Η ΕΟΚ δημοσίευσε την Πέμπτη (4/7) τις προκηρύξεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, δίχως όμως να περιλαμβάνει τον Ολυμπιακό, το Λαύριο και τον Κολοσσό Ρόδου σε αυτή της Α2 κατηγορίας.

Η Πέμπτη 4 Ιουλίου ήταν ημέρα ανακοινώσεων από την πλευρά της ΕΟΚ για τα εθνικά πρωταθλήματα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η Ομοσπονδία ενημέρωσε για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε κάθε μία από τις κατηγορίες (Α2, Β' Εθνική, Γ' Εθνική, Α1 Γυναικών, Α2 Γυναικών), με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αφορά στο περιεχόμενο της λίστας για την Α2 Ανδρών.

ADVERTISING

Κι αυτό γιατί στη λίστα με τις δεκαέξι (16) ομάδες του επόμενου πρωταθλήματος, δεν περιλαμβάνονται αυτές που υποβιβάστηκαν από την Basket League. Ούτε ο Ολυμπιακός, που έπεσε κατηγορία από την στιγμή που δεν κατέβηκε στον αγώνα των playoffs με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ούτε το Λαύριο με τον Κολοσσό Ρόδου, που έπεσαν ως οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης του πρωταθλήματος.

Αντίθετα υπάρχουν δύο κενές θέσεις για την "ομάδα Χ" και την "ομάδα ψ", οι οποίες είναι άγνωστο αυτή την ώρα που θα καταλήξουν.

Συγκεκριμένα, η λίστα περιλαμβάνει τις εξής ομάδες:

ADVERTISING

Καστοριά

Καρδίτσα

Χαρίλαο Τρικούπη

Διαγόρας Δρυοπιδέων

Ερμής Αγιάς

Ιπποκράτης Κω

Αμύντας

Ψυχικό

Απόλλων Πάτρας

Κόροιβος

Οίακας Ναυπλίου

Ανατόλια

Δάφνη Δαφνίου

Ελευθερούπολη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΚ, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Photo Credits: Eurokinissi