Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δικαίωση του Ολυμπιακού για την Λάρκινς

Δικαίωση του Ολυμπιακού για την Λάρκινς

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δικαιώθηκε από το δικαστήριο της FIBA στην διαμάχη με την Ερλάνα Λάρκινς και η παίκτρια καλείται να πληρώσει 100.000 ευρώ!.

Το ΒΑΤ, το αρμόδιο όργανο της FIBA, δικαίωσε την γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού για την διαμάχη της με την Ερλάνα Λάρκινς, της οποίας η πλευρά καλείται πλέον να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Αμερικανίδα σέντερ είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για τη σεζόν 2016-17, αλλά την τελευταία στιγμή τα δεδομένα άλλαξαν και δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκες έμειναν δίχως σέντερ την τελευταία στιγμή, χάλασε ο προγραμματισμός κι αυτό ενδεχομένως να κόστισε στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας. Η διοίκηση του ερασιτέχνη, λοιπόν, και προσωπικά ο χορηγός του τμήματος του γυναικείου μπάσκετ Γιώργος Λεριώτης δεν άφησαν την υπόθεση να τελειώσει εκεί. Και δύο χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλα θα αναγκάσει την Αμερικανίδα να πληρώσει ακριβά. Δηλαδή ένα ποσό που αγγίζει τα 100.000 ευρώ.

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, έκανε προσφυγή στο αρμόδιο όργανο της FIBA, το BAT, το οποίο αποδέχτηκε τα στοιχεία που παρέθεσαν και τους δικαίωσαν. Σύμφωνα με την απόφαση του ΒΑΤ στον Ολυμπιακό επιδικάστηκαν 100.000 ευρώ και η πλευρά της παίκτριας καλείται να καταβάλλει τμηματικά το ποσό που όρισε το αρμόδιο όργανο της FIBA. Στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΒΑΤ επιδικάστηκαν 71.250 δολάρια συν 3.780 ευρώ (+5% οι τόκοι), ενώ η Αμερικανίδα και οι εκπρόσωποί της καλούνται να πληρώσουν και αποζημίωση, αλλά τα δικαστικά έξοδα (13.000 ευρώ, 10.840,78 δολάρια, 3.000 ευρώ).

Η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού σημείωσε μία μεγάλη... νίκη, καθώς όχι μόνο δικαιώθηκε ηθικά στη διαμάχη που είχε με την Λάρκινς, αλλά σύμφωνα με την απόφαση θα λάβει και ένα σημαντικό ποσό ως αποζημίωση. Οι φορές που οι παίκτες καλούνται να πληρώσουν ομάδες είναι σπάνιες, αλλά ο Ολυμπιακός είχε το δίκιο με το μέρος του, όπως αναγνώρισε και το ΒΑΤ και για αυτό του επιδικάστηκαν συνολικά 100.000€. Κάτι που ίσως αποτελεί και ένα μήνυμα εν όψει της συνέχειας, αφού υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις που ενδεχομένως να οδηγήσουν εκ νέου τον Ολυμπιακό στα δικαστήρια. Τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.

AP Photo/Kamil Krzaczynski

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ