ΜΠΑΣΚΕΤ

Α2: Προβιβάστηκαν και επίσημα στην Basket League Χ. Τρικούπης και Διαγόρας

Α2: Προβιβάστηκαν και επίσημα στην Basket League Χ. Τρικούπης και Διαγόρας
EUROKINISSI

Η ΕΟΚ επικύρωσε την βαθμολογία της Α2 για την σεζόν 2019/20, προβιβάζοντας και επίσημα τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στην Basket League.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων είναι και επίσημα οι ομάδες που προβιβάστηκαν από την Α2 στην Basket League. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χ. Τρικούπης, ενώ δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα.

Η ΕΟΚ, η οποία είχε διακόψει διακοπή τα εθνικά πρωταθλήματα λόγω του κορονοϊου, επικύρωσε την βαθμολογία της Α2, στέλνοντας στην Basket League τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής, κάτι που ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή της.

Κάπως έτσι μπαίνει και επίσημα τέλος στα όποια σενάρια μπορεί να είχαν δημιουργηθεί για άνοδο του Ολυμπιακού στην Basket League, ασχέτως αν οι "ερυθρόλευκοι" έτσι κι αλλιώς δεν είχαν δείξει κάποια διάθεση να προβιβαστούν.

Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι αν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων θα μπορέσουν να τηρήσουν τα κριτήρια συμμετοχής που τέθηκαν από τον ΕΣΑΚΕ για την συμμετοχή στην Basket League της επόμενης σεζόν.

Παράλληλα η ΕΟΚ επικύρωσε και την βαθμολογία στους δύο ομίλους της Β' Εθνικής, προτείνοντας τον προβιβασμό τεσσάρων ομάδων: Του Πανερυθραϊκού και του Αμαρουσίου από τον πρώτο όμιλο και των Ιωαννίνων και της Καβάλας από τον 2ο Όμιλο. Η πρόταση είναι η σεζόν 2020/21 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και θα είναι ενιαία, δεν θα υπάρχει δηλαδή διαχωρισμός σε δύο ομίλους.

Με βάση την προκήρυξη της ελληνικής Ομοσπονδίας, οι 18 ομάδες της Α2 Ανδρών για την σεζόν 2020/21 θα είναι οι εξής:

Ψυχικό

Απόλλων Πάτρας

Καρδίτσα,

Ολυμπιακός Β

Ελευθερούπολη

Αγρίνιο

Ανατόλια

Δάφνη Δαφνίου

ΟΙΑΞ Ναυπλίου

Τρίτωνας

Παγκράτι

Φίλιππος Βέροιας

Κόροιβος

Αμύντας

Πανερυθραϊκός

Μαρούσι

Γιάννενα

Καβάλα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, Β' Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ταμίας, Κώστας Παρίσης, μέλος και απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γεν. Γραμματέας. Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Επικύρωση βαθμολογίας Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών όπως κατέληξε στις 9/03

1. ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

2. ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ

3. ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ

4. ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

5. ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

7. ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

8. ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

9. ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

10. ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

11. ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

12. ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ

13. ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

14. ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

15. ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ

16. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ