ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ανδρών: Έτοιμη για τα προκριματικά του Eurobasket 2021

Εθνική Ανδρών: Έτοιμη για τα προκριματικά του Eurobasket 2021
EUROKINISSI

Το ενδιαφέρον ρόστερ της Εθνικής Ανδρών, οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά του Eurobasket 2021, στην προσπάθεια για πρόκριση. Το Sport24.gr παρουσιάζει αυτά που πρέπει να ξέρετε.

Η Εθνική Ανδρών ρίχνεται σήμερα (21/2) στη μάχη των προκριματικών του Eurobasket 2021, τα οποία ξεκίνησαν χθες (20/2), υποδεχόμενη στην Πάτρα την Βουλγαρία (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr). Η Ελλάδα θέλει να κάνει το πρώτο βήμα που χρειάζεται προκειμένου να βρεθεί σε μία ακόμα διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι ότι το έργο της Εθνικής σε αυτά τα προκριματικά πρέπει να θεωρείται βατό. Με τα δεδομένα που ισχύουν η Ελλάδα παραμένει το φαβορί του ομίλου της, ενώ ακόμα και το σύστημα διεξαγωγής επιτρέπει μέχρι και στραβοπατήματα, τα οποία βέβαια καλό θα είναι να αποφευχθούν.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει αυτά που πρέπει να ξέρετε για την διοργάνωση:

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Δημιουργήθηκαν 8 όμιλοι των 4 ομάδων, από τους οποίους θα προκύψουν οι 24 ομάδες του Eurobasket 2021, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 2-19 Σεπτεμβρίου 2021 σε 4 χώρες: Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία. Κοινώς, από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, οι 24 θα πάρουν την πρόκριση, ήτοι οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Ρουμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ισπανία.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρωσία.

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Τσεχία, Βέλγιο, Λιθουανία, Δανία.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Κροατία, Τουρκία, Ολλανδία, Σουηδία.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Φινλανδία, Γεωργία, Ελβετία, Σερβία.

ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ουκρανία.

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Γερμανία, Μαυροβούνιο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία.

ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:Ελλάδα, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία.

Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τους τρεις αντιπάλους της από δύο φορές (εντός και εκτός έδρας). Συνολικά κάθε ομάδα θα δώσει δηλαδή 6 αγώνες, οι οποίο θα διεξαχθούν σε τρία διαφορετικά παράθυρα: Τον Φεβρουάριο του 2020 (τώρα δηλαδή), τον Νοέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η Ελλάδα, επέλεξε - όπως και η πλειοψηφία των χωρών - να μην καλέσει παίκτες της EuroLeague στα προκριματικά, καθώς αρκετές φορές οι αγώνες συμπίπτουν με αυτούς της αντίστοιχης διοργάνωσης. Κάποιες ομάδες θα έχουν παίκτες της EuroLeague την προσεχή Δευτέρα (24/2) στους δεύτερους αγώνες τους.

Όπως και να έχει, η Ελλάδα επέλεξε να στηριχθεί - όπως και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στους παίκτες των άλλων ομάδων, φτιάχνοντας ένα κράμα έμπειρων (Μάντζαρης, Μαργαρίτης, Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης) και νεαρών (Καλαϊτζάκης, Γιάννης Αγραβάνης) παικτών.

Ο προπονητής της Εθνικής στα προκριματικά, Θανάσης Σκουρτόπουλος, επέλεξε να καλέσει 15 παίκτες στο πρώτο "παράθυρο", οι οποίοι είναι οι εξής:

Γκαρντ: Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας) Δημήτρης Κατσίβελης (Προμηθέας), Γιώργος Καλαϊτζάκης (Νεβέζις), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Μούρθια), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης)

Φόργουορντ: Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ), Γιάννης Αγραβάνης (Περιστέρι), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Χρήστος Σαλούστρος (Περιστέρι)

Σέντερ: Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ήφαιστος Λήμνου)

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί σήμερα (21/2) την Βουλγαρία στην Πάτρα και τρεις μέρες μετά θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Βοσνία (24/2).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ