STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Ζωντανός" για playoffs με περίπατο ο Κολοσσός

BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έπειτα από 8 σερί ήττες ο Κολοσσός H Hotels έκανε το... καθήκον του στα Τρίκαλα, κέρδισε εύκολα με 86-59 την τοπική ομάδα και πλέον έχει την τύχη στα χέρια του για είσοδο στα playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Η τελευταία νίκη του Κολοσσού H Hotels στην Stoiximan.gr Basket League είχε έρθει ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν και είχε επικρατήσει με 86-71 του Κοροίβου. Από τότε πέρασαν 84 μέρες και 8 σερί ήττες. Οι Ροδίτες πέρασαν δύσκολες μέρες. Κόντρα στα Τρίκαλα ωστόσο το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη έκανε τα... απαραίτητα, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 86-59 και έχει την τύχη στα χέρια του για είσοδο στα playoffs την τελευταία αγωνιστική.

Ο Κολοσσός έχει πλέον ρεκόρ 10-15, όπως ακριβώς και ο Άρης, με τον οποίο ισοβαθμεί στην 8η θέση, έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία λόγω της νίκης του στο “Αλεξάνδρειο με 86-72 στο φινάλε του πρώτου γύρου. Ακόμα και αν δεν είχε πάντως αυτό το πλεονέκτημα πάλι θα είχε την τύχη στα χέρια του, αφού την τελευταια αγωνιστική ο Κολοσσός υποδέχεται τον Άρη, σε ένα παιχνίδι που ο νικητής θα κερδίσει το 8ο και τελευταίο εισιτήριο για τα playoffs της Stoiximan.gr Basket League.

Όσο για τον αγώνα με τα Τρίκαλα, αυτός κρίθηκε... λίγο μετά το τζάμπολ. Ο Κολοσσός δεν είχε όρεξη για νέα γκέλα κόντρα στην – εδώ και καιρό υποβιβασμένη – ομάδα της Θεσσαλίας. Έπειτα λοιπόν από ένα ήρεμο πρώτο δεκάλεπτο, το τέλος του οποίου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 22-14, ο Κολοσσός πάτησε γκάζι στην δεύτερη περίοδο, εκτοξεύοντας άμεσα την διαφορά στους 20 πόντους (41-21). , πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενος με 49-31. Τα πράγματα είχαν πάρει πλέον τον δρόμο τους.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε σε τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες, αφού τα μεν Τρίκαλα ήθελαν να παλέψουν αλλά δεν μπορούσαν, ο δε Κολοσσός ήταν όσο σοβαρός χρειαζόταν για να φτάσει σε μία άνετη νίκη. Πλέον το μυαλό όλων στην ομάδα της Ρόδου βρίσκεται στο ματς της Κυριακής (13/5) με τον Άρη, το οποίο θα κρίνει και το ποια ομάδα θα αγωνιστεί στα playoffs.

Ο MVP

Σε ένα παιχνίδι με πολλούς διακριθέντες, ο Κιθ Ράιτ ήταν πρώτος μεταξύ ίσων στην ομάδα του. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν εξαιρετικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και +22 στο σύστημα +/-.

TΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παγκίτες του Κολοσσού σημείωσαν 44 πόντους σε αυτό το παιχνίδι, δείγμα ότι σε αυτό το παιχνίδι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τα 13/35 τρίποντα (37%) των φιλοξενούμενων σίγουρα είναι επίσης ένας αριθμός που παρουσιάζει ενδιαφέρον, όπως και ότι τα Τρίκαλα είχαν μόλις 6 ασίστ και 12 λάθη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Κολοσσός ήταν απλώς μία κλάση ανώτερος. Στην δεύτερη περίοδο απλώς πάτησε λίγο το γκάζι, “έχτισε” μία διψήφια διαφορά και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, φτάνοντας διά περιπάτου στη νίκη.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Με τα Τρίκαλα να έχουν υποβιβαστεί εδώ και καιρό, το Δ.Κ.Γ Τρικάλων ήταν μισοάδειο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντής, Λόρτος, Κυριακόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-22, 31-49, 43-67, 59-86

ΤΡΙΚΑΛΑ (Τακιανός): Ρίτσαρντσον 6, Σλαφτσάκης 9 (2), Καραγιώργος, Τέγιτς, Μόρις 24 (2), Γιανναράς 3, Χατζηνικόλας, Καλογιαννίδης 10, Τάταρης 7 (1)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Χάρις 11 (2), Σχίζας 4, Μπρέι, Ράιτ 13, Γιανγκ 12 (2), Ουέαρ 8 (2), Γεωργαλλής 7 (1), Μπίλης 9 (2), Αγγελάκος 6 (2), Σταμάτης 5 (1), Παπαδάκης 5 (1), Τσαλμπούρης 6

Τα ομαδικά στατιστικά των Τρικάλων: 15/31 δίποντα, 5/20 τρίποντα, 14/22 βολές, 28 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 12 λάθη, 7 κλεψίματα, 1 κόψιμο

Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 20/31 δίποντα, 13/35 τρίποντα, 7/11 βολές, 40 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 12 λάθη, 6 κλεψίματα, 2 κοψίματα

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Για την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League τα Τρίκαλα αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Κόροιβο στις 13 Μαϊου. Την ίδια μέρα ο Κολοσσός θα υποδεχθεί τον Άρη.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ