ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Εθνική Ελλάδας: Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Κώστας Κώτσης είναι πλέον στο Μιλγουόκι για να συναντηθούν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ολοι οι προπονητές των Εθνικών ομάδων.

Το ταξίδι του Θανάση Σκουρτόπουλου και του Κώστα Κώτση στις ΗΠΑ μπαίνει στην τελική ευθεία, με το πιο σημαντικό ραντεβού απ' όλα. Ο προπονητής της Εθνικής και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας ταξίδεψαν στο Μιλγούκι για να συναντήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Ελληνα που κιυριαρχεί στο ΝΒΑ και η παρουσία του στο Παγκόσμιο της Κίνας θα αλλάξει επίπεδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Σκουρτόπουλος και ο Κώτσης είχαν και έχουν μπόλικη δουλειά στις ΗΠΑ και σε λίγο χρόνο προσπαθούν να τα κάνουν όλα. Ηδη έχουν συναντηθεί με τον Κώστα Κουφό και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και απομένει να δουν από κοντά τον σούπερ σταρ των Μπακς, που πλέον περιμένει τα play offs του ΝΒΑ και φυσικά την ανάδειξή του σε MVP της κανονικής περιόδου.

Είναι ένα ταξίδι με πολλαπλά οφέλη για την Εθνική ομάδα, αφού οι παίκτες που βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι πάρα πολύ σημαντικοί εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δείχνει πόσο τους υπολογίζει. Το ραντεβού με τον Γιάννη είναι το πιο καθοριστικό, αν και θεωρείται δεδομένο ότι ο Αντετοκούνμπο θα παίξει με τα χρώματα της Ελλάδας στην Κίνα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Κατά τα άλλα, στη σύσκεψη της Δευτέρας για τις Εθνικές ομάδες στην Ομοσπονδία, επιβεβαιώθηκε ότι το προπονητικό τιμ της Ανδρών θα είναι ακριβώς το ίδιο (Γιάννης Ελευθεριάδης, Θανάσης Μολυβδάς, Γιάννης Καλαμπόκης), ενώ έγιναν και οι εισηγήσεις για τα υπόλοιπα τμήματα.

Στην Εθνική U20 (Eurobasket) θα είναι ο Γιώργος Λιμνιάτης, στην U19 (Παγκόσμιο στην Κρήτη) ο Γιάννης Καστρίτης, στην U18 (Eurobasket στον Βόλο) ο Γιώργος Βλασσόπουλος, στην U16 (Eurobasket) ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Στην Εθνική γυναικών θα υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και τη θέση του Κώστα Κεραμυδά θα πάρει ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βασίλης Μασλαρινός. Απομένει να οριστικοποιηθούν όλα αυτά (πλην Εθνικής Ανδρών), αν και το θέμα είναι τυπικό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ