ΜΠΑΣΚΕΤ

Α2: Αυτός θα είναι ο Ολυμπιακός Β' της σεζόν 2020/21

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β - ΨΥΧΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β - ΨΥΧΙΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκλεισε το ρόστερ του Ολυμπιακού κι ο Δημήτρης Τσαλδάρης ολοκληρώνει σιγά-σιγά εκείνο του Ολυμπιακού Β' που θέλει να κάνει και τη σεζόν 2020/21 πρωταθλητισμό στην Α2. Δείτε πως διαμορφώνεται το δυναμικό των ερυθρόλευκων.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει κλείσει το ρόστερ του για τη EuroLeague 2020/21 (Σλούκας, Σπανουλης, Κόνιαρης, Νικολαΐδης, Τζένκινς, Χάρισον, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Χαραλαμπόπουλος, Πρίντεζης, Βεζένκοβ, Ζαν-Σαρλ, Μάρτιν, Έλις, Χρηστίδης), ο Ολυμπιακός Β' του Δημήτρη Τσαδάρη προετοιμάζεται για την Α2 της ερχόμενης περιόδου.

Οι Πειραιώτες έκαναν πέρυσι πρωταθλητισμό στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, είχαν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ (17-4) πίσω από τον πρωταθλητή Χαρίλαο Τρικούπη (19-2) και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (16-5), πλήρωσαν όμως το -6 με το οποίο ξεκίνησαν τη χρονιά και περιορίστηκαν στην έκτη θέση. Αν ο κορονοϊός δεν είχε διακόψει τα πάντα, ο Ολυμπιακός Β' θα χωρούσε εκτός απροόπτου στην πρώτη πενταδα και θα συμμετείχε στα playoffs ανόδου, με πολλές πιθανότητες να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τη Basket League.

Το ίδιο μονοπάτι θα ακολουθήσουν οι ερυθρόλευκοι και φέτος. Με δεδομένο ότι θα συνεχίσουν στην Α2, ο Τσαλδάρης έχει πάρει τις αποφάσεις του για το ρόστερ με το οποίο θα πορευθεί. Θα είναι και πάλι ένα ρόστερ που θα συνδυάζει νιάτα με εμπειρία, άμυνα και εκτέλεση, θα είναι ευέλικτο και ακόμη πιο γεμάτο. Πολλά θα κριθούν, βέβαια, από το μέλλον του Αλεξέι Ποκουσέβσκι ο οποίος έχει δηλώσει συμμετοχή στο 2020 NBA Draft , με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ουδείς να μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί.

Στους γκαρντ (1-2) θα υπάρχουν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που ουσιαστικά θα αναλάβει τον ρόλο που είχε πέρυσι ο Ευάγγελος Τζόλος. Τον ρόλο του βασικού, για να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες στα 18 του χρόνια. Πίσω του θα βρίσκονται ένας έμπειρος Έλληνας πόιντ γκαρντ στη θέση του Θωμά Νίκου που δεν θα συνεχίσει, αλλά και ο νεαρός σκόρερ Ιωσήφ Κολοβέρος που θα παίζει αρκετά και στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, καθώς θα υπάρχουν δύο χειριστές στην πεντάδα. Στο δύο δεν είναι σίγουρο ότι θα δουμε τον Νίκο Αρσενόπουλο, ενώ βοήθειες σε αυτή τη θέση μπορεί να δώσει ο Βαλάντης Κουρτίδης που θα μετακομίσει στο λιμάνι μετά από τη θητεία του στον Άρη και τη Δάφνη Δαφνίου.

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι μπορεί να κυριαρχήσει στη θέση του σμολ φόργουορντ, όταν όμως αποχωρήσει ο Ολυμπιακός θα έχει μια εξίσου σπουδαία λύση καθώς επέλεξε τον Στάθη Παπαδιονυσίου, έναν έμπειρο αθλητή που προέρχεται από σπουδαία χρονιά με τον Χαρίλαο Τρικούπη (15.6 πόντοι από 63% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1.5 κλεψίματα ανά 30:48 συμμετοχής σε 21 αγώνες) και κάνει τη διαφορά στην κατηγορία. Εκεί θα βρίσκεται και ο σουτέρ Διονύσης Σκουλίδας που επίσης έπαιξε περυσι στον Χαρίλαο Τρικούπη και έχει πλέον την εμπειρία για να προσφέρει σημαντικές λύσεις πίσω από τη γραμμή των 6μ.75.

Στο τέσσερα θα συνεχίσει ο Βασίλης Χρηστίδης, ο νεαρός, εξελίξιμος ψηλός που υπολογίζεται ως βοηθητικός και για τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και μπορεί να παίξει με την πιδια άνεση και ως σέντερ, με τους Κουρτίδη, Παπαδιονυσίου, Σκουλίδα να μπορούν υπό προϋποθέσεις και ανάλογα με τον αντίπαλο να ανεβουν επίσης εκεί. Στη θέση πέντε, τέλος, ο Πέτρος Μελισσαράτος θα είναι για δεύτερη σεζόν η κολώνα των ερυθρόλευκων, ο πολιορκητικός κριός τους, ενω πίσω του θα προστεθεί ο undersized Κώστας Κάδρας που έλαμψε με τις μικρές εθνικές ομάδες, έπαιξε πέρυσι στον Απόλλωνα Πάτρας, έμαθε την Α2 και μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο του backup μαζί με τον ακόμη νεαρότερο, αθλητικό και σκληροτράχηλο Παναγιώτη Τσάμη που θα συμπληρώνει τη γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού Β'.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να θεωρείται στόχος αυτής της ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει -προς το παρόν τουλάχιστον- ρόστερ σαν αυτά που είχαν πέρυσι ο Χαρίλαος Τρικούπης κι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ