ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Γυναικών: Στη 13η θέση της FIBA

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το σύστημα κατάταξης της FIBA άλλαξε, όχι όμως κι η θέση που έχει η Εθνική Γυναικών σε αυτή (13η). Τι δήλωσε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου πριν από τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του EuroBasket 2021.

Στη 13η θέση της FIBA παρέμεινε η Εθνική Γυναικών, παρά την αλλαγή στο σύστημα κατάταξης. Με τη νέα τάξη πραγμάτων στη βαθμολόγηση των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, λαμβάνονται υπόψιν τα αποτελέσματα κάθε επίσημης διοργάνωσης, από τα προ-προκριματικά μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ελλάδα παρέμεινε στην 13η θέση με 364.4 βαθμούς, με τις ΗΠΑ να παραμένουν στην κορυφή (με 835.6 βαθμούς). Πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται η Ιταλία (343.2) και η Βραζιλία (335.8), ενώ οι... πρώτοι αντίπαλοί της για αναρρίχηση στα υψηλότερα στρώματα της παγκόσμιας κατάταξης είναι η Ρωσία (12η με 398.4) και η Λευκορωσία (11η με 472.8).

Εξάλλου, η Εθνική Γυναικών ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα την προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket 2021, με τους δύο πρώτους αγώνες της προκριματικής φάσης. Αντίπαλοι θα είναι κατά σειρά η Σλοβενία (14/11, εκτός) και η Ισλανδία (17/11, εντός), με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να εξηγεί στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ τι σημαίνουν αυτοί οι αγώνες, αλλά και πώς θα παρουσιαστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο περνάει σε μια νέα εποχή (μετά την αποχώρηση των Εβίνας Μάλτση, Στέλλας Καλτσίδου και Λολίτας Λύμουρα).

"Είναι μια νέα πρόκληση για την Εθνική Γυναικών τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021. Θεωρώ ότι η Εθνική Ομάδα πρέπει να επανέλθει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπου και ανήκει και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε τα πάντα για αυτό τον στόχο" δήλωσε αρχικά η διεθνής πλεϊμέικερ, η οποία συνέχισε:

"Ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο, ποσώ δε μάλλον τώρα που έχει γίνει μεγάλη ανανέωση στην Ομάδα. Αποχώρησαν αθλήτριες με πολύ μεγάλη ιστορία και προσφορά και η κληρονομιά που μας αφήνουν είναι τεράστια. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε σε αυτή την μεγάλη ευθύνη και να βγούμε μπροστά. Υπάρχει ταλέντο, θέληση και αγάπη για την Εθνική Ομάδα και αυτό με κάνει να πιστεύω σε μελλοντικές επιτυχίες".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM) EUROKINISSI SPORTS

Διανύοντας τον δεύτερό της χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα η νεαρή παίκτρια μίλησε για τον φετινό μαραθώνιο: "Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα φέτος της Α1 Γυναικών είναι πιο ποιοτικό γιατί με την προσθήκη κάποιων καλών ξένων παικτριών, αρκετές ομάδες έγιναν πιο ανταγωνιστικές. Με χαρά βλέπω ότι ορισμένες νέες παίκτριες παίρνουν χρόνο στις ομάδες τους και αποκομίζουν εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν στην συνέχεια. Επίσης πολύ ευχάριστο είναι ότι κάθε αγωνιστική βλέπουμε να γίνονται εκπλήξεις και ανατροπές".

Τέλος, η Αννα Νίκη Σταμαλάμπρου αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας της, του Ολυμπιακού για τη φετινή χρονιά: "Είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, καθώς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο γιατί οι αγώνες είναι συνεχόμενοι αλλά η ομάδα διαθέτει την ποιότητα για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο EuroCup".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ