ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Α2 το Αγρίνιο, το σκέφτεται ο Τρίτωνας

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Αγρίνιο και ο Τρίτωνας έλαβαν πρόσκληση από την ΕΟΚ για να αγωνιστούν στην Α2, με το Αγρίνιο να απαντά θετικά. Άγνωστο τι θα γίνει με τον Ιπποκράτη Κω.

Το Αγρίνιο θα αγωνίζεται στην Α2 την σεζόν 2019/20. Η ομάδα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αποδέχθηκε την πρόσκληση που δέχθηκε από την ΕΟΚ και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην δεύτερη κατηγορία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΟΚ έστειλε πρόσκληση τόσο στο Αγρίνιο όσο και στον Τρίτωνα για να αγωνιστούν στην Α2, καθώς έχουν προκύψει δύο κενά μετά στην κατηγορία την... σύμπραξη του Χολαργού με τον υποβιβασθέντα Κολοσσό και της Κύμης με το υποβιβασθέντα Λαύριο, με τον Τρίτωνα να μην έχει απαντήσει ακόμα.

Ο λόγος που έλαβαν πρόσκληση οι δύο ομάδες είναι επειδή ήταν οι δύο πρώτες επιλαχούσες να ανέβουν από την Β' Εθνική, αφού το μεν Αγρίνιο είχε κατακτήσει την 3η θέση στον Όμιλο του Βορρά, ο δε Τρίτωνας την τρίτη θέση στον Όμιλου του Νότου. Για την ακρίβεια, ο Τρίτωνας ήταν ο πρώτος επιλαχών, αφού είχε επιβληθεί του Αγρινίου με 83-70 σε αγώνα κατάταξης. Επειδή όμως δημιουργήθηκαν δύο κενά, έλαβαν πρόσκληση και οι δύο ομάδες.

Προς το παρόν πάντως είναι αρκετά πιθανό να χρειαστεί να δοθεί και νέα πρόσκληση για το πρωτάθλημα της Α2 για την σεζόν 2019/20, αφού προς το παρόν δεν είναι σίγουρο τι θα κάνει ο Ιπποκράτης Κω, ο οποίος δεν έχει προβεί σε κινήσεις ενόψει της νέας χρονιάς.

Παράλληλα, στην ΕΟΚ έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν άμεσα αντικαταστάτρια της ομάδας που θα πάρει την wild card και θα αγωνιστεί την σεζον 2019/20 στην Basket League, είτε αυτή προκύψει από την Α2, είτε από την Β Εθνική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ