket League με το Περιστέρι . Πάνω απ' όλα όμως ήταν συγκεντρωμένος και ανεπηρέαστος από το μεγάλο διάστημα απραξίας που μεσολάβησε μετά την τελευταία φορά που πάτησε το παρκέ. Ο Ρικ Πιτίνο, πάντως, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα συνέβαινε αυτό...

" Πολλοί θεωρούσαν ότι θα ήμασταν σκουριασμένοι, επειδή δεν έχουμε αγωνιστεί για 26-27 μέρες, αλλά εγώ ένιωθα το αντίθετο, γιατί προπονηθήκαμε πολύ καλά και αυτό είναι το σημαντικό. Ένα μπράβο στους παίκτες μου γιατί αυτές τις τρεις εβδομάδες έμειναν συγκεντρωμένοι και βελτιώθηκαν", είπε αρχικά ο Αμερικανός προπονητής μετά την εύκολη νίκη των "πράσινων" στο Περιστέρι.

" Είχαμε 21 deflections στο πρώτο μέρος. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τους παίκτες μου γιατί έχουν αντιμετωπίσει κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα μου έχει χαρακτήρα, δεν προσποιείται ότι έχει τραυματισμούς, απλά δουλεύει σκληρά και βελτιώνεται. Κάθε φορά που παίζεις εκτός έδρας, μία ομάδα που είναι καλά προπονημένη μπορεί να βρει ένα σημείο μέσα στο ματς και να παίξει καλά. Αυτό έκανε και το Περιστέρι, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε".

Ο Πιτίνο δεν απέφυγε φυσικά να σχολιάσει και την ομιχλώδη ατμόσφαιρα στο "Ανδρέας Παπανδρέου"... " Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι ανάβουν καπνογόνα και δ ημιουργούν αυτήν την ατμόσφαιρα. Θα σας πω ένα αστείο που είπα στους βοηθούς μου. Οι οπαδοί αυτοί, αν είναι ειλικρινείς δεν μπορούν να απαντήσουν στους γονείς τους για το αν τους άρεσε το ματς ή όχι, γιατί είχαν γυρισμένη την πλάτη ανάβοντας καπνογόνα. Οι φίλαθλοι πρέπει να βοηθούν την ομάδα. Στην Νέα Υόρκη ακούγοντας αυτούς τους ήχους κάποιος θα ήταν νεκρός, οπότε τουλάχιστον δεν συμβαίνει αυτό εδώ", τόνισε ο Πιτίνο .

"Όπως έχω ξαναπεί, για τρεις μέρες μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ δεν μπορούσα να μιλήσω λόγω του καπνού στο γήπεδο. Είναι χειρότερο να είσαι παθητικός καπνιστής και όταν είναι έτσι η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για τους παίκτες και τα παιδιά. Όποιοι καπνίζουν, ας καπνίσουν έξω. Κι εγώ καπνίζω πούρα, αλλά μόνος μου, χωρίς κόσμο γύρω μου. Το 1960 περίπου 18.000 άτομα κάπνιζαν σε μία συγκέντρωση που είχα πάει, αλλά το 1980 άλλαξαν τα πράγματα. Τώρα είμαστε στο 2019. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα όταν ξανάρθω".

Πιτίνο: "Κι εγώ καπνίζω πούρα, αλλά χωρίς κόσμο γύρω μου"

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: "Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ"

Στην μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων στάθηκε, από τη μεριά του, ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε "φίλο" του Καράμπελα τον Καλάθη, απλά και μόνο επειδή τίθεται αντιμέτωπος με τον νεαρό γκαρντ του Περιστερίου... " Νομίζω πως υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Για μας όμως αυτά τα παιχνίδια είναι καλά για να δουν τα παιδιά μας ποια είναι η ψηλότερη ποιότητα. Ένα στοιχείο που αποτυπώνει αυτά που έλεγα είναι τα δίποντα μας.

Πηγαίναμε περισσότερο για να κερδίσουμε το φάουλ και δεν έχουμε εικόνες από τόσο ψηλούς αντιπάλους με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τραγικό ποσοστό στα δίποντα, αλλά αυτό είναι θέμα εικόνων. Κάναμε την προσπάθεια μας κι εγώ είμαι ευχαριστημένος. Θα είναι καλό για μας όταν θα παίξουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια, να μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τις ισορροπίες. Φτάσαμε ως εδώ, είναι μια διασκέδαση για τα παιδιά και πρέπει να απολαύσουν τους κόπους τους, παίζοντας με ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο", είπε αρχικά ο "Αρτζι", συνεχίζοντας τις δηλώσεις του αναφερόμενος στην εμφάνιση του Ζώη Καράμπελα...

" Ο μόνος που έχει εμπειρία από playoffs είναι ο Βασιλόπουλος. Τα υπόλοιπα παιδιά, έχουν ένα «πλαίσιο» που κινούνται αλλά αυτό που θα αποκόμισε σήμερα ο μικρός, είναι από την ταχύτητα που έχει ο Καλάθης, από το ύψος που έχει ο Καλάθης, από το όταν έμπαινε μέσα έπρεπε να βρίσκει λύσεις. Όλα αυτά είναι εμπειρίες. Εμείς στην προπόνηση δεν έχουμε τέτοια κορμιά για να μπορέσεις να το έχεις ως εικόνα και να βρεις λύσεις. Ο Καλάθης τον βοηθάει, αυτός είναι ο φίλος του ο οποίος του δείχνει την πραγματική εικόνα. Συνήθως βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα τα νέα παιδιά να μπαίνουν μέσα και να τους κάνουν φάουλ. Αυτό για μένα δεν είναι σωστό.

Πρέπει να του δείχνεις την πραγματική εικόνα κι όποιος το κάνει, είναι φίλος σου. Αν ο Νικ τον έπαιζε ένα μέτρο πίσω, θα ήταν μια ψεύτικη εικόνα. Αυτό που έγινε όμως σήμερα, θα τον βοηθήσει να βρει λύσεις και νομίζω πως προσπάθησε ο μικρός, όπως κι ο άλλος ο μικρός (σ.σ Βησσαρίου) που ήταν συγκεντρωμένος", υπογράμμισε ο προπονητής του Περιστερίου, που αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας του Γιάννη Αγραβάνη. " Το Σάββατο δεν θα είναι έτοιμος. Προέχει η υγεία. Έχει μια ιογενή γαστρεντερίτιδα, είναι κλινήρης στο νοσοκομείο και περιμένουμε να βγει αύριο. Όπως καταλαβαίνετε, θα είναι αφυδατωμένος και δεν τον υπολογίζω για το Σάββατο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ