ΕΣΚΑ

ΟΚΑΜ: "Μακριά από οπαδούς κανίβαλους"

ΟΚΑΜ: "Μακριά από οπαδούς κανίβαλους"

Ο ΟΚΑ Μεσογείων πήρε θέση για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της Δευτέρας με τη Νήαρ Ηστ για τα playoffs της Β' ΕΣΚΑ.

Τα θλιβερά επεισόδια που εξελίχθηκαν στον αγώνα της Δευτέρας με τη Νήαρ Ηστ καταδίκασε με τη μεριά της η διοίκηση του ΟΚΑ Μεσογείων. Η ομάδα της Β' ΕΣΚΑ υπογραμμίζει ότι δεν έχει πλέον καμία σημασία για εκείνη η τύχη της αναμέτρησης και τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει την Αστυνομία για την επικινδυνότητα του αγώνα, λόγω της μεταφοράς οπαδών της Νήαρ Ηστ στο γήπεδο, η οποία από τη μεριά της δήλωσε κατηγορηματικά σε σημερινή ανακοίνωση ότι δεν έχει καμία σχέση με τους οπαδούς που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Χθες το βράδυ το γήπεδο του Δήμου μας υπέστη ξανά βανδαλισμούς (οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από την εισβολή οπαδών της ΑΕΚ με τα γνωστά επακόλουθά της σε παιχνίδι της γυναικείας ομάδας του ΑΟΜ), αυτή τη φορά από 50 οπαδούς της ομάδας της Νήαρ Ήστ, στον μεταξύ μας αγώνα για την άνοδο την Α κατηγορία.

Οι σοβαρές ζημιές του γηπέδου θα διορθωθούνε άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος από τον Δήμο Μαρκοπούλου ή και από εμάς τους ίδιους αν έτσι πρέπει.
Ο βανδαλισμός όμως που υπέστη το άθλημα στα μάτια και στις ψυχές των μικρών μας αθλητών που γεμίσανε το γήπεδο για να γιορτάσουν μαζί μας τυχόν νίκη – άνοδο, θα τους ακολουθεί για πολύ καιρό. Θεωρούμε χρέος μας να ζητήσουμε συγγνώμη από γονείς και αθλητές για το θέαμα που αντίκρισαν το οποίο ούτε και εμείς οι ίδιοι είχαμε φανταστεί βεβαιώνοντας πως δεν θα επαναληφθεί. Δεν είναι εφικτό να ξεχαστεί, αλλά όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να το προσπεράσουμε, έτσι ώστε οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές να μην αφήσουν το αποτύπωμά τους τουλάχιστον στο Δήμο μας.

Έχουμε ξεκάθαρη άποψη για τους υπευθύνους των επεισοδίων, αυτό άλλωστε ήταν φανερό σε όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Το λιγότερο αυτή την ώρα είναι ο καταλογισμός ευθυνών που έτσι κι αλλιώς θα γίνει από τα αρμόδια όργανα και διαδικασίες. Δεν μας ενδιαφέρει η παραδειγματική τιμωρία του αντιπάλου, αν θέλει τέτοιους οπαδούς είναι δικιά του απόφαση, οι ποινές που ίσως επιβληθούν είναι ευθύνη άλλων, αλλά σίγουρα θα κινηθούμε μαζί με τον Δήμο Μαρκοπούλου για να αποδοθούν ευθύνες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν έχει πια καμία σημασία αν του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στην Α ή στη Β κατηγορία, ούτε αν το παιχνίδι αποφασιστεί να συνεχιστεί από εκεί που τελείωσε και παιχτούνε τα υπόλοιπα 6’ ή κατοχυρωθεί υπέρ μας.
Σημασία έχει, όπως πριν από 5 χρόνια δημιουργήσαμε τον σύλλογο ξεκινώντας το χτίσιμο του με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε πρώτα εμείς οι ίδιοι να είμαστε περήφανοι γι αυτό που αντιπροσωπεύει, να συνεχίσουμε απερίσπαστοι διαφυλάσσοντας τις αρχές μας, έτσι ώστε παραδίδοντάς τον στους επόμενους να έχουμε βάλει τις βάσεις για να συνεχίσουν να προάγουν την ιδέα του αθλητισμού μακριά από σκοπιμότητες, οπαδούς, κανίβαλους και ας στερούμαστε την ιστορία άλλων.

Να φτιάξουμε αθλητές – φιλάθλους μαθαίνοντας στα παιδιά μας να μην παρασύρονται, όπως ατυχώς έγινε 1-2 φορές στο συγκεκριμένο παιχνίδι, απαντώντας σε λεκτικές προκλήσεις από οποιονδήποτε άλλον στο μέλλον όποιος και αν είναι αυτός, αλλά να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού, γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως όλοι ξέρουμε, έχοντας το προνόμιο να γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, δεν τους αντιπροσωπεύουν.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τους αθλητές μας αλλά και τα μέλη του ΔΣ που βρισκόμενοι στον αγωνιστικό χώρο και δείχνοντας μεγάλη ψυχραιμία απέτρεψαν τα χειρότερα, ευχαριστούμε τους εξαιρετικούς σε ήθος καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς των αγώνων παίκτες της Νήαρ Ήστ που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού αλλά και με την στάση τους να προστατεύσουν τους ευρισκόμενους στο γήπεδο.

Ευτυχώς τουλάχιστον οι τραυματισμοί των Βλάχου (αθλητής), Αλεξανδράκη (γενικός αρχηγός), Λαμπρόπουλου (πρόεδρος) και Κουκουζέλη (προπονητής), είναι ήδη αντιμετωπίσιμοι.

Για ενημέρωση, η φιλοξενούμενη ομάδα δια του προπονητή της μας έκανε γνωστή την ομαδική μετακίνηση των οπαδών της προφορικά με την εμφάνισή του στο γήπεδο, μία ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ενώ η διοργανώτρια αρχή (ΕΣΚΑ) είχε προνοήσει και με έγγραφό της στην ΓΑΔΑ την Παρασκευή 18/5 και Δευτέρα 21/5 επισημάνει την επικινδυνότητα του εν λόγω αγώνα ζητώντας παράλληλα αστυνομική δύναμη στο γήπεδο. Κλήση στο αστυνομικό τμήμα έγινε στο ημίχρονο της αναμέτρησης και από εμάς τους ίδιους μετά από απαίτηση του διαιτητή του αγώνα και του προέδρου της ΕΣΚΑ που ήταν παρόν.

Σε τέτοιες καταστάσεις αποχωρείς ή παραμένεις συνεχίζοντας να παλεύεις για κάτι καλύτερο.

Επιλέγουμε να παραμένουμε.

ΔΣ Ο.ΚΑ.Μεσογείων".

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ