ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρσενόπουλος: "Εχουμε πεισμώσει, θέλουμε να πετύχουμε"

Αρσενόπουλος: "Εχουμε πεισμώσει, θέλουμε να πετύχουμε"
EUROKINISSI

Για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης (29/06 έως 07/07) μίλησε ο Νίκος Αρσενόπουλος, που τόνισε πως αυτός κι οι συμπαίκτες έχουν πεισμώσει και θέλουν να πετύχουν κάτι καλό στο τουρνουά.

Η Εθνική Under 19 προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο που φέτος θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου και ο Νίκος Αρσενόπουλος μίλησε για την πορεία που θέλει να έχει η ομάδα του στο τουρνουά, για την παρουσία του κόσμου, αλλά και για την προσωπική του εξέλιξη.

Η συνέντευξη του Νίκου Αρσενόπουλου στο site της ΕΟΚ:

-Πόσο σημαντικό είναι πως τα περισσότερα παιδιά γνωρίζεστε και είστε εδώ και χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες;

"Είναι αρκετά σημαντικό να είσαι ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Το εντός γηπέδου είναι πιο δύσκολο να το πετύχεις, το εκτός γηπέδου είναι θέμα περισσότερο διάθεσης από όλα τα παιδιά και νομίζω πως το έχουμε πετύχει σε έναν μεγάλο βαθμό".

-Όλοι λένε ότι η συγκεκριμένη φουρνιά έχει πολύ ταλέντο, αλλά δεν έχει καταφέρει να φέρει κάποια μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν…

"Η αλήθεια είναι πως έχουμε πεισμώσει. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε σαν ομάδα, γιατί πιστεύω πως έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός ότι παίζουμε στην Ελλάδα, μπροστά στον κόσμο μας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σε σχέση με άλλες χρονιές".

-Η παρουσία του κόσμου δίνει ώθηση, αλλά συχνά και πίεση. Πώς θα το διαχειριστείτε όλο αυτό;

"Σίγουρα υπάρχει πίεση, γιατί θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι ωραίο στον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναβρεθεί σε θέση να παίζουμε μια τέτοια διοργάνωση μπροστά στο κοινό μας και δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστούμε. Ελπίζω να μη νιώσουμε κανένα βάρος και να πάρουμε μόνο ώθηση".

-Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό. Πού μπορεί να φτάσει η ελληνική ομάδα στο Ηράκλειο;

"Στον όμιλο θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Μακάρι να κερδίσουμε όλα τα ματς. Δεν είναι εύκολο, γιατί όλες οι ομάδες είναι δυνατές και είδαμε πέρσι πόσο καλά πήγε η Ρωσία στο Ευρωπαϊκό U18. Όμως τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι τα νοκ άουτ. Εκεί θα πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και να προχωρήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο".

-Σε προσωπικό επίπεδο, νιώθεις πιο ώριμος και έτοιμος μετά από μια γεμάτη σεζόν στο Ψυχικό;

"Με βοήθησε πολύ η παρουσία μου στο Ψυχικό. Απέκτησα εμπειρίες, αντιμετώπισα μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες και θεωρώ πως θα με βοηθήσει και από άποψη αγωνιστικού ρυθμού. Όμως νομίζω πως σε αυτές τις διοργανώσεις μετρά περισσότερο η θέληση κι όχι να έχεις παίξει πολύ τη σεζόν που προηγήθηκε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ