Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η πλειοψηφία των ομάδων λέει "ναι" στην αύξηση των ξένων

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Οι περισσότερες ομάδες της Α1 γυναικών θέλουν να αλλάξει η προκήρυξη της ΕΟΚ για τις κοινοτικές. Οι 10 στις 12 είναι υπέρ της αύξησης.

Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του και απ' ό,τι φαίνεται υπάρχει σύμπνοια των περισσοτέρων ομάδων της Α1 σε ένα από τα πλέον καθοριστικά ζητήματα: την συμμετοχή περισσότερων ξένων παικτριών στο πρωτάθλημα.

Οι 10 από τις 12 ομάδες, λοιπόν, της Α1 είναι θετικές ως προς την παρουσία επιπλέον κοινοτικών αθλητριών στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή με την επιστολή που έστειλε προς την ΕΟΚ την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας να εναρμονιστεί η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια κίνηση που είχε και συνέχεια από τις περισσότερες ομάδες της Α1, που στην πλειοψηφία τους συμφωνούν να αλλάξουν τα πράγματα, αφού ο εν ισχύ κανονισμός προβλέπει μόνο τρεις ξένες. Με άλλα λόγια, οι παράγοντες του γυναικείου μπάσκετ επιθυμούν να γίνει και στην Ελλάδα ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Εξαίρεση αποτελούν ο ΠΑΟΚ - δημοσιοποίησε τη θέση του - και ο Πρωτέας Βούλας, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αυξηθούν οι ξένες. Αντίθετα οι υπόλοιπες ομάδες είναι θετικές και οι περισσότερες έχουν ήδη στείλει σχετική επιστολή στα γραφεία της ΕΟΚ. Κι όσες δεν έχουν στείλει έγγραφο, έχουν ενημερώσει ότι θα το στείλουν τις επόμενες μέρες, ούτως ώστε να γίνει συνάντηση με την Ομοσπονδία και να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος άμεσα, προκειμένου να προλάβουν να κάνουν τις όποιες κινήσεις τους. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος πρωτάθλημα και Κύπελλο αργoύν να αρχίσουν, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα τέλη Σεπτέμβρη.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι οι 10 από τις 12 ομάδες της Α1 θέλουν αλλαγή στο καθεστώς με τις ξένες, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Υπάρχει μετά από πολύ καιρό σύμπνοια και σύμπλευση των συλλόγων σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, κάτι που θα βοηθήσει και την άνοδο του επιπέδου στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ολυμπιακός και Νίκη Λευκάδας για φέτος) να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ