ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ανδρών: Τεστάρει τις δυνάμεις της κόντρα στην Ιταλία

Εθνική Ανδρών: Τεστάρει τις δυνάμεις της κόντρα στην Ιταλία
Eurokinissi EUROKINISSI

Το 29ο τουρνουά Ακρόπολις αρχίζει σήμερα στο ΟΑΚΑ, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την Ιταλία (16/8, 20:30, ΕΡΤ Sports HD) στον δεύτερο αγώνα της ημέρας.

Μετά τις εύκολες νίκες επί της Ουγγαρίας και του Ιράν στην Κρήτη , τα πιο δυνατά τεστ προετοιμασίας αρχίζουν σήμερα για την Εθνική Ανδρών. Το 29ο τουρνουά Ακρόπολις ανοίγει τις πύλες του στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή της Σερβίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας και φυσικά της Ελλάδας, η οποία θα κάνει την αρχή στο βραδινό παιχνίδι της πρώτης ημέρας (16/8, 20:30, ΕΡΤ Sports HD) με αντίπαλο τους "ατζούρι".

Αυτός θα είναι ο τέταρτος φιλικός αγώνας της Εθνικής (τρίτος επίσημος), σε ένα τουρνουά που θα αποτελέσει ουσιαστικά το βασικό κριτήριο επιλογής για το ποιοι θα είναι οι 12 παίκτες που θα πάρει μαζί του στην Κίνα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Το μεσημέρι της Πέμπτης (15/8) κόπηκαν άλλοι δύο από την συνέχεια της προετοιμασίας , οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Αντετοκούνμπο, με συνέπεια να μείνουν 14 στο ρόστερ της Εθνικής. Αυτοί είναι οι:

PG: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Αντώνης Κόνιαρης

SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Αθηναίου

SF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος

C: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης

ΧΩΡΙΣ ΓΚΑΛΙΝΑΡΙ, ΝΤΑΤΟΜΕ Η ΙΤΑΛΙΑ

Όσον αφορά στον σημερινό αντίπαλο της Ελλάδας, η Ιταλία του Μέο Σακέτι έφτασε χθες (15/8) στην Αθήνα έχοντας 13 παίκτες διαθέσιμους. Αυτοί είναι οι: Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Μάρκο Μπελινέλι, Πιέτρο Αραντόρι, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Πολ Μπιλίγκα, Λούκα Βιτάλι, Ντάνιελ Χάκετ, Αριέλ Φιλόι, Τζεφ Μπρουκς, Αμεντέο Τεσιτόρι, Τζαμπάολο Ρίτσι, Μπράιαν Σακέτι και Αβούντου Αμπας. Εκτός αποστολής έμειναν οι Λουίτζι Ντατόμε, Ντανίλο Γκαλινάρι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας:

18:00 (ΕΡΤ Sports HD) Σερβία - Τουρκία

20:30 (ΕΡΤ Sports HD) Ελλάδα - Ιταλία

Photo credits:Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ