ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ανδρών: Κόντρα στην Γερμανία για πρωτιά και θέση στους ισχυρούς

Εθνική Ανδρών: Κόντρα στην Γερμανία για πρωτιά και θέση στους ισχυρούς
EUROKINISSI

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γερμανία (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών και με νίκη σφραγίζει πρωτιά και μία θέση στο γκρουπ των ισχυρών. Θα τερματίσει πρώτη ακόμα και με ήττα με διαφορά μέχρι 7 πόντους.

Ο μαραθώνιος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA ολοκληρώνεται σήμερα (24/2) για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γερμανία (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την τελευταία αγωνιστική.

Η Ελλάδα χρειάζεται νίκη ή ήττα μέχρι 7 πόντους για να τερματίσει στην πρώτη θέση του 12ου Ομίλου, αφού είχε νικήσει με 92-84 στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Πάτρα στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Η Ελλάδα πάντως στοχεύει στη νίκη για έναν ακόμα λόγο: Ένα θετικό αποτέλεσμα θα της εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη 8αδα της Παγκόσμιας κατάταξης , κάτι που μεταφράζεται σε μία θέση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (31/8-15/9).

Σε αυτή της την προσπάθεια η Ελλάδα δεν θα έχει την βοήθεια του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος επέστρεψε στην Κίνα την επομένη του αγώνα με την Γεωργία .

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα έχει στην διάθεσή του τους εξής παίκτες: Γιάννης Αθηναίου, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Μαυροειδής, Χρήστος Σαλούστρος.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, ξεχωρίζουν δύο αγώνες, ένας για τον 12ο Όμιλο, αυτόν της Εθνικής και ένας για τον 11ο Όμιλο, που θα κρίνουν δύο εισιτήρια.

Στον 12ο Όμιλο, η Σερβία υποδέχεται το Ισραήλ, με το νικητή να προκρίνεται στην Κίνα. Στον 11ο Όμιλο, η Ρωσία - με παίκτες της ΤΣΣΚΑ στην σύνθεσή της - υποδέχεται την Φινλανδία και θέλει είτε νίκη είτε ήττα μέχρι 2 πόντους για να πάρει την πρόκριση.

Αναλυτικά η κατάσταση σε 11ο και 12ο Όμιλο

ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Γαλλία - Τσεχία

Ρωσία - Φινλανδία

Βοσνία - Βουλγαρία

Η κατάταξη:

1. Γαλλία* 9-2

2. Τσεχία* 8-3

3. Ρωσία 7-4

---------------------

4. Φινλανδία 6-5

5. Βουλγαρία 4-7

6. Βοσνία 2-9

ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Σερβία - Ισραήλ

Γερμανία - Ελλάδα

Γεωργία - Εσθονία

Η κατάταξη:

1. Ελλάδα* 10-1

2. Γερμανία* 9-2

3. Σερβία 6-5

-------------------

4. Γεωργία 5-6

5. Ισραήλ 5-6

6. Εσθονία 3-8

* Με αστερίσκο οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ