ΕΣΑΚΕ

ΕΣΑΚΕ: Για πρώτη φορά Δ.Σ. χωρίς Ολυμπιακό

ΕΣΑΚΕ: Για πρώτη φορά Δ.Σ. χωρίς Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, στο οποίο, όμως, δεν βρέθηκε για πρώτη φορά εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" επέλεξαν να μην πάνε στη συνεδρίαση.

Οπως ήταν γνωστό, το απόγευμα της Τρίτης (04/06) ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Ο Ολυμπιακός είχε κληθεί να παρευρεθεί παρά το γεγονός ότι πρωτοδίκως έχει τιμωρηθεί με υποβιβασμό στην Α2, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να μην πάνε.

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ βρέθηκαν κι εκπρόσωποι του Ιωνικού Νικαίας και του Ηρακλή, των ομάδων δηλαδή που ανέβηκαν από την Α2, ωστόσο δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Κάτι που προκάλεσε την απορία του Μάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος παράλληλα προειδοποίησε ότι αν ο Ολυμπιακός παραμείνει στη Basket League μέσω κάποια αναδιάρθρωσης ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

"Ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση στο πρωτάθλημα, αν μείνει ο Ολυμπιακός με πραξικόπημα", ήταν η ατάκα του Μάνου Παπαδόπουλου.

Αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική πρόοδος. Στο τραπέζι έπεσαν το τηλεοπτικό, το χορηγικό αλλά και οι κανονισμοί, ωστόσο δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, προφανώς επειδή το τοπίο ακόμα είναι θολό λόγω των προσφυγών του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ που εκκρεμούν. Αποφασίστηκε, πάντως, η συγκρότηση επιτροπής για την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Συμφωνία υπήρξε και στα θέματα βίας, με αυστηροποίηση των κανονισμών, ειδικά αυτών που ρυθμίζουν τις συμπεριφορές των παραγόντων.

Για τα περισσότερα θέματα, όμως, οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν να γίνει πιο διεξοδική κουβέντα μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Η ενημέρωση από τον ΕΣΑΚΕ αναφέρει: "Στην σημερινή (4/6) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε:

* Να συγκροτηθεί επιτροπή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και εκπροσώπους των ΚΑΕ Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ΑΕΚ και Χολαργού για διερευνητικές συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

* Να εναρμονιστούν πιλοτικά από τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ οι κανονισμοί του Πρωταθλήματος με το νέο αθλητικό νόμο και να ακολουθήσουν οι παρατηρήσεις των νομικών επιτελείων των ΚΑΕ πριν διαμορφωθεί το τελικό πειθαρχικό πλαίσιο του Πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ