ΕΣΑΚΕ

Basket League: Πιο θεαματικός ξανά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Basket League: Πιο θεαματικός ξανά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν είχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αντίπαλο στο βραβείο του πιο θεαματικού παίκτη της χρονιάς, το οποίο κατέκτησε με διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έτρεχε... μόνος του και φέτος στην κούρσα για τον πιο θεαματικό παίκτη της Basket League για τη σεζόν 2018/19. Ο νυν άσος των Μιλγουόκι Μπακς και πρώην του Παναθηναϊκού απέσπασε τις περισσότερους ψήφους σε όλες τις ψηφοφορίες του ΕΣΑΚΕ (παικτών, προπονητών, Μ.Μ.Ε. και φιλάθλων), κατακτώντας έτσι το σχετικό βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε 13 ψήφους (50%), με τον Ράιον Μπράουν του Προμηθέα να τερματίζει δεύτερος (3 ψήφοι, 11,53%). Ο πρώην σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε 16 ψήφους (35,56%) σε αυτή των Μ.Μ.Ε., με τους Μπράουν και Βινς Χάντερ να έπονται με τρεις ψήφους έκαστος (11,11%).

Όσον αφορά στην ψηφοφορία των φιλάθλων, ο Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε συνολικά 360 ψήφους (49,79%), αφήνοντας πολύ πίσω του στην δεύτερη θέση τον Μπράουν με 40 (5,53%).

" Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και μου έδωσαν αυτό το βραβείο. Τους συναθλητές, τους προπονητές και τους φιλάθλους", δήλωσε ο 27χρονος άσος. " Είμαι ευτυχής που κατάφερα να δώσω χαρά στον κόσμο διότι πρώτα και πάνω απ’ όλα το μπάσκετ είναι διασκέδαση. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους συμπαίκτες μου και σε όλα μέλη του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού καθώς μου έδωσαν την ευκαιρία να πάρω αυτό το βραβείο.

Βέβαια, πιο σημαντικό από κάθε βραβείο είναι το γεγονός ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο κατακτήσαμε και αυτό το πρωτάθλημα. Μαζί περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια. Εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα στον Παναθηναϊκό και συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ".

Πέρα από το βραβείο του πιο θεαματικού παίκτη της χρονιάς ο ΕΣΑΚΕ έχει ανακοινώσει ακόμα και τα αντίστοιχα για τον καλύτερο αμυντικό , τον κορυφαίο νέο παίκτη , τον προπονητή , τον MVP και την πεντάδα της σεζόν .

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ