ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη για πρωτιά και καλή κλήρωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Νίκη για πρωτιά και καλή κλήρωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο
EUROKINISSI

Η Ελλάδα υποδέχεται την Γεωργία στα "Δύο Αοράκια" (20:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών της FIBA, ψάχνοντας τη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην 1η θέση του Ομίλου.

Η Εθνική Ανδρών υποδέχεται την Γεωργία (20:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, θέλοντας να σημειώσει την 10η νίκη της σε 11 παιχνίδια.

Η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη εδώ και καιρό βέβαια, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την πρώτη θέση του ομίλου, αφού η Ελλάδα ισοβαθμεί με την Γερμανία στην κορυφή με ρεκόρ 9-1, έχοντας να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς εκτός έδρας στις 24 Φλεβάρη.

Η Εθνική μας ωστόσο δεν θέλει τη νίκη μόνο για να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη θέση, αλλά και για να εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη 8αδα της Παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που, αν συμβεί, σημαίνει αυτόματα ότι θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου .

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο λόγος που τόσο ο σημερινός (21/2), όσο και ο αγώνας της Κυριακής (24/2) έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα είναι επειδή βάσει καταστατικού πριν την κλήρωση θα αφαιρεθεί από το ranking της FIBA το χρονολογικό έτος 2011. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπολογίζεται πλέον η 6η θέση που είχε κατακτήσει η Ελλάδα στο Eurobasket της Λιθουανίας, το οποίο είχε δώσει σημαντικούς πόντους στην χώρα μας.

Οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Δημήτρης Κατσίβελης τέθηκαν εκτός 12αδας για το σημερινό παιχνίδι από τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος θα παρατάξει την Ελλάδα με την εξής 12αδα: Αθηναίου, Βασιλόπουλος, Γκίκας, Κακλαμανάκης, Κασελάκης, Κόνιαρης, Μαργαρίτης, Μαυροειδής, Μπουρούσης, Μποχωρίδης, Σαλούστρος, Χρυσικόπουλος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

1. Ελλάδα 9-1

2. Γερμανία 9-1

3. Σερβία 6-4

4. Γεωργία 5-5

5. Ισραήλ 4-6

6. Εσθονία 2-8

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ